2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle ::

Lapszemle: Jaross Andor a zsidókérdésről 1939-ben

Reklám

Jaross Andor feltűnést keltő nyilatkozata a zsidókérdésről:
Lehetetlen, hogy a magyar föld azok kezén legyen, akik adott esetben nyugodt szívvel veszik a vándorbotot
Győri Nemzeti Hírlap, 1939. január 5., eredetiben itt

A zsidó hóhérok kezén 1945-ben
RIMASZOMBAT, jan. 4. MTI: Jaross Andor miniszter szerdán részt vett és nagy beszédet mondott a felvidéki egyesült magyar párt rimaszombati nagygyűlésén. Tisztában voltunk azzal — mondotta többek között —, hogy ha elvágjuk a 20 év alatt kialakult gazdasági organizmus ereit, olyan gazdasági feladatok fognak előttünk tornyosulni, amelyek tőlünk áldozatkészséget, összetartó munkát kívánnak meg. Ma tehát, midőn a felszabadulás óta eltelt két hónap tapasztalatai alapján látjuk, hogy még nem rendeződtek át tökéletesen a gazdasági életkérdések, a felvidéki magyarság feladata, hogy a nehézségeket mindenki megszívlelje, mindenki a maga hatáskörében igyekezzék megtenni mindent abban a tekintetben, hogy testvéreink életfeltételei megjavuljanak.
Feladatunk most az, hogy a közszükségleti cikkek árát leszállítsuk arra a nívóra, melyet a föld népe meg tud fizetni. A magyar kormányban megvan ehhez a teljes megértés, az árkormánybiztos máris sok cikknél ért el árcsökkentést.
Ha kell, nem kesztyűs kézzel is hozzányúlunk a kartelekhez és meg fogjuk teremteni az egészséges keresztény, közgazdasági élet feltételeit, melyek lehetetlenné teszik, hogy akadjon néhány hatalmas úr, aki bányaüzemeket, vasgyárakat foglaljon össze konszernjébe és ezen keresztül diktálja az árakat.
Lehetetlen állapot az is, hogy az ország lakosságában hat százalékot kitevő zsidóság 60 százalékot foglaljon el a magyar sajtó frontján.
Nyíltan is foglalkozni kívánok a zsidóproblémával. Mi húsz éven át bőséges tapasztalatokat szereztünk abban az irányban, kiket tekinthetünk zsidóknak és kiket — akik bár zsidó származásúak — magyaroknak.
A zsidóproblémát a magyar állam keretében meg kell oldani, és lehetetlenné kell tenni azt is, hogy a magyar föld olyan emberek kezébe kerüljön, akik adott esetben nyugodt szívvel veszik a vándorbotot, mert mindenütt megtalálják a hazát. A magyar föld kizárólag olyan emberek kezén legyen, akik ezért a földért élnek és meghalnak.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready