2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park22:55 Felhívta a mentőket azzal, hogy öngyilkos akar lenni, majd rájuk támadt - az ügyészség felfüggesztettel jutalmazná22:37 A háziorvosok nyílt levélben közlik Müller Cecíliával: nincs elég védőfelszerelésük22:32 Bulgária visszavonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet22:17 Idős rokkantnyugdíjast próbáltak kirabolni a cigányok - az utasok segítségnyújtás helyett csak szóltak nekik, hogy a purdékat a buszon felejtették22:07 Amerika átmeneti kormány létrehozását célzó javaslattal próbálkozik Venezuelában21:48 A koszovói alkotmánybíróság megsemmisítette a kijárási tilalomra vonatkozó kormánydöntést21:30 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket21:21 Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből20:58 Két héttel meghosszabbítja a leállást az esztergomi Suzuki20:48 Hogy ez nem Merkelnek jutott elsőként eszébe: Portugália állampolgárságot ad a sáskáknak a járványra hivatkozva20:34 A WHO továbbra is azt állítja, "nem bizonyított, hogy a tömeges maszkviselés potenciális előnnyel járna"
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle ::

Lapszemle: Jaross Andor a zsidókérdésről 1939-ben

Reklám

Jaross Andor feltűnést keltő nyilatkozata a zsidókérdésről:
Lehetetlen, hogy a magyar föld azok kezén legyen, akik adott esetben nyugodt szívvel veszik a vándorbotot
Győri Nemzeti Hírlap, 1939. január 5., eredetiben itt

A zsidó hóhérok kezén 1945-ben
RIMASZOMBAT, jan. 4. MTI: Jaross Andor miniszter szerdán részt vett és nagy beszédet mondott a felvidéki egyesült magyar párt rimaszombati nagygyűlésén. Tisztában voltunk azzal — mondotta többek között —, hogy ha elvágjuk a 20 év alatt kialakult gazdasági organizmus ereit, olyan gazdasági feladatok fognak előttünk tornyosulni, amelyek tőlünk áldozatkészséget, összetartó munkát kívánnak meg. Ma tehát, midőn a felszabadulás óta eltelt két hónap tapasztalatai alapján látjuk, hogy még nem rendeződtek át tökéletesen a gazdasági életkérdések, a felvidéki magyarság feladata, hogy a nehézségeket mindenki megszívlelje, mindenki a maga hatáskörében igyekezzék megtenni mindent abban a tekintetben, hogy testvéreink életfeltételei megjavuljanak.
Feladatunk most az, hogy a közszükségleti cikkek árát leszállítsuk arra a nívóra, melyet a föld népe meg tud fizetni. A magyar kormányban megvan ehhez a teljes megértés, az árkormánybiztos máris sok cikknél ért el árcsökkentést.
Ha kell, nem kesztyűs kézzel is hozzányúlunk a kartelekhez és meg fogjuk teremteni az egészséges keresztény, közgazdasági élet feltételeit, melyek lehetetlenné teszik, hogy akadjon néhány hatalmas úr, aki bányaüzemeket, vasgyárakat foglaljon össze konszernjébe és ezen keresztül diktálja az árakat.
Lehetetlen állapot az is, hogy az ország lakosságában hat százalékot kitevő zsidóság 60 százalékot foglaljon el a magyar sajtó frontján.
Nyíltan is foglalkozni kívánok a zsidóproblémával. Mi húsz éven át bőséges tapasztalatokat szereztünk abban az irányban, kiket tekinthetünk zsidóknak és kiket — akik bár zsidó származásúak — magyaroknak.
A zsidóproblémát a magyar állam keretében meg kell oldani, és lehetetlenné kell tenni azt is, hogy a magyar föld olyan emberek kezébe kerüljön, akik adott esetben nyugodt szívvel veszik a vándorbotot, mert mindenütt megtalálják a hazát. A magyar föld kizárólag olyan emberek kezén legyen, akik ezért a földért élnek és meghalnak.
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready