Köves Slomó: a magyarok ismerjék be bűneiket!
A budapesti kormány által tervezett "német megszállás emlékművével", illetve annak zsidó részről történő elutasításáról írt történelmi és egyéb tévedésektől hemzsegő terjedelmes írást egy Táli Farkas nevű újságíró a Jediot Áháronot című izraeli napilapban. A interjúrészletekkel megtűzdelt cikk lényege: a magyarok mindent elkövetnek azért, hogy a németekre kenjék a zsidóirtásban elkövetett bűneiket. A cikkíró legfőbb informátora Köves Slomó rabbi, a Zsidó Gárdát is működtető, kormányközeli Chabad szekta frontembere.
A történelmi tényekkel is hadilábon álló (vagy rossz informátorokra támaszkodó) izraeli újságíró azzal indítja a cikket, hogy a német katonai megszállás időpontját "1944 júniusára" datálja, majd vérbeli idegenvezetőként az olvasóval közli, hogy a budapesti Szabadság tér a Parlamenttel szemben van. Szakály Sándor kifogásolt megnyilatkozását is elferdítve fordítja le: "Idegen állampolgárokra vonatkozó politikai eljárást" ír Farkas, miközben Szakály nem használta a "politikai" jelzőt. A Budapest-Józsefvárosban tervezett holokausztmúzeummal, oktatási központtal kapcsolatban pedig még nagyobb valótlanságot állít az izraeli cikkíró: "Azon a vasútállomáson épül (pontosabban: alakítják ki - H. J.), ahonnan Magyarország több százezer zsidó lakosát küldték a halálba a (németekkel) kollaboráló magyarok."
A Jobbik természetesen ezúttal sem maradhatott ki a hisztériakeltésből, s a hatást fokozva a cikkíró mintegy vállon veregeti Orbán Viktort: (az emlékmű és az újabb holomúzeum körüli) "viszály időzítése igen kritikusnak mondható, mert mindössze két hónap választ el bennünket a választásoktól, amikor is a Jobbik nevű antiszemita párt az ellenzék padsoraiból lesben áll (sic!) a zsidókkal baráti viszonyban levő (kormány)koalícióra, élén Orbán Viktor miniszterelnökkel.
Az esztergomi zsinagógában tartott jobbikos lakossági fórum sem maradhatott ki a képből. (A zsinagógát, amiképpen a többi vidéki és budapesti zsinagógát is a kommunista hatalmat kiszolgáló Magyarországi Izraeliták Országos Képviseletének ismert figurája, D. úr adta el az államnak a saját zsebét is megtömve az 1960-as, 1970-es esztendőkben - H. J.)
Zoom
Az esztergomi zsinagóga épülete - tüntetőkkel
Köves Slomó rabbi, a Chabad nevű zsidó törpeszekta "küldöttje" az Árpád-sávos zászló múltkori történelmi bemutatása után ezúttal szoborszakértő művészettörténészként remekel. Az újságíró meglehetősen képzavaros szövegéből az hámozható ki, hogy a rabbi azért tartja helytelennek a német megszállás emlékművének ismert változatát, mert az azt sugallja, mintha maguk a magyarok szenvedték volna el a holokausztot. Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz ügyvezető igazgatóját is megszólaltatja az izraeli újságíró, ám nevét nem képes helyesen leírni. Az Euronews-ra hivatkozva az újságíró azt állítja, hogy Zoltait "nyolcéves korában deportálták a magyar katonák (sic!) a megsemmisítő táborokba".
A Jediot Áháronot írója előbb a zsidóbarát kormánykoalíció miniszerelnökének nevezi Orbán Viktort, majd Ronald Lauderre hivatkozva azért kárhoztatja, mert "még mindig nem reagált nyilvánosan a zsidó közösség bojkottjára és követeléseire. (Nos, a követelések teljesítéséről szóló bejelentésre majd holnap kerül sor - H. J.) Az Orbán-kormánynak a német megszállás előtti korszak (helytelen) értelmezését kifogásolják leginkább a zsidó vezetők", írja a héber lap.
"A magyar hatóság már a német megszállás előtt is hozott jó néhány törvényt a zsidók ellen, így például megtiltották számukra az egyetemeken történő tanulást, bizonyos szakmák gyakorlását stb.", nyilatkozza Köves Slomó az izraeli újságnak, majd így folytatja: "Miután a németek bevonultak, a magyarországi zsidók 90 százalékát deportálták Auschwitzba, s akik mindezt véghezvitték, azok a magyar rendőrök (sic!) voltak. (...) A magyar kormány felelőssége, hogy a valóságnak megfelelően mutassa be a történteket. Nem a mi érdekünk (mármint nem a zsidóké - H. J.), hogy beismerjék a bűneiket, testvéreink meggyilkolását, s ezért a felelősséget is vállalják, hanem Magyarország érdeke. Magyarországon minden zsidó közösség egységes annak követelésében, hogy változtassák meg a német megszállás emlékművét, s ismerjék el a magyarok nem elhanyagolható részét az ország több mint 430 ezer (Köves rabbit a holokauszt méreteinek lekicsinyléséért akár föl is lehetne jelenteni, ha az újságíró jól jegyezte le az állítását - H. J.) zsidójának elpusztításában", nyilatkozta a kormány által kedvelt zsidó közösség vezető rabbija.
Hering József - Kuruc.info