Alább a Kuruc.info összefogásra, egységre felszólító cikkére érkezett vezetői reagálásokat javítatlan, eredeti formájukban közöljük.
Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda vezetője:
Adjon az Isten!
Néhány mondattal szeretném kiegészíteni a Gárda-szárnyak összefogásáról szóló cikket.
Elsőként azzal kezdeném, hogy olyan érzésem van, mintha valaki a Kuruc.info szerkesztőségében feltalálta volna a spanyolviaszt. Azért mondom ezt, mert a különböző Gárda-szárnyak (egy kivételével) már a tavalyi év végén megteremtették az egységet, Gárda Szövetség néven. Honlapunk tükrözi az összefogást, tájékoztatást ad a tevékenységünkről. Úgy érzem, hogy az összefogás sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy civil szervezetek is jelezték belépési szándékukat. A Gárda Szövetség vezetői, annak érdekében, hogy a nemzeti oldal minél szélesebb rétegét tudja egy zászló alá vonni, elfogadta azt a javaslatot, hogy minden szervezet tagja lehessen szövetségünknek, akár rendelkezik gárdista múlttal, akár nem. Tehát nyugodtan kijelenthetem, hogy a Gárda Szövetség rendelkezik olyan erővel és elszántsággal, hogy integrálni tudja az összes gárdistát.
A Kuruc.info által említett három számottevő egységből kettő már megalakulása óta tagja a Gárda Szövetségnek: a Vitéz Sebő Ödön század és a Magyar Nemzeti Gárda. Rajtunk kívül más tagszervezetek is vannak, amelyeknek az összes vezetője képes volt félretenni a sérelmeit és kezet nyújtani egymásnak. Az Új Magyar Gárda a többszöri meghívás ellenére sem csatlakozott. Részünkről a meghívás továbbra is érvényben van. (Kuruc.info megjegyzés: az ún. Gárda Szövetségről - olykor Gárdaszövetségről - nem sok hír volt a megalakulásán túl. A két fő részgárdáját pedig elismertük, írtunk róluk vitaindító cikkünkben is.)
Ennyi bevezető után rátérnék az általam vezetett Magyar Nemzeti Gárdára, azon belül is Vas Zoltán személyére. Rögtön egy pontosítással kezdem: Vas Zoltánt nem váltották le, hanem lemondott a Jobbik XVI.ker.-i elnöki posztjáról és kilépett a Jobbikból. Hogy miért, ezt majd biztosan közölni fogja, ha akarja. Jobbik-ellenességgel engem is vádoltak már, pusztán azért, mert a Jobbik egyes vezetőinek megalapozatlan kritikai észrevételeire megalapozott ellenvéleményt „mertem” megfogalmazni. Ezért ezt a témát rövidre zárva csak annyit mondanék, hogy az egyes szervezetek majd eldöntik  - saját szervezetükön belül –, hogy kinek kell és kinek nem kell félreállnia. A Gárda Szövetség egyébként erre is megtalálta azt az egyszerű megoldást, hogy a tagszervezetek mindegyike megőrzi jelképrendszerét, vezetőit és nem szólnak bele egymás belső ügyeibe. Ettől függetlenül van egy közös zászlónk, van vezetőségünk és a születésünktől eltelt rövid időre visszatekintve elmondhatom, hogy kiválóan és a legnagyobb egyetértésben tudunk együtt dolgozni. Jó példa lehet erre a márc.15-i rendezvényünk, amelyet a Gárda Szövetség tagszervezetei közösen rendeztek. Ha a rendőrség nem verte volna szét, gyönyörű megemlékezést tartottunk volna. Ez persze nem szegte kedvünket és már gőzerővel dolgozunk a következő közös rendezvényünk megvalósításán.
Néhány gondolatom a párt-függetlenségről: szervezetünkben számtalan jobbikos található, mint ahogyan vannak párton kívüliek és talán egyéb pártokhoz köthető bajtársak is. Ettől függetlenül a Magyar Nemzeti Gárda párt-független szervezet, mivel önállóan, saját önrendelkezése alapján tevékenykedik és ezen a jövőben sem fogunk változtatni. 
Nem osztom azt a véleményt, hogy nem gond, ha valaki egy szervezet vezetőjeként valamelyik pártnak a tagja. Ezzel ugyanis szinte biztos, hogy igyekszik a párt érdekeinek is megfelelni és óhatatlanul ezeknek az érdekeknek az irányába tolja a szervezet szekerét is, vagy éppen nem egyszer kerülhet válaszút elé, hogy akkor most a párt vagy a szervezet érdekeit tartsa szem előtt, mert ezek bizony néha nem egy irányba mutatnak. (Ezért a magam részéről örülök, hogy nem vagyok egyik pártnak sem tagja és nem is voltam.)
Részemről nem utasítok el semmilyen párbeszédet, mint ahogyan eddig sem tettem, ha megkeresés érkezett irányomba a Magyar Nemzeti Gárda tevékenységével kapcsolatban. Lehetőségeinket maximálisan kihasználva eddig is a Nemzet és a Haza érdekében tevékenykedtünk. Tetteinkben önös érdek nem vezérelt, azt cselekedtük, amire esküt tettünk. Ezután is ezt fogjuk tenni, formaruhában vagy anélkül, alakzatban vagy anélkül és ebben semmilyen törvény és semmilyen „rendőrség” nem fog bennünket megakadályozni. 
Röviden ennyit szerettem volna elmondani és természetesen még annyit, hogy mindenkit szeretettel várunk a Gárda Szövetség soraiba!
Szebb jövőt!
Ináncsi József , MNG orsz.vez.   
Az Őrző Magyar Gárda Mozgalom is hozzászólt:
Adjon az Isten!!
Tisztelt Kuruc.info szerkesztőség!!
Méltánytalannak, és hamisnak tartjuk a megjelent írásukban.:(A Gárda -szárnyak összefogására szólít fel a Kuruc.Info) közölt tény megállapítást, miszerint 3 jelentős "csoportosulás"létezik a szórvány Gárda szárnyak, csoportok között! Tisztelettel jelentem, és tájékoztatom Önöket, hogy a 3. legnagyobb erő, mely egyébként Mozgalom: az Őrző Magyar Gárda Mozgalom!! 
Biztosak vagyunk abban, hogy ez a  valótlan információ közlése csupán véletlen.
Kérjük bennünket tudomásul véve, netán korrekció közlésével a helyünkön kezelni!
A sok Nemzethez hű, és azt szolgáló Őrző Gárdista ezt megérdemli
Szebb jövőt!!
Tisztelettel!!
Őrző Magyar Gárda Mozgalom, B.A.Z.Megyei Kapitány
Vas Zoltán is megírta véleményét:
Tisztelt Kuruc.info Szerkesztőség!
Gárda-szárnyak összefogása című írásukhoz szeretnék hozzáfűzni néhány momentumot:
1.) Valótlan az az információjuk, miszerint a XVI. ker. Jobbik alapszervezet leváltott az elnöki posztról. Az elnökségről lemondtam, majd - miután a tagság megválasztotta az alapszervezet új elnökét – bejelentettem kilépésemet a pártból.
2.)Hamis az az állítás is, hogy sértődöttségből léptem ki. Ez a döntés már hónapok óta érlelődött bennem, s okairól szívesen tájékoztatom Önöket is, ha ezirányban megkeresnek.
3.) Továbbá: soha nem uszítottam senkit a Jobbik ellen. A Jobbik eszmeiségével ma is egyetértek és támogatom.
Kérem a tisztelt Szerkesztőséget, hogy a személyemet ért vádaskodások ellentételezéseként, jelen válaszomat vezető cikkben közöljék le. Ellenkező esetben meg fogom tenni a megfelelő jogi lépéseket.
Budapest, 2011. 04. 01.
Tisztelettel:
Vas Zoltán
Vas Zoltán szavait a Jobbik helyi elnöke is alátámasztja:
Tisztelt Szerkesztőség!
Az Önök által a Gárdák összefogásának szükségességéről írott cikkükben tévesen jelent meg az az információ, hogy Vas Zoltánt az időközi választás sikertelensége miatt a Jobbik XVI. kerületi alapszervezete lemondatta elnöki posztjáról.  A valóságban Vas Zoltán más elfoglaltságaira hivatkozva, önként mondott le az alapszervezetnél betöltött pozíciójáról és párttagságáról. Erről az elhatározásáról már a választás előtt egy hónappal értesített engem.
Továbbá tájékoztatjuk önöket, hogy  Vas Zoltánnal azóta is baráti a viszonyunk, napi kapcsolatban vagyunk egymással, és tapasztalatai megosztásával segíti az alapszervezet munkáját.
Alapszervezetünk azon munkálkodik, hogy a békétlenség megszűnjön, és ezzel a levéllel ezt a vitát a maga részéről lezártnak tekinti.
Kérem Önöktől a helyesbítés mielőbbi közlését!
Tisztelettel
Jobbik XVI. kerületi alapszervezet elnökségének nevében
Kispál Sándor elnök
Az Új Magyar Gárda szerint megtörtént az első lépés, találkozóra hívják a vezetőket:
Adjon az Isten!
A kialakult helyzetre, valamint az egységre való törekvés jegyében 2011–04-03-án 9 órától közös megbeszélésre és találkozóra kerül sor Budapest közigazgatási határain belül. A megbeszélés célja, a különböző szervezetek egyesítésére irányuló nemzeti akarat érvényesítése. Tisztelettel kérünk minden felelős vezetőt, hogy másodmagával tiszteljen meg bennünket, és találjunk közösen megoldást a felmerült problémákra, valamint az egység megteremtésére.
Szebb Jövőt!
Új Magyar Gárda Mozgalom vezetősége
A fenti levelet elküldtük a hírportáloknak, a Gárdaszövetségnek és a Gárdaszövetség honlapján található összes szervezetnek- teszik hozzá.
A Gárda Szövetség is reagált, alább a levelük:
A Gárda Szövetség hivatalos nyilatkozata az Új Magyar Gárda Mozgalom, különböző hírportálokon megjelent meghívásával kapcsolatban.
Adjon az Isten !
Kedves gárdista Testvéreink !
Nagy örömmel értesültünk a hírportálok híradásából, hogy az ÚMGM együttműködésre törekszik a Gárda Szövetség tagszervezeteivel és találkozóra hívja azok képviselőit.
Sajnálatos módon azonban egyik tagszervezetünk hivatalos értesítési címére, sem vezetőink elérhetőségeire nem érkezett meg közvetlenül ez a felhívás !
Ezért megpróbálunk így, közvetetten válaszolni kedves megkeresésetekre a sajtó és a hírportálok közreműködésével. Hogy lehetővé tegyük az indítványozott, közös találkozót és megkezdhessük az együttműködést a remélt jövőbeli egység megteremtése érdekében !
A Gárda Szövetség 2010. december 4-én történt megalakulása óta arra törekszik, hogy a Magyar Gárda Mozgalom felaprózódásával létrejött kisebb - nagyobb szervezetek, az aktív és passzív állapotban lévő gárda maradványok és esküt tett gárdisták egységbe fogását megvalósítsa az Magyar Gárda eredeti céljainak és szellemiségének megfelelően !
A Gárda Szövetség tagszervezeteinek vezetői, képviselői felismerve, hogy sorsfordító időket élünk, és nemzetünk érdekében széleskörű nemzeti összefogásra van szükség, kinyilvánították együttműködési szándékukat és az összefogás érdekében egy szövetségi rendszert állítottak fel.
Ez a szövetségi rendszer - kilenc tagszervezetével - azóta nagy egyetértésben működik. Többször közzétettünk nyilatkozatot arról, - többek között honlapunkon is: http://www.gardaszovetseg.com - hogy az Új Magyar Gárda Mozgalom jelenlegi és leendő tagjaira, mint testvéreinkre tekintünk. Csakúgy, mint minden esküt tett és mindennapjaiban azt megélő gárdistára.
Ma ott tartunk, hogy az Új Magyar Gárda Mozgalom néhány megyei egysége és önálló tagjai is jelezték már a Gárda Szövetség felé, hogy a szövetségünkhöz való csatlakozás megtiltása ellenére is részt kíván venni a szövetség munkájában!
Nagy örömmel készülünk a vasárnapi találkozóra, amelyre természetesen tisztelettel elvárjuk Vona Gábort és a Jobbik Magyarországért Mozgalom Elnökségének tagjait is !
Javaslatunk az, hogy - mivel a Gárda Szövetség tagszervezetei képviselőinek egy hónapja kitűzött, soros találkozójára vasárnap fél tízkor kerül sor Budapest közigazgatási területén - a javasolt találkozó a Gárda Szövetség országos megbeszélésén valósuljon meg !
Szervezetünk a fél tíz órai kezdést vidéki testvéreink utazása miatt határozta meg, de hajlandók vagyunk ezt átidőzíteni kilenc órára a remélt megállapodás érdekében !
Az eredményes találkozás és a jövőbeni együttműködés reményében
Szebb Jövőt !
2011. április 1.
Kerekes Zoltán a Vitéz Sebő Ödön század vezetője hozzászólása a cikkhez:
Adjon az Isten!
Először is szeretném pontosítani a Kuruc infón megjelent állítást: Nincs három jelentős gárdaszárny! Van a Gárda Szövetség, mely magába foglalja az egykori gárdisták nagytöbbségét és egyre több nemzeti civil szervezetet és van az Új Magyar Gárda, melynek tagjait megalakulásunk óta várjuk a szövetségbe. A Gárda Szövetség politikamentes! Azt, hogy mitől, kinek a hibájából hiszi azt, sok jó nemzeti elkötelezettségű ember, hogy itt már nem a politika hozza el a szebb jövőt, azon a politikusok gondolkodjanak el!
A Gárda Szövetség egy egyenrangú szervezetek által alakított szövetség, melynek valóban nincs egyszemélyi vezetője, csak a vezetők tanácsa, mégis viták és széthúzás nélkül jól működik alakulása óta. Tagjainkat politikai ráhatás nélkül, csak a Szent Koronára tett eskü és feltétlen Nemzeti elkötelezettségünk motiválja. Talán lesz vezetőnk, ha eljön az ideje, de az biztos, hogy nem a mai önjelölt, hiteltelenné vált emberek közül fog kikerülni! Magyar lesz, fedhetetlen és nem politikusként fog gondolkodni, csak szívből fog cselekedni és mi tűzön- vízen követni fogjuk Hazánkért, Nemzetünkért!
Kuruc.info
Mielőtt hozzászólna ehhez a cikkhez alul, feltétlenül olvassa el ezt: Kommentálhatók a Kuruc.info cikkei - lesznek, akiket letiltunk (moderálási alapelvek, feltételek). Ha nem nézi meg a linket, megeshet, hogy örökre letiltja valamelyik moderátorunk és nem fog tudni többé hozzászólni.