Izraelben úgy vélik, hogy a magyar labdarúgó-válogatottat az „antiszemita bekiabálásokon” és az izraeli himnusz „meggyalázásán” kívül az Iráni Iszlám Köztársaság zászlajának lobogtatása miatt is elmarasztalta a FIFA. Izraelben a budapesti esetnél sokkal súlyosabb, jóval rasszistább megnyilvánulások is vannak a labdarúgó-mérkőzéseken.

„Arabok nélküli” zsidó szurkolók Jeruzsálemben
A világhálón elérhető hírportálok beszámolói szerint Izraelben megelégedéssel vették tudomásul a Magyar Labdarúgó Szövetség nagy összegű megbírságolását és azt, hogy a Románia elleni világbajnoki selejtező-mérkőzést közönség jelenléte nélkül kell majd lejátszanunk. A mako.co.il héber hírportál úgy tudja, hogy „néhány játékos és szervezet követelte a FIFÁ-tól, hogy tegyen erélyes, határozott lépéseket a pályákon uralkodó kirekesztés és rasszizmus ellen”. A portál szerint a Magyarország-Izrael mérkőzésen történt antiszemita bekiabálásokon kívül a magyarokat a FIFA azért is büntette, mert „iráni zászlókat lengettek a lelátókon, s ezenkívül meggyalázták az izraeli himnuszt”. Szóba került az is, hogy a FIFA pontokat von le a magyar válogatottnak a világbajnoki selejtező-mérkőzéseken eddig elért pontjaiból, ám végül „csak” pénzbüntetésre és egy mérkőzés üres lelátók előtti lejátszására ítélte a magyarokat, írja a mako.co.il.
„Magyarországot megbüntették az antiszemitizmus miatt” főcímmel tudósít az esetről a nana10.co.il hírportál, majd a következő alcímmel folytatja: „Sokba került a magyaroknak az Izrael elleni barátságos mérkőzésen történt bekiabálás”. Az újság kiemeli, hogy a magyarokat nemcsak az antiszemita bekiabálások, hanem az iráni zászlók lobogtatása miatt is megbüntették. A Jediot Áháronot című napilap is az iráni zászlók lengetését nevezte meg a FIFA által kiszabott büntetés egyik legfőbb kiváltójának.
A FIFA mostani döntésével kapcsolatban két gondolat ötlik föl bennünk. Az első az, hogy ha igaz az izraeli médiában terjesztett állítás, miszerint egy független ENSZ-tagállam, az Iráni Iszlám Köztársaság hivatalos lobogójának lengetése már bűncselekmény, akkor a perzsa zászló mostantól tiltott önkényuralmi jelképnek számít. Ha ez így van, akkor nemsokára következhet az Árpád-sávos, majd a piros-fehér-zöld lobogó. Magyarország megbüntetését egyértelműen zsidó, s velük egy követ fújó hazai szervezetek, illetve a Simon Wiesenthal Központ vezetője, a zsidó telepes Efrájim Zuroff követelte a FIFA-tól.
Izraelben az ottani nemzeti ligában részt vevő palesztinai arab települések csapatainak, például a Száhnín jeruzsálemi mérkőzésein a Bejtár Jerusálájim csőcselék közönsége gyakran valóságos pogromhangulatot kelt a lelátokon, majd távozásukkor a Teddy Stadion környékén. Amint a mellékelt fotónkon is látható, az egyik transzperensükön az „Arabok nélkül” fölirat olvasható, de a palesztinok és minden nem zsidónak a történelmi Szentföld területéről történő deportálását zászlajára tűző kahanista Kách-mozgalom lobogóját is sokszor kibontják a lelátókon.

A nem zsidók deportálását követelő mozgalom lobogója
A kérdésünk ezzel és Magyarország mostani elmarasztalásával kapcsolatban a következő: a FIFA miért nem foglalkozik az izraeli lelátókon uralkodó rasszista hangulattal?
Hering József – Kuruc.info
A szerző frissítése: A Bejtár Jerusálájim nevű jeruzsálemi csapat szurkolói az utánpótlás neveléséről is gondoskodnak. A rejtett kamerával készült, alább megtekinthető videófölvétel 2011 nyarán készült a Bejtár Jerusálájim egyik edzőmérkőzése előtt, amikor is az idősebb csőcselék a lelátón kitartóan oktatja az egészen fiatal gyermekecskéket az arabokat gúnyoló és halálukat követelő rigmusokra. Azokra a szövegekre, amelyek a jeruzsálemi focicsapat szurkolóinak állandó repertoárjába tartoznak. Érdemes megfigyelni a videón, hogy az kisgyermekek mennyire fogékonyak a gyűleletkeltő szövegre.
A videófölvétel tanúsága szerint a gyermekeket többi között a következő rigmusokra tanítják: Mávet lá-árávím! (Halál az arabokra!); Jehudi ze nesámá, árávi ze ben zoná (A zsidó, az jó lélek, az arab, az kurva fia); Mohámmád homo ben zoná (Mohamed buzi, egy kurva fia); Ání szoné et há-árávím (Gyűlölöm az arabokat).