Hitványságból sosem elég. A mérsékelten tehetségtelen, ám megbízhatóan dögunalmas Csontos János, az MSZP-SZDSZ-t pénzelő Strabag által is finanszírozott Magyar Nemzet több rendszert kiszolgált bértollnoka, a Princzes Postabank egykori alkalmazottja azt fejtegeti - Kövér propagandájának megfelelően -, hogy a Kurucot Gyurcsányék kreálhatták. (Ez mondjuk igaz.)
Ugyanez az alak volt az, aki 2007. február 5-én sommásan és gyurcsányiasan csőcseléknek nevezte az MTV-t 2006 őszén elfoglaló felkelőket. Csontos örök avagy a posztkádárista újságírás "jobbos" térfelének egyik archetípusa. Szükség van rá. Hiszen oly harmonikusan belesimul a tájba, mindig bátran magáévá teszi a Fidesz álláspontját, nem pofázik vissza, színtelen-szagtalan, gáz, és kitölti a rendelkezésére álló flekket. Bármennyi cikkét is olvasnánk, időnkénti mocskolódásain kívül már egy hét múlva képtelenség bármire is emlékezni fel nem emelő munkásságából. De tudják mit, igaz, a Kuruc.info gyurcsányista. Mindjárt megmondjuk, miért.
Az ilyen emberek, "újságírók" persze sohasem mennek olyan események közelébe, mint a TV-ostrom, de Csontos valószínűleg akkor is buzgón teljesítette volna gazdái elvárását, ha valami véletlen okból kifolyólag arra csámborog, és saját szemével látja a "csőcseléket". Amelyben jelen voltak egyetemisták, gimnazisták, hazafias fociszurkolók, orvosok, ügyvédek, tanárok, mérnökök és nem mellesleg e csoportok egy részével átfedést mutató, becsületes, mezei Fidesz-, Fidelitas-, Jobbik-, HVIM-, EMI- stb. tagok százai... (és igen, vélhetően ott volt pár tucat NBH-s provokátor is, ahogy a világ bármely államában felbukkannak hasonló szituban a hatalom emberei, és, te idióta?!).
A Kuruc.info, és olvasóinak zöme mindezzel tisztában van, mégis, minden egyes alkalommal meg kell cáfolni az MSZP-SZDSZ-es, valamint fideszes sajtóorgánumokból folyó egyenhazugságokat. A Csontos-félék szoclib pénzen is hizlalt, méltán alacsony példányszámú nyomdaipari termékét pedig mondják le! Nagyszerűen elvan az ember napipártlap-olvasás nélkül, legyen szó Néphazugságról vagy Strabag Nemzetről.
Most pedig az Elqró-Gyurcsány-Kuruc.info kapcsolatról.
Igazad van, Csontos.
Hiszen a Kuruc.info és nem a Fidesz szokott rendszeresen összeszavazni az MSZP-SZDSZ-MDF-fel a Parlamentben. Lapunk, és nem a Fidesz szavazta meg magyar katonák Irakba és Afganisztánba vezénylését az amerikai-izraeli rablóháború csicskási szerepkörébe. A Kuruc.info szövetségese és barátja Izrael, a Likud és a már elhullott Tom Lantos, nem pedig a cionista barátságot nyíltan deklaráló Vityáé. A Kuruc.info támogatta a balliberális kereskedelmi tévéket milliárdos adóelengedéssel és nem a Zsidesz. Ahogy nekünk van zsidótagozatunk és nem a KDNP-nek.
A Kuruc.info tüntetett együtt a Hollán Ernő utcában Elqró Ferenccel és nem Orbán kabinetfőnöke, Deutsch meg az izraeli-magyar kettős állampolgár, fideszes önkormányzati képviselő Szabó György. Lapunk szerkesztői mulattak együtt Schmuck Andorral és Juszt Lászlóval, nem pedig a volt KISZ-titkár Rogán gyerek. Portálunk vezetői voltak MSZMP-tagok, MSZMP-kormány privatizációs biztosai, besúgók, MSZP-alelnökök, Tasnádi üzlettársai és nem Martonyi, Kövér vagy a Hír Tv-t résztulajdonló Csintalan elvtárs. Közismerten a Kuruc.info az, amelynek lapigazgatója közvagyont síbolt, és ezért elítélték, nem pedig Várhegyi Attila volt Fidesz-pártigazgató, aki elítélése után 2006-ban is kampányigazgató volt. A Kuruc.info szokott számla nélkül felvenni 18 milliós közpénzeket "költségtérítésre" a cionkomcsikkal közösen, nem a narancsosok.
Egyébként, igen, az elcsatolt területek magyarjaitól mi tagadtuk meg a magyar állampolgárság visszaadását a Kuruc.info-kormány idején, nem Orbán, Martonyi és Németh. Majd elfelejtettük, Románia székely autonómia feltétele nélküli uniós csatlakozását is a mi voksainkkal szentesítette az Országgyűlés, ellentétes előjelű ígéreteink ellenére. A hollókoszt múzeumra mi adtunk 2 milliárdot a magyar adófizetők pénzéből, mint ahogy mi, Trianon hallatára a Parlamentből kivonulók hoztuk létre a holokamu-emléknapot Trianon-emléknap helyett, és mi választottuk meg az MSZP-SZDSZ-szel közösen a Magyar Rádió élére az ultracionista Such Györgyöt, a hírhamisító MTI élére meg Vince rabbit kétharmaddal, kétszer is. Véletlenül sem Orbán "vezénylő tábornok" Viktor kurátorai. A mi kormányunk volt tele MSZMP-s káderekkel, a 2002-es választási csalást ölbe tett kézzel néző Pintér Sándorokkal, mi ígértük azt, hogy ha 2006 őszén ránk szavaz a nép az önkormányzatin, meg ha megnyerjük a népszavazást, az a szoclib rezsim bukását hozza el. Nem, nem Viktor-Viktor ígérgetett, hazudott. Azt is megígértük, hogy megvédjük a kórházakat, iskolákat és minden magyart, akit Gyurcsányék bántanak, aztán nem védtük meg, nem úgy, mint a hős Fidesz.
2006. október 23-án páncélautón menekültünk  a gumigolyó sortűz idején, miközben a nem holokausztista Pokorni és a nem fasisztázó, rendkívül értelmes és erkölcsös Deutsch Tompi a barikádokon harcolt Gergényi ávósai ellen.
A 2006-os választási csalást mi segítettük elő (hagytuk nyerni a szoclibet) Ferivel és Kuncze Gabival konzultálva, amíg a parlamenti ellenzék az ENSZ-hez fordult, és általános sztrájkot hirdetett. Korábban a megalázó feltételekkel járó EU-csatlakozást is a Kuruc.info verte át Megyóval koalícióban, dacolva Orbánék hazafias nem-kampányával. Mi nem hoztunk német-észt-lengyel-cseh mintájú törvényt a volt állampárti spiclik ellen 1998-2002 között. Mi nem vizsgáltuk felül ígéretünk ellenére a szocionista rablóprivatizációt, bizony. Regnálásunk idején állami megbízásokat adtunk D-209-Medgyessy cégeinek, ahogy Feri elvtárs is bátran privatizálhatott, ügyeskedhetett Pápától a Fittelináig.
Mi adtunk kamu 72 órás ultimátumot Elqrónak, és nem a nemzeti jobboldal ikonikus vezére. Mi szavaztuk meg, hogy az MTV-ostrom utáni ötpárti bizottsági ülés anyagát titkosítsák. Mi ítéltük el a 2006 szeptemberében-októberében az utcán harcoló magyar fiatalokat, nem a Csontos meg a pártja. Úgy ám.
Mostanában a Magyar Gárdát fenyegetjük pofonokkal, tanácskozunk az izraeli nagykövettel a szélsőjobb veszély felszámolásáról, Fodor Gabóval is egyeztetgetünk, miközben a fotón Orbánnak álcázzuk magunkat. Bátran beszólunk Putyinnak és Medvegyevnek, csak teljesen véletlenül egyezik meg álláspontunk ezernégyszáz százalékig az USA hazugságáriájával. Továbbra is felvesszük a "szálláspénzt", jót röhögve a szűkölködő fideszeseken és az APEH által sanyargatott magyarokon, lekezelünk Pető Iviékkel a jó pénzt hozó, végigaludható vagy elbliccelhető bizottsági üléseken, és ha Fletó beszédeiről ki is vonulunk színleg, a Kuruc.info írta alá Gyurcsótány tavalyi "antifasiszta" kiáltványát, nem Navracsics Tibor és dr. Orbán Viktor.
Olvasatlanul is megszavaztuk az ezer oldalas lisszaboni szerződést Kóka Janiékkal együtt, hogy meglegyen a kétharmad, miközben Áder öngyilokkal fenyegetőzött, ha ez a gyarmati diktátum átmegy. Na, és akkor mi van? Kell a lóvé, vazze. Éhezzen a Schmidt Maca, a Lévai Anikó, a Szíjjártó, a Rogán vagy bármely más magyarkodó zavargó, ha jólesik neki a mártír póz! Tudják mibe kerül Brüsszel és Budapest közt évente tíz-tizenkétszer csak a business class? Na látják! Mi jól érezzük magunkat, és fontos az ember közérzete, nem nagy ügy, egy-két gombnyomás. Jó, a kasszánál sorba állni a kvártély és benzinpénzért havonta egyszer kicsit fárasztó, de hoztunk már nagyobb áldozatot is a nemzetért. Mi felelősen ellenzékieskedünk.
Vagyis ezt tettük és tettük volna még évtizedekig nagy nyugalommal, ám a nagyszerű Csontos János alábbi cikkének megjelenése után fel kell adnunk. Lelepleződtünk, megbuktunk. Vége van. Hátsó-Burjátiában vajon adnak még menedékjogot?
Esze T. - Kuruc.info
"Csontos János: Partizánok
2008. augusztus 28. 10:38
MNO
Kuruc vagyok, de nem infós. A Kuruc.infót nem minősíteném, ők már megtették ezt velem. Ők most a balliberális kormány előadásában a fő-fő ellenség, még Orbán Viktort is előzve. Draskovicséknak, Szilvásyéknak úgy kell Kuruc.info, mint egy falat kenyér, hogy a még létező gyurcsányizmusnál is fel tudjanak mutatni valami szélsőségesebbet e kies hazában. Még azon se csodálkoznék, ha kilencven év múlva, valami óvatlan titokfeloldás során kiderülne: volt némi közük egymáshoz.
Magyar Nemzet, 2008. augusztus 28."