Tisztelt Kuruc! A közeljövőben hozandó „információcseréről” szóló törvénybe bele fog férni a Kuruc.info. Azt nem értettem eddig, inkább csak sejtéseim voltak, hogy miért engedte eddig is elmenni önöket az amerikai hatóság, amikor az USA teljes egészében Gyurcsány rendszere mögött volt és van (Ez téves okfejtés, a sajtószabadságot nem az amerikai kormány engedi "elmenni", válaszunkat lásd alább - a szerk.).

Ez már "terrorizmus"

Ha megszületik az egyezmény az amerikai és magyar fél között, valószínűleg gyorsított ütemben hozzák majd meg azt a törvényt, amely alapján a Kuruc.infót ellehetetlenítik, vagy betiltják (Ez már nagyon súlyos tévedés, akárcsak annak feltételezése, hogy miattunk hozna törvényt Amerika. Tényismeret nélküli szobaelmélet, de mivel sokan felvetik, mert nem tájékozódnak, erre is válaszolunk alább. Ilyen egyezmény a németekkel is van, mégsem tilthatnak és tiltanak be egyetlen lapot sem - a szerk.).
(Kuruc.info válasz: NINCS AntiKuruc.info-törvény az USA-ban, nem is lehet (otthon még lehet, de azzal csak azt érik el, hogy egyre több nemzeti portál költözteti szerverét külföldre. Hogy a(z egyik) szerverünk praktikusan a csúcssebességű internettel behálózott Amerikában van, az nem jelenti azt, hogy az összes szerkesztőnk ott dolgozik. Gyurcsányék valóban kiszolgálják a jenkiket, akik azonban csicskaként tekintenek kis hazánk helytartóira, ezért nem fognak pattanni egy kérésükre. Másrészt a Kuruc.info-nak nulla a jelentősége Washingtonból nézve, az egyezményt más országokkal már régen és tőlünk teljesen függetlenül megkötötték. (Bár ha esetleg Budapest egymilliárddal emeli az afganisztáni vagy iraki szerepvállalásunkra fordított összeget és újabb katonákat küld - miattunk -,  talán - ez most vicc volt) Még komolyabbra fordíva a szót: az amerikai alkotmány  - cionista Washington ide vagy oda - nagyon komolyan védi a szólás- és sajtószabadságot, nem csak papíron, lásd Fletóék elutasított jogsegélykérelmét ügyünkben. Nem lehet csak úgy kényre-kedvre betiltani lapokat, mint nálunk - bár az is törvénytelen, hiszen ha a Néphazugság vagy a Zsindex törvényt sért, hazudik és pert veszt, ami nem ritka, fel sem merül a bezáratásuk - emlékeztetünk, hogy még a milliárdos üzleti érdeksérelem alapján pereskedő lemez- és filmgyárak nyomására is hosszú évekig eltart, amíg egy nyilvánvalóan illegális fájlcserélő oldalt be tudnak csukatni. Azokat sem mindig. A nyíltan nemzeti szocialista ésvagy kamukauszt-cáfoló oldalak teljesen szabadon működhetnek, a cionista németországi ügyészség minden erőfeszítése ellenére soha, egyet sem zártak be az amerikaiak és nem is fognak. Ugyanígy számos ultrajobboldali rádió is működik. Miután a Kuruc.info betartja az USA törvényeit, nem fenyegeti veszély. Az más kérdés, hogy az országos amerikai tévékben már nincs sajtószabadság, de nem azért, mert becsuknák vagy cenzúráznák őket, hanem mert szinte kivétel nélkül a cionrasszista lobbi tulajdonában vannak, tehát gazdaságilag oldják meg azt, amit törvényileg lehetetlen, hiszen a tévézés sokba kerül és tipikusan nekik van sok pénzük.
A sokkal olcsóbb neten viszont nem tudnak dominálni, a fent említett Ku-Klux-Klan-os, német nemzeti szocialista, kamukausztcáfoló lapok mellett számos olyan híroldal is működik, amelyik balos vagy liberális, de a lehető legkegyetlenebbül támadja a Bush-kormányt és leplezi le annak iraki, afganisztáni is egyéb gazemberségeit, nem beszélve az információs szabadságért a kormány ellen nem ritkán eredményesen munkálkodó jogvédő/hacker és egyéb csoportokról. Az FBI és a CIA általában sokkal több információt köteles kiadni és megismerhetővé tenni az állampolgárainak, mint a judapesti rezsim elnyomó hatóságai. Az "információcsere" különben elsősorban az amerikaiak érdeke és elvárása a gyarmattal szemben, például azért, hogy eltörlöljék a vízumkötelezettséget. A csehek, sajnos vagy nem sajnos, már aláírták. Gusztustalan persze, hogy ha Ön az óceán feletti repülőre ül, bekerül a CIA adatbázisába, de ha oda utazott, eddig is bekerült, most csak formalizálják és automatizálják az eljárást. De kit érdekel, ha bekerül, ettől Ön nem lesz terrorista, és mindez végképp nem érinti a Kuruc.info működését sem. Amire szintén nem rámutatással működik a terrorista vád. Mivel nem robbantunk és nem szervezünk ilyesmit. Ha szerveznénk, már régen lecsaptak volna a hatóságok.
Másfelől a sokszázmilliárdos üzletággá nőtt amerikai internet összeomlana, a bizalom megrendülne, ha gyurcsányista-gergényista stílusban, amolyan pofád nem tetszik alapon kényükre-kedvükre bezárogatnának sajtótermékeket. Lehet, sőt valószínű, hogy Bush és bagázsa szíve szerint megtenné, de nem teheti. Elég elolvasni az őket nálunk sokkal kíméletlenebbül támadó, az elnök halálát kívánatosnak és az emberiség számára üdvösnek beállító, George-ot hazug bűnözőnek nevező, nem kis olvasottságú amerikai internetes hírlapokat. Fel sem merülhet ezek betiltása. Másképp nem derült volna fény az iraki háborúval kapcsolatos washingtoni hazugságokra, a fogolykínzásokra, Michael Moore nem leplezhette volna le a Bush-família üzleti csalásait és bűncselekményeit, nem bukott volna meg a hű csatlós Tony Blair és nem lenne esély arra, hogy legalább egy kisebbik rossz, a legvadabb neokonokat féken tartó elnök következzen ősztől.
Rövidebben: aki nem ismeri az amerikai törvényeket és gyakorlatot és/vagy angolul sem tud, annak furcsának tűnhet a helyzet, de valójában nem az. Amíg a szólásszabadságot szó szerint korlátlanul védő amerikai alkotmányt nem módosítják, amire aligha van esély, addig bármilyen színezetű híroldal és website működtethető, akár Önök által is az USA-ban. Sőt: az amerikai legfelsőbb bíróság az alkotmány alapján olyan végzést is hozott már, mely szerint a névtelen vélemény is teljesen jogos és maximálisan védendő. Mellesleg a szólásszabadság Magyarországon is garantált - papíron - , az más kérdés, hogy a gyakorlatban nem, de ebből kell kiindulni és ennek érvényesüléséért kell harcolnunk nekünk és Önöknek is.)
Ez finoman szólva nagy baj lesz. A tömegek mellett nem lesz egyetlen más hiteles hírcsatorna sem. A „pótkuruc”, amelyet az önök után maradt űr kitöltésére szánnák, az annyira lenne hiteles, mint ellenzéknek az MDF vagy a Fidesz (Abszurd elmélet - a szerk.)
Ma is úgy látom, hogy az igazság eszközével rendszerváltást nem lehet megvalósítani. A jelenlegi rendszer a látszatra épül. Írtam már róla. Ennek a látszatnak a lerombolásával lehetne támadást indítani Gyurcsányék ellen. Ha megszűnik a Kuruc.info, akkor valószínűleg a lehetőség is elillan egy ilyen rendszerváltás esetére (Bár jól esik, de nem szükséges minket agyondicsérni. Nem vagyunk még elég profik és nincs pénzünk médiabirodalommá nőni. TALÁN elillanna a rezsimbukás esélye, de nem szűnünk meg - a szerk.).
Szerintem minden, a diktatúra létrejöttével kapcsolatos információt nyilvánosságra kellene hozni. A „rendszerváltás” forgatókönyvét, kivitelezést, az „Alkotmányainkat”. Azokat a törvényeket kell Gyurcsányék ellen fordítani, amiket éppen a jelenlegi rendszer jogászai hoztak a rendszerváltás előestéjén (Egyetértünk, ezen vagyunk - a szerk.). Vannak ilyen törvények. Felsoroltam őket. Írtam egy törvényes rendszerváltás lehetőségéről is.
Nem tudom, hogyan folytatódnak a dolgok az önök honlapja nélkül (Ismételjük, nem szűnünk meg egyhamar, maximum a pénzhiány fenyeget - a szerk.). Inkább provokációkra számítok, amellyel egy irányítatlan forradalmat váltanak ki Magyarországon, mint 56-ban. A spontán forradalmat könnyű visszaszorítani. Utána meg jöhet egy korhoz illő terror (Sajnos sok magyar - nem olvasónkról van szó -, éppen a provokációmániájával igazolja maga előtt, miért nem cselekszik, tüntet, szervezkedik soha - a szerk).
Ami a törvényt illeti, biztosan olyan megoldás születik, hogy ha másképpen nem megy, az önökre kirótt bírságok miatt lehúzhatják a rolót. Betiltani a honlapjukat talán már nem is kell (Nem tudják, nem is fogják, lásd fent - a szerk.)
Romek Károly