2017. április 24., hétfő, György, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:31 De Maiziere és Merkel beszélgetnek23:12 Zsidó múzeumba és buzikurzusra vinné Mohamedéket a németországi főkipás22:46 Egy év alatt több mint 50 százalékkal nőtt a bűncselekménnyel gyanúsított "menedéket kereső emberek" száma Merkelisztánban22:22 Hátha igaz: CEU-kitűző miatt ugrottak neki egy libsi provokátornak egy népzenei koncerten21:46 Zuglónak gyurcsányista önkormányzati képviselő kellett - de ha úgy jár, mint az előző szoci, akkor így is jó lesz21:39 Demokráciaünnep a Nyóckerben: kétezer forintért terelik a cigányokat a szavazóurnához21:27 Macron-Le Pen-küzdelem várható az exit poll eredmények szerint a francia elnökválasztás második fordulójában20:31 Aknára futottak EBESZ-megfigyelők Luhanszk közelében - egy amerikai meghalt20:24 Domonkos László: A románok rettegtek a székely hadosztálytól19:58 Nagy bűnt követett el a pápa: náci koncentrációs táborokhoz hasonlította a migriszállásokat - a zsidók szóltak, hogy gyónnia kell19:39 Igazán véget érhetne már az a világháború: a Reichstag elfoglalásának "hadtörténeti rekonstrukcióján" örömködtek Moszkva mellett18:49 Budapesten tartanak kínai filmhetet - Balog Zoltán Jackie Channel parolázott18:16 Egy valóban megtörtént holokauszt és egy valódi diktatórikus rezsim magyar áldozata17:48 Kiutasítási kvóta, leszámolás a holonézőponttal, Willkommenskultur a német gyerekek felé16:59 A "félfasiszta, nemzetiszocialista gondolkodású" Orbán-rendszert akarták elsöpörni az Erzsébet hídon - mind a húszan
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle ::

Békésen boronáló gazdát géppuskázott le egy angolszász légi terrorista - lapszemle 1944-ből

Reklám

 Sok győri zsidó bujdosik Budapesten
Soha nem látott költözködési invázió a magyar fővárosban – Ahol ezer zsidó lakik egy házban
Győri Nemzeti Hírlap, 1944. június 28., eredetiben itt
Budapest, június 24. Tudvalevő, hogy a „Duna gyöngyének”, Budapestnek több mint 250.000 ezer zsidaja van, így érthető, ha az ország fővárosában került sor legutoljára a zsidók elkülönítése kérdésének megoldása. Negyedmilliónyi tömeg elhelyezése nem egy könnyű dolog, még akkor sem, ha aránylag nagy terület áll rendelkezésre.

Csillagos házakba költöztetik a budapesti zsidókat
Az illetékes hatóságok Budapesten gettót nem tudtak kijelölni megfelelő méretű hely hiányában, hanem helyette – mint először Győrben is történt – zsidó házakat jelöltek ki, oda kellett költözniük szombat estig a zsidóknak.
Soha olyan nagyarányú költözködést a magyar főváros még nem ért, mint ezúttal. Szakértők számítása szerint minden negyedik család költözködött, a keresztényeket is beszámítva, hisz a negyedmilliónyi költözködésre utalt zsidón felül a kijelölt zsidó házakban lakó keresztényeknek is el kellett költözködnie.
Az utóbbi napokban úton-útfélen emeletesre rakott társzekereket látott az ember, bármerre vitte sorsa a fővárosban. Még az esti, sőt éjszakai órákban sem szűnt meg a magosra rakott kocsik özönlése, miközben a sárgacsillagosok edények, üvegek, tükrök, szőnyegek tömegét cipelték magukkal új lakhelyükre.
– Mennyi gyönyörű bútor! – jegyzi meg mellettem álmélkodva egy villamoskalauz, aki nyilván a városligeti lakberendezési vásárokon kívül még nem látott ennyi és szebbnél-szebb bútort, mint most, amikor a pesti zsidóság kénytelen volt utcai közszemlére tenni ingóságait.
Elnézegettük a Rákóczi-úton, Váci-úton és a körutakon költözködő zsidóságot. Annyi pompás, kincsszámba menő faragott, aranyozott, biedermeyer és egyéb értékes bútor még nem került egyszerre elmozdításra, mint ezúttal. Ezekben a napokban körülnézni a pesti utcákon többet ért, mint tíz lakberendezési vásárt végig izzadni. A metszett tükrök, üvegek, porcelánok, velencei csillárok főleg kézben vándoroltak át az új lakásokba, ahol semmi esetre sem lesznek oly keleti kényelemben, oly tágasan, mutatósan elhelyezve, mint voltak évtizedeken át, nincstelen bolygó zsidóból hirtelen krőzussá avanzsált tulajdonosaiknál.
Volt érzéke a zsidóságnak a széphez, az értékeshez, a kényelemhez, az kétségtelen. Tudta, hogy nem fordítja haszontalan dologra az általa gyors tempóban összeharácsolt tőkét, ha lakása díszítésére, képek, festmények, antik bútorok beszerzésére fordítja. Nem is hajlandó most sem magától megválni e tárgyaktól a pesti zsidó, mint féltve őrzött kincset viszi magával a zsidó házakba, még másra sem hajlandó rábízni szállítását.
Kocsi kocsi mellett áll a kijelölt zsidó házak közelében. A kapun már ott sárgul a kétarasznyi sárgacsillag fekete alapon, a kapuk alatt, folyosókon pedig élénk nyüzsgés-mozgás éjjel és nappal. A jellegzetes arcú zsidók (le sem lehet tagadni, hogy nem vallás, hanem faj!), mint a megbolygatott hangyák sürögnek-forognak.
Ami a győrieknek feltűnik még, hogy milyen sok a Győrből meglépett zsidó Pesten. Amikor felfedeznek egy-egy Győrből jött ismerős keresztényt, megrohanják és győri „honfitársaik” felől érdeklődnek. Engem nem tüntettek ki érdeklődésükkel, ellenben gyors ütemben meneküléshez láttak, amikor a Keleti mellett sétálgattam. Nyilván nem valami bizalomgerjesztő lehet előttük a jobboldali újságíró.
Nem féltek legutóbb az ETO-istáktól sem, akiket a körúti Britannia előtt ostromoltak meg a rejtélyes módon Budapesten „partraszállt” győri zsidó hölgyek, de a fővárosban gyakran megforduló győriek igen sokkal találkoznak. – Reméljük, nem sokáig...
A Csáky-utca egyik többemeletes épületkolosszusa előtt is nagy a csődület. A kapu felett sárga csillag, a csődületet pedig az odaköltöztetett „csillagos vitézek" okozzák.
The Száli! – szól egyik zsidó a másikhoz – ebben a házban több mint ezren leszünk. Nem mondanád, hova bújunk riadó alatt, mert a pincébe csak százan férnek!
– Magukra úgyse esik a bomba! – vág vissza egy szállítómunkás. A csillagos házak bombabiztosak, ezt tudja az ellenség! – mondja gúnyosan mosolyogva az öreg magyar, miközben nehéz szekrényt cipel az emeletre társaival.
A magyar főváros képe azonban már eddig is örvendetesen megváltozott. A vendéglőkből, színházakból, mozikból, strandokról, sportpályákról eltűntek a zsidók, mégis megy minden a maga során, mégsem panaszkodik senki a látogatottság hiányára. A színházi premierek is éppoly zsúfoltak, mint voltak a zsidó érában, csakhogy most, nem Mály Gerők, Kabosok, Karádyk züllesztik a magyar főváros erkölcseit, hanem helyettük a magyar színjátszás igazi tehetségei kerültek felszínre, akik nem rombolnak, hanem építenek.
Egy új világ van kialakulóban az új szellem feltámadásánál és mámorosan, boldogan szívjuk ezt az új levegőt valamennyien, akik részesei, tanúi lehetünk ennek a nagy, küzdelmes, történelmi átalakulásnak.
Liszy Lajos
Láttuk őket (eredetiben itt)
Láttuk őket az egyik dunántúli városka felett hétfőn lelőtt egyik angolszász bombázó terroristáit. Falusi leventék és öreg polgárok szedték össze mind a kilencet. A tizedik, a pilóta bennégett a hatalmas négymotoros gépben.

Lelőtt angol óriási siklógép
Láttuk egészen közelről a kilenc terroristát, a pénzért repülő amerikai söpredéket. Mert csak azok lehettek, csak rájuk kellett nézni. Ott ültek az állomáson a földön. Szuronyos honvédek őrizték őket. Elszállításukra vártak. Az utazóközönség undorral és megvetéssel nézte őket, hiszen egy órával előbb még az egyik társuk lecsapott a magasból és egy békésen boronáló gazdát legéppuskázott. Látszott mindenki szeméből, hogy szeretnék, ha japán módra menne itt a megtorlás. Köztudomású, hogy a japánok a nem hadicélt bombázó repülő legénységet, ha elcsípik, kivégzik és a hullákat repülőgépre teszik, elrepülnek vele az amerikaiak által megszállt valamelyik szigetre és ott ledobják a kivégzett gyilkosok hulláját.
De mi türelmesek és lovagiasak vagyunk. Hadifogolyként kezeljük a légi terroristákat. De meddig még? A közönség követeli, hogy az angolszászok vezetőinek tudtára hozva, mi is végezzük ki azokat, akik polgári célokat bombáznak. Mert valamit kell már csinálni, nem lehet tűrni, hogy tovább gyilkolják itt az ártatlan véreinket, vagy talán holnap minket. Nem gondos kórházi ápolás, nem fogolytábor kell az ilyen légi gyilkosnak, hanem kötél!
(Kuruc.info)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready