2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle ::

Lapszemle: Jaross Andor a zsidókérdésről 1939-ben

Reklám

Jaross Andor feltűnést keltő nyilatkozata a zsidókérdésről:
Lehetetlen, hogy a magyar föld azok kezén legyen, akik adott esetben nyugodt szívvel veszik a vándorbotot
Győri Nemzeti Hírlap, 1939. január 5., eredetiben itt

A zsidó hóhérok kezén 1945-ben
RIMASZOMBAT, jan. 4. MTI: Jaross Andor miniszter szerdán részt vett és nagy beszédet mondott a felvidéki egyesült magyar párt rimaszombati nagygyűlésén. Tisztában voltunk azzal — mondotta többek között —, hogy ha elvágjuk a 20 év alatt kialakult gazdasági organizmus ereit, olyan gazdasági feladatok fognak előttünk tornyosulni, amelyek tőlünk áldozatkészséget, összetartó munkát kívánnak meg. Ma tehát, midőn a felszabadulás óta eltelt két hónap tapasztalatai alapján látjuk, hogy még nem rendeződtek át tökéletesen a gazdasági életkérdések, a felvidéki magyarság feladata, hogy a nehézségeket mindenki megszívlelje, mindenki a maga hatáskörében igyekezzék megtenni mindent abban a tekintetben, hogy testvéreink életfeltételei megjavuljanak.
Feladatunk most az, hogy a közszükségleti cikkek árát leszállítsuk arra a nívóra, melyet a föld népe meg tud fizetni. A magyar kormányban megvan ehhez a teljes megértés, az árkormánybiztos máris sok cikknél ért el árcsökkentést.
Ha kell, nem kesztyűs kézzel is hozzányúlunk a kartelekhez és meg fogjuk teremteni az egészséges keresztény, közgazdasági élet feltételeit, melyek lehetetlenné teszik, hogy akadjon néhány hatalmas úr, aki bányaüzemeket, vasgyárakat foglaljon össze konszernjébe és ezen keresztül diktálja az árakat.
Lehetetlen állapot az is, hogy az ország lakosságában hat százalékot kitevő zsidóság 60 százalékot foglaljon el a magyar sajtó frontján.
Nyíltan is foglalkozni kívánok a zsidóproblémával. Mi húsz éven át bőséges tapasztalatokat szereztünk abban az irányban, kiket tekinthetünk zsidóknak és kiket — akik bár zsidó származásúak — magyaroknak.
A zsidóproblémát a magyar állam keretében meg kell oldani, és lehetetlenné kell tenni azt is, hogy a magyar föld olyan emberek kezébe kerüljön, akik adott esetben nyugodt szívvel veszik a vándorbotot, mert mindenütt megtalálják a hazát. A magyar föld kizárólag olyan emberek kezén legyen, akik ezért a földért élnek és meghalnak.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready