2017. június 22., csütörtök, Ákos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Bulgáriai cigány volt az "oltalmazott" afgán hűtőkocsis bűntársa - képzeljék, ő is "menekült"22:12 Macron szerint "egyes kelet-európai politikai vezetőknek" csak az EU pénze kell, az "értékei" (mint például a muszlim hordák) nem22:05 Mészáros megmutatta, ki az új oligarcha a gáton: még a páholyából is kitették Simicskát22:02 Kikerülné a plakáttörvény kétharmados buktatóját a Fidesz - csak az ő propagandájuk kaphatna zöld utat21:36 Nehéz helyzetbe került egy izraeli bíró: az ultraortodox férfinak vagy a holotúlélő nőnek adjon igazat?21:00 Választási kampány Merkelisztánban: a hazaárulást újabban felvilágosult patriotizmusnak hívják20:50 A magyar vezérkari főnök átvette a V4-elnökség katonai irányítását20:37 Ebben a kilenc kérdésben sem lesz népszavazás19:50 Félezer ukrán katona lett öngyilkos a donyeci harcok után19:03 Nem a muszlim hódítás Európa legnagyobb baja, hanem az iszlámellenesség és az antiszemitizmus!18:37 Itt a követendő példa: több száz szovjet emlékműtől szabadulnak meg a lengyelek17:50 Uniós jogba ütközik az online szerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás17:41 Kivételes államférfiúnak nevezte Horthyt Orbán - itt is van a kormányzó babusgatott zsidóinak a felháborodása17:27 Pert vesztett az oláh csendőrség az Erdély-zászló ügyében17:16 Mirkóczki szerint a Fidesz és az MSZP szimbiózisban él
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu ::

Tarlós miatt repülhet a turulszobor - itt a mobilszáma


Pesti srácok: ha a turulról van szó,nem érdeklik őket a hatályos jogszabályok
A Jobbik a riogatásokkal szemben egyértelmûsíti: a XII. kerületi turulszobor már október 25-én megkaphatja fõvárosi támogatást - hacsak ismételten nem maradnak távol a szavazástól fideszes politikusok -, de ellenkezõ esetben is még akár évekig nem nyúlhatnak hozzá a hatóságok, míg jogerõs bírósági döntés nem születik. Legrosszabb esetben pedig akkor majd a Jobbik Akciócsoportjába jelentkezett már közel ezer fõ akár polgári engedetlenséggel, élõlánccal védi meg az emlékmûvet - áll az aktivisták vezetõje, Novák Elõd közleményében.

Budapestrõl már kitiltották Teleki Pál és Wass Albert szobrát, miközben a szovjet megszállóknak hatalmas obeliszkje állhat a fõváros szívében (három és fél éve rendõrkordon mögött), önkényuralmi jelképpel provokálva a népet. Most a turulszobrot akarja kitelepíteni az MDF Szolnokra. Azzal riogatnak, hogy a Fõvárosi Közigazgatási Hivatal 30 napos határidõre szigorította a bontást, holott ez több mint egy éves hír.


A Magyar Élettér Autóatlasz másodikkiadásában már kitörölhetetlenül otta turulszobor (pirossal mi jelöltük)
A hegyvidéki önkormányzat ugyanis a Fõvárosi Bíróságon támadta meg a - Grespik László vezetésének idején szebb napokat is megélt - hivatal korábban többször az MTI által is tévesen jogerõsnek nevezett közigazgatási határozatát; a lépésnek az akkor hatályos törvény szerint még automatikusan halasztó hatálya van. Bár a bírósági eljárás csak egyfokú, erre a jogerõs döntésre is várhatunk még akár évekig, a fõvárosi koalíció leváltásáig. Az elsõ tárgyaláson, idén június 13-án halasztást rendelt el a bíróság egy másik, párhuzamosan folyó eljárás miatt, de az önkormányzat tarsolyában vannak más trükkök is, pl. változtatási tilalmat rendeltek el a területre.

2007. május 31-én már az új polgármester, Pokorni Zoltán kérte a Fõvárosi Közgyûléstõl a szobor fennmaradásának támogatását. Talán liberális kapcsolatainak köszönhetõ, hogy csak a Fidesz két nem szavazó képviselõjén múlt, hogy nem szavazták meg a javaslatot. (Tarlós István frakcióvezetõ a késõ estébe nyúlt ülés idejére elígérkezett egy tévémûsorba, míg Földesi Gyula távolmaradásának okáról nincs információnk.) Kuruc.info adalék: Tarlóst a 36-30-241-10-55, a nyikhaj Földesit a 36-20-947-96-46 számán lehet figyelmeztetni: ne merjenek még egyszer szándékosan vagy linkségbõl hiányozni egy ilyen súlyú szavazáskor!

Október 25-én ismét a Fõvárosi Közgyûlés elé kerül az ügy. A kerületi képviselõtestület már elfogadta Pokorninak azt a javaslatát, hogy a turulszobrot ezentúl katonainak "definiálják", a világháború polgári áldozatainak pedig az Alkotás u.-Csörsz u.-Gyõri út által határolt, forgalmasabb területen egy külön emlékmûvet állítanak, s ha egy leszármazott kéri, az áldozat nevét levésik a turulszobor talapzatáról. A Jobbik támogatja a szintén fõvárosi hozzájárulást igénylõ javaslatot; mivel alapvetõen a zsidóságnak volt fenntartása, hogy áldozataikra egy turullal emlékeztessenek, hát távolítsuk el az õ neveiket nemzeti jelképünk helyett! Meg kell jegyezni, hogy a hazafias szobor felállítása elõtt egy héttel épült meg néhány utcányira egy újabb holokauszt-emlékmû (Igazak Fala), szintén engedély nélkül. Érdekes módon azt nem akarta senki se lebontani, sõt utólag a Fõvárosi Közgyûlés is hozzájárult fennmaradásához.


Novák Előd állítása nem egészen igaz, mert a Kuruc.info - tőlünk nem egészen szokatlanul - bejelentette: ha egy tolla is görbül a turulnak, akkor ennek az n+1-edik holoemlékműnek a darabjaival verjük be a kerületi SZDSZ-iroda ablakait

Az MDF javaslata azért is komolytalan, mert bár Szolnoknak fideszes városvezetése van, mégis épp az õ nyomásukra tiltották ki mûvelõdési házukból elsõként az országban a Magyar Gárda bemutatkozó fórumát, tehát a hazafias missziókra nem éppen fogékonyak mostanában a Tisza-parti városban, amelynek elöljárói mellesleg akkor még nem riogattak fasiszta veszéllyel, amikor nemzeti radikális párttársaimmal 2000-ben szervezetten gátat építettünk nekik.


Novák Előd akkor még MIÉP-esként ment a gátra (fénykép: archív)


Ha a legrosszabb esetben egyszer a bíróság elutasítaná a hegyvidéki önkormányzat keresetét, és a jogerõsen bontásra kötelezett, illetékes I. kerületi jegyzõ ezt végre is kívánná hajtani, a Jobbik Magyarországért Mozgalom készen áll, hogy a turulszobor megvédésére toborzott akciócsoportját számítógépes SMS-küldõ rendszerével bármikor mozgósítsa. Már közel ezren jelentkeztek mobilszámuk megadásával, hogy akár a polgári engedetlenség következményeit is vállalva, élõlánccal védjük meg nemzeti jelképünket. A csütörtökön szavazó fõvárosi képviselõknek a viszonylagos köznyugalom megõrzése érdekében a fentieket javasolja megfontolásra a Jobbik.

Novák Elõd,
a Jobbik Akciócsoport vezetõje

(Jobbik Médiaosztály nyomán Kuruc.info)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready