Miért jelentetett meg óriási hirdetéseket a Strabag-maffia a Magyar Nemzetben is? Netán valamelyik olvasó potenciális ügyfele lehet a multicégnek azáltal, hogy esetleg autópályát vagy mélygarázst építtet telkére? Természetesen nem.

Miután 2006 szeptemberében megjelentek olyan hírek, miszerint 2004-ben a Strabag az M5-ös autópálya építési jogának elnyerése után 15 millió eurót utalt vissza szocionista kormányközelieknek - hogy épp az MN-t idézzük: „politikai demokrácia támogatása érdekében pártközeli egyesületeknek” -, az óriáscég gyorsan lekenyerezte a Magyar Nemzetet és a Hír TV-t is egy hetekig futó, komoly reklámmegrendeléssel. Magyarul eladták a lelküket. (Ahogy a Hír TV Csintalan esetében. Az azonos tulajdonban lévő MN-Hír TV médiavállalat nyomtatott része évekkel korábban még könyörtelenül leleplezte a köztörvényes kommunistát, volt MSZP-alelnököt és Tasnádi Péter üzlettársát.) Jól megírta ezt Budaházy már 2006-ban.


Ha nem is minden hirdetésünk nonprofit vagy hazafias termék/szolgáltatás reklámja, akármi nem jelenhet meg nálunk

A Kuruc.info hirdetéspolitikája

Hírportálunkon - a piacon egyedülállóan alacsony áraink ellenére - egyelőre nem hirdetnek sokan, bár egyre többen jönnek rá a velünk nem teljesen szimpatizálók közül is, hogy ez rendkívül jó lehetőség, s a megrendelőnek nem kell mindenben azonosulnia a sajtótermékkel. Azért persze egy határt mi magunk is meghúzunk; pl. volt olyan hirdetőnk, akit azért tanácsoltunk el, mert kiderült róla: a buzimozgalom egyik élharcosa.

Hirdetésekre persze szükségünk van a mûködéshez. Minden - nem állami fenntartású - médium abból tartja fent magát, a Kuruc.infónak ráadásul jóval többet kell költenie a magyarországi cenzúra kikerülésére, hogy külföldi portálként üzemeljen, s El-Qró törvényei ne vonatkozzanak rá. Komoly anyagi ráfordítást igényelnek a különböző titkosító (pl. IP-cím álcázó) programok, kamu- és biztonsági mentőszerverek (különböző országokban), s meg kell fizetnünk az ÁVO számára elérhetetlen programozókat is (nyugaton magasabbak a fizetések), miközben a rohamosan növekvő oldalletöltések után interkontinentális sávszélességet kell vásárolnunk...

Libényi János - Kuruc.info

Kapcsolódó cikkeink:
A Magyar Nemzet szerint a Fidesz-kormány állami megbízást kell adjon majd a Kuruc.infónak
Ismét mocskolódik és "leleplez" a Strabag Nemzet felkelőket csőcselékező írnoka