Kedves Bajtársaink, Barátaink! Nagyra értékeljük a levéláradatot, a sokszor hasznos információkat, amelyeket beküldenek. Ugyanakkor nem hallgathatjuk el, hogy jön sok felesleges baromság és rég vagy tegnap (!) megjelent anyag is. Mivel nehéz a most már olykor napi több száz e-mailt feldolgozni, volna néhány kérésünk.

Kérjük, ne küldjék el más - legalábbis az ismert - portálokon megjelent cikkek, hírek linkjét (főleg nem tartalmát), ezeket magunk is figyelemmel kísérjük. Nem kérünk cikkeket a Nemzeti Hírhálóról és más levelezőlistákról sem. Azt osszák meg velünk, ami egyedi, saját, vagy ami nem jelent meg, esetleg csak helyi szinten, nagyon eldugva az összmagyar nyilvánosság elől.
Különösen legyenek óvatosak a zömmel elavult információkat vagy nem ritkán kifejezett ostobaságokat tartalmazó körlevelekkel, amelyek hónapokig-évekig keringhetnek, egyik közösségből a másikba. Igen, a körlevelek jelentős hányada zagyvaság: lásd a rég megcáfolt álhírt arról, hogy II. János Pál a trianoni rablóbéke-diktátum ellen küzdött, s még pápai intézetet is alapított volna az ügy érdekében.
Tisztelettel NEM kérünk nagyszerű megoldásokat, világmegváltásokat, ezt vagy azt KELLENE csinálni felütéssel - tegye meg, kezdje el a megvalósítást a kedves Olvasó maga, akkor szívesen tudósítunk. Verseket, 30 kilométer hosszú írásokat, könyveket sem áll módunkban megjelentetni. A Kuruc.info nem mindenható.
Értelmes kritikát, színvonalas olvasói véleményeket szívesen fogadunk: nemigen van lap, amely ennyi levelet, észrevételt közölne. De csak röviden, tárgyszerűen, magyar ékezetekkel, helyesírás-ellenőrzéssel! (És helyesírási szabályainknak megfelelően - pl. a nemzetünk iránti tiszteletet nem úgy fejezzük ki, hogy minden magyarral kezdődő szót nagybetűvel írunk, vagy csupa nagybetűvel vetjük képernyőre az általunk hangsúlyozni kívánt részt, netán minden második mondat végére felkiáltójelet nyomunk.)
Ha egy-egy levél nem jelenik meg, nem szükséges feltétlenül az ÁVH vagy a beférkőzött cenzúra kezét vizionálni, lehetséges, hogy már megjelent állásponthoz képest újat nem tartalmaz, esetleg túlságosan bőbeszédű, hibákkal zsúfolt, s nem ütötte meg mércénket. Ad absurdum az is előfordulhat, hogy átsiklottunk felette, éppen a tengersok felesleges levél miatt.
Olyan hírt, viccet (pl. a Tücsök és a hangyát több változatban is lehoztuk, mégis újra és újra ránk zúdítják egyes felületes olvasók), egyebet se küldjenek be, ami korábban megjelent portálunkon. Ami Önnek új, nem feltétlenül új egy híroldalnak. Pavlovi reflexű továbbítgatás helyett keresőnk segítségével, egy kulcsszót vagy kifejezést beütve könnyen ellenőrizhetik, vajon közöltük-e már az információt.
PowerPoint prezentációkat sem kérünk: technikailag sem beilleszthetőek.
Kérjük végül ismét, vigyázzanak a helyesírásra, elvégre szép magyar nyelvünkről van szó. Annak helyes szó- és írásbeli használatával fejezzük ki például tiszteletünket nemzetünk iránt, nem pedig pl. a "magyar" szó nagy kezdőbetűvel való, helytelen írásával. Bővebben erről külön felhívásunkban: ápoljuk a magyar nyelvet, figyeljünk a helyesírásra!
Köszönjük:
A Kuruc.info szerkesztősége

Kapcsolódó tájékoztatónk:
Amit a Kuruc.info hírportálról tudni kell