Mint az alábbi felvételből kiderül, a szoci vádakkal szemben nem a Jobbik, hanem éppen a csalást kiáltó Szanyi Tibor biztatta átjelentkezésre az MSZP-seket az első forduló előtt a XIII. kerületben.
Szanyi szerdán a FigyelőNetnek adott nyilatkozatában még azt állította: kemény átszervezés történt - ellen. „A matek egyszerű: ha adott választókerületben csak azok jelentkeznek át szavazni, akik életvitelszerűen egyébként ott élnek, ott bérelnek lakást, akkor véleményük többnyire belesimul a kerület átlagába, nincsenek kiugró adatok. Ha az 1500 átjelentkező csak turista, aki éppen itt tartózkodik, akkor pedig az országos átlagot kéne a szavazatainak tükröznie. A számok azonban sehogy sem stimmelnek” – magyarázta. Hozzátette: "látta, tapasztalta, érezte is az átszervezést". Példaként említette, hogy a Jobbik XIII. kerületi elnöke az interneten szólította fel a szimpatizáns egyetemistákat, hogy maradjanak és szavazzanak Budapesten. A lap felvetésére, hogy miért csak az ő körzetébe szerveztek igazolással szavazókat, Szanyi Tibor azt válaszolta, hogy épp az ő körzete volt a kerületben az, ahova speciális szavazókört jelöltek ki, így, mivel ő esélyes a mandátumszerzésre, ide csoportosítottak.
A képviselőjelölt most állítja, hogy nem nyúlt törvénytelen eszközökhöz a parlamenti választási kampányban, tiszta a lelkiismerete, és nem lép vissza.
Szanyi Tibor mai sajtótájékoztatóján azt mondta: a hangfelvétel húsvét előtt készült egy értekezleten, amelyen kampánystábja tagjaival vett részt. A politikus, aki kérdésekre nem akart válaszolni, szövege elmondása után pedig igencsak serényen távozott, a felvételen hallható kijelentéseit azzal magyarázta, hogy "számba vették a bejelentkezési hullámmal szembeni összes lehetséges megoldást", így azt is, hogy "a saját fegyvert az ellenfeleink ellen fordítsák”. Azt hazudta, hogy ezt a lehetőséget később elvetették. A felvétellel kapcsolatban közölte, hogy nem óhajt "egy manipulatív, többszörösen és tendenciózusan vágott felvétel részleteivel foglalkozni", de "a napnál világosabb”, hogy a választás tényadatai nem igazolják, hogy maguk részéről éltek volna a külső mozgósítás eszközével.
 
 
(FN - MTI - Angyalföld blog nyomán)