Bármennyire is nehéz, de próbáljunk meg eltekinteni attól, hogy sehonnai, jöttment zsidóvezérek füttyszavának hallatára ösztönösen ritmikus mozgást végző Orbánt egy autoriter rendszer építőjének tartja a cikkíró (bár úgy lenne), hiszen mi itthon csak jobban ismerjük már a "végvári vitéz" trükkjeit, jobban tudjuk, hogy az általa mondottakra, vagy inkább a tetteire kell-e jobban odafigyelnünk.
A Berliner Zeitung december másodikára datálja Christian Bommarius alábbi cikkét. Egy héttel később már a kormányközeli sajtónak is feltűnt, és halkan szóvá tették. Azóta pedig szintén lefolyt egy jelentősebb vízmennyiség mind a Dunán, mind a Spreen, így egyre inkább bizonyossá válik, hogy Szijjártó inkább haja, mint a budapesti német nagykövetség ablakának belövésével, de legalább valamely germán illetékes szőnyeg szélére állításával van elfoglalva. Kár. Ugyanis most nem pusztán az ő kis álszabadságharcuk, hanem mi, mindannyian kaptuk a pofont. Bár egy olyan ország, melynek első embere pofonért jár Nyugatra, minek is tiltakozzon. Alább a Berliner Zeitung cikkének fordítása.

Christian Bommarius: Lengyelország és Magyarország veszélyesebb Európára, mint az Iszlám Állam
Christian Bommarius: Az európai értékeket a sírba viszik
BRÜSSZEL – Amit Orbán Viktor évek óta Magyarországon művel, azt a jobboldali populisták most Lengyelországban akarják utánacsinálni. Az európai demokrácia számára a jogállamiság ilyen értelmezése veszélyesebb, mint az Iszlám Állam terrorja. Egy kommentár következik.
Párizsban az európai értékeket az Iszlám Állam gyilkosai támadták meg, Budapesten azonban és most már Varsóban is a sírba viszik azokat. Amit a jobboldali populista magyar kormány Orbán Viktor miniszterelnök alatt évek óta művel – az ország átépítését egy tekintélyelvű állammá -, szintén azt kísérli meg most az újonnan megválasztott jobboldali populista lengyel kormány a pártelnök (!), Jarosław Kaczynski vezetése alatt.
A magyar parlament két éve de facto megfosztotta a hatalmától az alkotmánybíróságot. A lengyel kormánypárt most az alkotmánybíróságot zsákmánynak, valamint egy alkotmányellenes törvényben az öt alkotmánybírónak az előző parlament általi megválasztását alkotmányellenesnek nyilvánítja.
Az Európai Unió alapértékei az EU-szerződések 2. cikkelyében vannak megfogalmazva: „Az értékek, melyekre az Unió alapul, az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság tisztelete, valamint az emberi jogok betartása, beleértve azoknak a személyeknek a jogait, akik kisebbségekhez tartoznak.”
Magyarországon az emberi jogokat – a menekültekét, akárcsak a hajléktalanokét – lábbal tiporják, az alkotmányosságból csúfot űznek; Lengyelországot paranoiás nacionalisták kormányozzák, akik a jogállamot összeesküvésnek tartják. Magyarország és Lengyelország felől Európát nagyobb veszély fenyegeti, mint az Iszlám Állam gyilkos csapataitól.

Fordította: Hidra
(Kuruc.info)