Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Elmarad a Triatlon Nagyhét és a világkupa-verseny Tiszaújvárosban22:10 A japán szervezők sem akarnak nézők nélküli olimpiát21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Berliner Zeitung: Lengyelország és Magyarország veszélyesebb Európára, mint az Iszlám Állam

Reklám

Bármennyire is nehéz, de próbáljunk meg eltekinteni attól, hogy sehonnai, jöttment zsidóvezérek füttyszavának hallatára ösztönösen ritmikus mozgást végző Orbánt egy autoriter rendszer építőjének tartja a cikkíró (bár úgy lenne), hiszen mi itthon csak jobban ismerjük már a "végvári vitéz" trükkjeit, jobban tudjuk, hogy az általa mondottakra, vagy inkább a tetteire kell-e jobban odafigyelnünk.
A Berliner Zeitung december másodikára datálja Christian Bommarius alábbi cikkét. Egy héttel később már a kormányközeli sajtónak is feltűnt, és halkan szóvá tették. Azóta pedig szintén lefolyt egy jelentősebb vízmennyiség mind a Dunán, mind a Spreen, így egyre inkább bizonyossá válik, hogy Szijjártó inkább haja, mint a budapesti német nagykövetség ablakának belövésével, de legalább valamely germán illetékes szőnyeg szélére állításával van elfoglalva. Kár. Ugyanis most nem pusztán az ő kis álszabadságharcuk, hanem mi, mindannyian kaptuk a pofont. Bár egy olyan ország, melynek első embere pofonért jár Nyugatra, minek is tiltakozzon. Alább a Berliner Zeitung cikkének fordítása.

Christian Bommarius: Lengyelország és Magyarország veszélyesebb Európára, mint az Iszlám Állam
Christian Bommarius: Az európai értékeket a sírba viszik
BRÜSSZEL – Amit Orbán Viktor évek óta Magyarországon művel, azt a jobboldali populisták most Lengyelországban akarják utánacsinálni. Az európai demokrácia számára a jogállamiság ilyen értelmezése veszélyesebb, mint az Iszlám Állam terrorja. Egy kommentár következik.
Párizsban az európai értékeket az Iszlám Állam gyilkosai támadták meg, Budapesten azonban és most már Varsóban is a sírba viszik azokat. Amit a jobboldali populista magyar kormány Orbán Viktor miniszterelnök alatt évek óta művel – az ország átépítését egy tekintélyelvű állammá -, szintén azt kísérli meg most az újonnan megválasztott jobboldali populista lengyel kormány a pártelnök (!), Jarosław Kaczynski vezetése alatt.
A magyar parlament két éve de facto megfosztotta a hatalmától az alkotmánybíróságot. A lengyel kormánypárt most az alkotmánybíróságot zsákmánynak, valamint egy alkotmányellenes törvényben az öt alkotmánybírónak az előző parlament általi megválasztását alkotmányellenesnek nyilvánítja.
Az Európai Unió alapértékei az EU-szerződések 2. cikkelyében vannak megfogalmazva: „Az értékek, melyekre az Unió alapul, az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság tisztelete, valamint az emberi jogok betartása, beleértve azoknak a személyeknek a jogait, akik kisebbségekhez tartoznak.”
Magyarországon az emberi jogokat – a menekültekét, akárcsak a hajléktalanokét – lábbal tiporják, az alkotmányosságból csúfot űznek; Lengyelországot paranoiás nacionalisták kormányozzák, akik a jogállamot összeesküvésnek tartják. Magyarország és Lengyelország felől Európát nagyobb veszély fenyegeti, mint az Iszlám Állam gyilkos csapataitól.

Fordította: Hidra
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready