A magyarországi örmények szerint naiv, ugyanakkor szakmaiatlan volt a magyar kormány, és vizsgálatot követelnek a felelősség megállapítására.

Serkisian Szeván
Azt a nemzetközi konvenciót, amire hivatkozva Magyarország átadta Safarovot Azerbajdzsánnak, nem arra találták ki, hogy egérutat engedjenek a bűnelkövetőknek – hangsúlyozta Serkisian Szeván, az Országos Örmény Önkormányzat elnöke. A magyarországi örmények sajnálatukat és megdöbbenésüket fejezik ki a történtek, a diplomáciai kapcsolatok megszakadása miatt. Egyúttal vizsgálatot követelnek a politikai – vagy akár a büntetőjogi – felelősség megállapítására. Az örmények úgy ítélik meg, a magyar igazságügyi szervek Azerbajdzsánnak engedelmeskedve figyelmen kívül hagyták a legfontosabbat, a morális szempontokat.
A Népszabadság azon felvetésére, hogy gazdasági szempontok közrejátszhattak-e Safarov kiadásában, az örmény önkormányzati elnök kitérő választ adott. Szerinte Azerbajdzsánban érzékelték Magyarország gazdasági érdeklődését, és ezt kihasználva „próbálták becserkészni a magyarokat”.
Most „mindenki a Fideszre húzza rá a vizes lepedőt”, de – tette hozzá – Magyarországon van egy olyan párt, amely Azerbajdzsánnal kapcsolatban „folyamatosan hazugságáradattal traktálja a társadalmat”. A Jobbikról van szó. Serkisian Szeván úgy vélte, nem kétséges, hogy a Jobbikot Azerbajdzsán fizeti. Konkrét bizonyítékai nincsenek, a párt megnyilvánulásai alapján következtet erre - olvasható a Népszabadság honlapján.
Az általuk közzétett, alább látható videón ez nem hangzik el, az viszont igen, hogy az örmény önkormányzat elnöke azt mondja, a Jobbik nem nemzeti és nem keresztény párt:
Kapcsolódó: