A világ vezető hatalmainak támogatása vagy hallgatólagos jóváhagyása mellett az elmúlt órákban is folytatódott a Gázai övezet palesztin lakossága ellen véghezvitt izraeli gyilkolászás. A Fálásztin el-Jom (Palesztina ma) palesztin hírportál szerint az izraeli hadsereg háborús bűncselekményei nyomán 220-ra emelkedett a palesztin halálos áldozatok halálos áldozatok száma a Gázai övezetben, a sebesülteké pedig kétezer fölé.
Zoom
A "védekezők" egyik legutóbbi áldozata (Fotó: Fálásztín el-Jom)
Csak az elmúlt órák történéseiről beszámolva a nevezett palesztin hírportál szerint a Gázai övezet déli részén levő Hánjúnesz város és környéke ellen több gyilkos támadást is végrehajtottak ma estefelé. Abbászán el-Kabírá városka (Hánjúnesztől keletre) otthonai ellen indított légitámadásban életét vesztette az Akram és Kamál Ábú 'Ámer nevű testvérpár, a család több tagja pedig megsebesült. Az izraeli harci repülők Hánjúneszben is bombáztak, s a támadásnak egy idős asszony, az Oszámá és Jászmín nevű két gyermek (testvérek) és egy Huszejn nevű fiatalember életét vesztette, valamint itt is többen megsebesültek. A Földközi-tenger partján levő Sáti menekülttábor ellen végrehajtott izraeli támadásnak a Bákr család négy kisgyermeke vált halálos áldozatává az elmúlt órákban.

A Sátiban meggyilkolt négy palesztin gyermek - a rádió erről sem tudott...
A királyi Kossuth Rádió pedig tovább hazudik a Gázai övezetben zajló izraeli mészárlással kapcsolatban. Amint azt ma már megírtuk: nem szólnak egy szót sem a mostanra már 220 halálos áldozatot követelő izraeli gyilkolászásról, vagy ha igen, akkor pszichológiai fogásként elsőként arról adnak hírt, hogy a palesztinok miként lövik szegény Izraelt a Gázai övezet területéről. De arról nem esik szó, hogy a palesztinok azért kezdték el lőni Izraelt, s azért nem fogadják el az Egyiptom kezdeményezte tűzszünetet, mert a zsidó állam korábbi egyezményt fölrúgva nem engedte szabadon az izraeli börtönökből a palesztin rabokat, a Sálít tizedes elengedése fejében 2012-ben szabadon engedetteket pedig, szintén egyezményt szegve, újra letartóztatta, illetve nem hajlandó föloldani a Gázai övezet több mint hat esztendeje tartó szárazföldi, légi és tengeri blokádját.
A Kossuth Rádió például ma a 19 órai hírekben - amikor már a világsajtó beszámolt az elmúlt órákban végrehajtott legutóbbi izraeli gyilkolászásokról - elképesztő arcátlansággal és cinizmussal a Gázai övezetben történő eseményekről ezt közölte: "Izrael új rakétaelfogó egységeket telepít a lakott (zsidó) területek (kivéve a beduinok lakta negevi részeket - H. J.) védelmére. Eddig hét Vaskupola-egységet telepítettek, hogy a kilenc napja tartó hadművelet alatt a levegőben megsemmisítsék a Gázai övezetből Izraelre lőtt rakétákat. A szakemberek szerint továbbiakra is szükség lenne azért, hogy az egész országot (Izraelt) lefedjék, de minden egyes Vaskupola-egység előállítása mintegy 11 milliárd forintba kerül."
A Kossuth Rádió tehát kizárólag a fenti hírt tartotta érdemesnek közölni a Gázai övezetben zajló legutóbbi eseményekkel kapcsolatban.
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: Tegnap este megírtuk: a királyi Kossuth Rádió 19 órai hírszerkesztője még nem tudott arról, hogy az izraeli légierő meggyilkolt négy palesztin kisfiút, többeket megsebesített az aznap délutáni órákban Gázaváros tengerpartján (Sáti el-Báhr). Nem kis meglepetésünkre a 22 órai Krónika is kizárólag Izrael vaskupolás légvédelméről s annak komoly anyagi vonzatairól, az izraeli zsidó polgári lakosság megpróbáltatásairól szólt.

Az egyik sebesült kisfiú mentése a tengerpartról
Megjegyezzük, hogy ekkor már órák óta a tengerparton futballozó négy palesztin kisfiú haláláról kiemelt hírként szóltak a nyugati híradások. Tegnap délután már a gyilkolászást kivitelező izraeli hadsereg szóvivője is "tragikus eseménynek" nevezte a négy játszadozó gyermek halálát... Közben megtudtuk a Bákr nevű nagycsaládba tartozó négy kisgyermek nevét is, akiket semmilyen Vaskupola nem védett meg a haláltól: 'Áhed 'Átef Bákr, Zakarijjá 'Áhed Bákr, Muhámmád Rámez Bákr és Iszmá'íl Muhámmád Bákr.
Zoom
Ezt a kisfiút már holtan viszik el a gyilkolászás színhelyéről
A TF1 francia tévéállomás éppen a helyszínen tartózkodó stábja rögzítette a gázavárosi tengerparton (Sáti el-Báhr) játszó kisgyermekek elleni izraeli légitámadást, valamint a halálukat és társaik megsebesülését.
Föl kell tennünk az egyszer talán megválaszolásra kerülő kérdést: a Kossuth Rádió és a többi, láthatóan egy kéz vezérelte közszolgálati hírközlő eszköz elhallgatással történő hazudozása politikai utasítás, vagy netán az ügyeletes hírszerkesztő tájékozatlanságának a következménye?...
H. J. - Kuruc.info
Zoom
Egy másik megrázó felvétel, melyben nem takarják ki a kis áldozatok tengerparti homokban fekvő holttesteinek képét. Csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk:
2. frissítés: Közben 230-ra emelkedett az izraeli hadsereg indította Szilárd sziklafok fedőnevű, tíz napja tartó hadművelet palesztin halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben.
A 230. sáhíd, azaz mártír, hősi halott röviddel ezelőtt vesztette életét a Ráfáh város elleni izraeli támadás folyamán.
A sebesültek száma jelenleg 1690 - közli a Rájá I'lámijjá palesztin hírportál.
H. J. - Kuruc.info
3. frissítés: A názáreti Bokra.net palesztin hírportál kitette a Palmedia palesztin hírközpont videóját, amelyen a négy meggyilkolt palesztin kisfiú holtteste és a hozzátartozók jajveszékelése látható a gázavárosi halottasházban: