2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Extra ::

Az amcsik válaszra se méltatják a magyar cenzorok kérelmét, marad a Kuruc.info

Reklám

A magyar hatóságok szerint gyakorlatilag az Egyesült Államoktól függ, hogy õk tudnak-e tenni valamit a Kuruc.info esetleges jogsértõ tevékenységének megakadályozására - derült ki azokból a válaszokból, amelyet a Magyarországi Talmudista Iroda a Legfõbb Pártügyészségtõl, illetve a Hazugságügyi és Rendõrállami Minisztériumtól kapott. A bûnpártolásaikról hírhedt magyarországi szervek tehát egy hírportállal vannak elfoglalva, miközben természetesen nem indítanak eljárást a tömegbe lövetõ, korrupción is kapott Gyurcsány vagy Gergényi ellen.

A politikai és rendõrbûnözõket fedezõ Legfõbb Ügyészség arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy még az év elején, januárban kértek adatokat jogsegélykérelem formájában az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumától a Kuruc.info-t mûködtetõ egyesült államokbeli szerverrõl. A válaszra várva felfüggesztették a honlappal szemben indított vizsgálatot, választ azonban a Legfõbb Ügyészség eddig nem kapott Washingtonból.

A jogtiprásokban élenjáró, Takács Albert-féle ún. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) külön kiemelte, hogy a nyomozati szakban a Legfõbb Ügyészségnek kell jogsegélykérelemmel élnie. A szaktárca arról tájékoztatta az MTI-t, hogy polgári ügyekben a közelmúltban, szeptember 16-án lépett hatályba Magyarország és az Egyesült Államok között egy speciális nemzetközi jogsegélyszerzõdés. Ez lehetõvé teszi - ha egy ügy a bíróság elé kerül -, hogy a magyar bíróság polgári perben az Egyesült Államokban fellelhetõ bizonyítékok beszerzését kérje az amerikai hatóságoktól.

A minisztérium külön kiemelte, hogy ez a lehetõség különösképpen tanúk kihallgatására, szakértõi vélemény beszerzésére, illetve az adott külföldi államban fellelhetõ meghatározott adatok, információk (így egy külföldi internetszolgáltató által fenntartott internetes honlappal kapcsolatos információk) beszerzésére használható. Hozzátette azonban, hogy a megkeresett amerikai bíróság megtagadhatja a magyar bíróságtól érkezõ megkeresés teljesítését, ha ez saját nemzeti jogának alapvetõ szabályaival (pl. a szólás szabadsága - a szerk.) összeegyezhetetlen lenne. A IRM az MTI kérdésére válaszolva közölte, hogy a kormány javaslatot nyújtott be az Országgyûlésnek a Polgári Törvénykönyv olyan értelmû módosítására, hogy lehetõvé tegye a gyûlöletbeszéd elleni polgári jogi igényérvényesítést.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy jelenleg az a bírói gyakorlat alakult ki, hogy a jogsértõ eredményesen hivatkozhatott arra: magatartása nem irányult felismerhetõen és közvetlenül a vele szemben (perben) fellépõ személy ellen.

A kormány által elõkészített új rendelkezés "egyértelmûvé teszi, hogy a személyhez fûzõdõ jog sérelmét jelenti az a sértõ megnyilvánulás, amely egyrészt a személyiség lényegi vonására irányul (ilyen például faji hovatartozás, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozás, vallási vagy világnézeti meggyõzõdés, szexuális irányultság, nemi identitás), másrészt a személyek e vonással rendelkezõ, a társadalmon belül kisebbségben lévõ körére vonatkozik" - hangsúlyozta az IRM.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy kitõl kérhet védelmet egy magyar állampolgár a külföldi szerverrõl mûködtetett honlap támadásával szemben abban az idõben, amíg a magyar hatóságok a jogsegélykérelem elbírálására várnak és erre hivatkozva felfüggesztik az adott honlappal szembeni vizsgálatot, az IRM válaszában azt hangsúlyozta: polgári peres eljárás - így például személyhez fûzõdõ jogok megsértése miatti per - megindítására akkor kerülhet sor, ha ismert az alperes személye.

A magyar bíróság polgári jogsegélykérelmének külföldi bírósághoz történõ elõterjesztése már a megindult per keretében lehetséges. Az illetékes bíróság jogsegélykérelme már eleve folyamatban lévõ eljárást feltételez - fogalmazott a minisztérium.

(Metro / MTI)

Kapcsolódó cikkek:
- Népszabóság: hiába reménykednek amerikai jogsegélyben a cenzorok, megmaradhat a Kuruc.info
- A Kuruc.info levele Takács Alberthez a Gyurcsány elleni jogi fellépés lehetõségeirõl
- Takács elvtárs törvényt módosíttatna a Kuruc.info ellen - Hát mégis törvényes volt eddig?
- Takács: készül a cenzúratörvény
- Takács: nem rajtunk múlik, de kivitelezhetetlen a kommunista cenzúra a Kuruc.info ellen
- Összedugja fejét a judeokommunista front Ptk-ügyben + Takács: tehetetlenek a Kuruc ellen
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready