A szerkesztőségünkbe beérkezett, olykor napi több száz levél, és a különféle oldalakon, pl. a Youtube honlapján a hozzászólások általános és sajnálatos, egyre elharapódzó jelenségről tanúskodnak: nem figyelünk oda eléggé anyanyelvünkre, sokszor(mindíg) elkeppeszto hejesirasi hibakat ejtunk ,igenytelenn formában ,reméjjük ,Hogy értik Magyar olvasóink a MIre gondolunk ......
Ezzel az igénytelenséggel magunkat járatjuk le mások szemében, hogy "lám, a nagy magyarok még helyesen írni sem képesek"... Illene, és jobban oda kellene figyelni drága magyar nyelvünkre. Alább összegyűjtjük a leggyakoribb hibákat. A többi csak Önökön múlik.
Szebb Jövőt! - helyesen: Szebb jövőt!
mindíg - helyesen: mindig
írtani, írtotta, kiírtják, stb. - helyesen: irtani, irtotta, kiirtják (a szó minden formájában rövid i betűs), és a "stb." előtt  soha nincs vessző
MDF-el - helyesen: MDF-fel
Fideszes, Jobbikos - helyesen kis kezdőbetűvel írjuk: fideszes, jobbikos
%-al - helyesen: %-kal
Egyenlőre - helyesen: egyelőre. Pl.: Egyelőre még kevesen látják be, hogy erőszak nélkül szinte semmi esélyünk nem lesz kivívni hazánk függetlenségét, de biztató, hogy egyre többen gondolkoznak 2-3 fős sejtekben vagy egyéni akciókban. Tehát az egyelőre szavunk n betű nélkül írandó helyesen.

Nagyon gyakori az ún. központozási hiba: ha helyesen akarjuk írni, akkor az írásjel hozzátapad az előtte lévő szóhoz, csak utána van szóköz.
Helytelen: Draskovics , te kapafogú patkány ,rohadjon ki a beled !!!!!!!
Helyes: Draskovics, te kapafogú patkány, rohadjon ki a beled! Feleslegesen nem kell halmozni az írásjeleket.
Mondatvégi írásjel után szintén kell a szóköz.
Ügyeljünk a -ba, -be, -ban, -ben helyhatározóragok helyes használatára is. Pl. helytelen: Finnországba és Norvégiába kevesebb zsidó él, mint nálunk, ezért sokkal boldogabb, harmonikusabb az élete a helyieknek. Helyesen: Finnországban és Norvégiában...
A magyar nép iránti tiszteletet nem úgy kell kifejezni, hogy a mondatban minden magyar szót nagy betűvel írunk. A jó szándék ellenére ez is helyesírásunk elkorcsosulásához vezet. Nem javallott tehát nagybetűvel írni a haza, nemzet, magyar, őseink stb. szavakat. Nem ettől lesz nagyobb súlyuk, hanem a szöveg helyes, gördülékeny, igényes, színvonalas megformálásával, a szóismétlések elkerülésével és - természetesen - a mondanivaló által. Semmi esélyük a megjelenésre az olyan olvasói leveleknek, melyeknek írója mondatonként változtatja a betűk méretét, színét, vagy felesleges aláhúzásokkal tarkítva emeli ki az általa fontosabbnak vélt részeket, valamint minden harmadik szót dőlttel vagy félkövérrel ír.
Fanatikus olvasóinkat kérjük, hogy segítsék a munkánkat, mi sem vagyunk tökéletesek, és jelezzék az általunk elkövetett helyesírási hibákat, a betűfelcserélődéseket, -kimaradásokat, -többleteket. Ilyen irányú levelük tárgyában nyomtatott nagy betűkkel tüntessék fel: HELYESÍRÁSI HIBA, és a cikk linkjét is várjuk. Nem muszáj megírni, hogy "x bekezdés x sorában" található, bőven elég a link és a szó vagy szavak beküldése, innen a ctrl+f billentyűk használata egyből kimutatja, hogy hol találjuk.
Köszönjük!
Kuruc.info