DER STANDARD
derstandard.at
 
„A zsidók hazaárulók, a romák bűnözők, a homokosak morálisan degenerált társadalom termékei. A  nyilvánosság több mint egy éve lélegzetét visszafojtva figyeli a Magyar Gárda felvonulásait és megszólalásait. De most először az állam lépett ellenük: egy  budapesti bíróság betiltotta a gárdát működtető egyesületet”, írja az osztrák balliberális lap (amely elszólásának, hogy az „állam” lépett a tőle „független” igazságszolgáltatási hatalmi ágon keresztül, kivételesen igaza van – L.I.). (A cikk írója, Szigetvári András, a gárdáról írt cikkében „csupán” azt a laptulajdonosi koncepcióba nyilván bele nem illő tényt felejti el megemlíteni, hogy eddig erőszak – igen súlyos erőszak - kizárólag a Magyar Gárda egyik vezetőjét és családját érte. – L.I.)
 
AFP
afp.com
 
A francia hírügynökség budapesti irodája arról számol be, hogy a rendőrségnek fogalma sincs, hol lehet és mi történhetett a Budapesten két hete eltűnt Ophélie Bretnacher francia diáklánnyal.
 
THE ECONOMIST
economist.com
 
Végre Magyarország esetében is korrigálta a globális hetilap a jövőre várható GDP „növekedési” adatokat. A kormány várakozásának megfelelően immár azt -1,5 %-ban adja meg. A térség többi országainak adatai, zárójelben a gazdasági növekedésnek jövőre a lap által várt aránya százalékban: Cseh Köztársaság (3,0), Lengyelország (2,9), Szlovákia (4,5) és Szlovénia (2,0).
 
INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE
iht.com
 
Libanonban bejelentették, hogy Oroszország 10 darab MIG-29-es vadászgépet adna el Bejrútnak, ami „az Egyesült Államok arculcsapása” és Libanon légierejének „ugrásszerű fejlődése” lenne, írja az amerikai lap.
 
WALF
walf.sn
 
A szekuláris szenegáli napilap, amely címoldaláról indulva felháborodottan ír három imámról, amiért azok híveiket arra buzdítják, ne fizessék a méregdrága áramot, örömmel nyugtázza, hogy két rajtakapott és őrizetbe vett homoszexuális a nyilvánosságtól bocsánatot kért „természetellenes” tettéért.
(Lovas - MN)