A minisztériumi szekrényekből, számítógépes adathordozókról előkerülő dokumentumok szerint az MSZP- és SZDSZ-közeli politológusok aranybányája volt 2002 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - írja a Magyar Nemzet. Török Gábor és Karácsony Gergely cégei mindenesetre tízmilliókat kaszáltak kormányzati megrendelések révén.

Az LMP-s Karácsony Gergely - tényleg lehet más?

A Magyar Nemzet birtokába került összesítés szerint a szocialisták és a szabad demokraták által sűrűn foglalkoztatott – a médiában a politikai helyzetet folyamatosan elemző – két politológusnak, Török Gábornak és Karácsony Gergelynek vagy cégeiknek a háttérben 2002 és 2009 között például több mint ötvenmillió forintot fizettek ki tanácsadás és tanulmányírás címén.
Török két cégen keresztül, a Törésvonal Politikai Elemző Központon, valamint a Vision Consulting Kft.-n keresztül kapott megbízásokat a szocialista kormányzattól. Török összesen 36,5 millió forintot kasszírozott ezekben az években.

Többek között 3,5 milliót kapott a Gyurcsány Ferenc által kitalált fogalom, a „nemzeti közép” „mint tematikus profil” „megalapozásáért”, majd 2003 májusában az „adócsökkentési projekt” megvalósításáról szóló tanulmányért 2,5 milliót.
A ma a LMP frakcióvezető-helyetteseként tevékenykedő Karácsony Gergely Törökhöz képest szerény, alig 18,2 millió forintos összeget kasszírozott be 2004 és 2008 között a MeH jóvoltából a Social Report Bt-n keresztül, méghozzá „a magyar közélet politikai relevanciával bíró jelenségeinek figyelemmel kíséréséért a sajtóban és a médiában”. Karácsony utolsó megbízása a 2008-as kormányválság kezelésével kapcsolatos jogi, kommunikációs és konzultációs feladatok ellátása volt, amiért másfél millió forint ütötte a markát.
Karácsony: csúsztat a lap... azaz mégsem
„A Magyar Nemzet mai, a politikai tanácsadói munkámmal kapcsolatos cikke súlyos csúsztatásokat tartalmaz” – áll Karácsony Gergely közleményében. Az LMP frakcióvezető-helyettese elismerte: 2002 és 2008 között valóban végzett tanácsadói munkát a MeH Koordinációs Politikai Államtitkárságán.
„Ez azonban a cikk állításával szemben a legkevésbé sem a háttérben történt” – állítja Karácsony, aki arra kéri Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest, hogy hozza nyilvánosságra az összes kormányzati tanácsadói szerződést.
(MN - HírTV - Hírszerző)