Vígh Szilárd történelemtanár nem is olyan régen beszélni mert. Pedagógustársainak tömegei helyett mondta ki - az egyébként mindenki előtt ismert, csak polkorrekt fátyollal eltakart - igazságot: a cigány gyerekek nemcsak mocskosak, hanem büdösek is, ráadásul kezelhetetlenek, és esetükben semmi más nem használ, csak a fizikai erőszak, ráadásul - néhány kivételtől eltekintve, akik tehetségesek - az elsöprő többség egyszerűen hülye.
Azóta "természetesen" már kirúgták a konyári iskolából. Alább olvasható szerkesztőségünknek címzett levele, melyben egy friss esetről számol be, amin keresztül bepillantást nyerhetünk a cigány-magyar együttélhetetlenség - szó szerint - iskolapéldájába.
Vígh Szilárd levele
Sajnálatos és elkeserítő, hogy újabb súlyos bántalmazás ért egy magyar fiatalt Konyáron. A tegnap délután történt eseménysorozatra nincs jobb kifejezés mint brutális, embertelen, állatias megnyilvánulás. 2013. február 20-án, délután 17:30 tájban történt e súlyos bántalmazás, amikor magyar fiatalok egy kb. 8 fős csoportja a szokásos táncpróbájukon vettek részt, mintegy önképzőkör formájában folytatva eme tevékenységüket szabadidejükben. Ahogyan tették ezt az elmúlt hetek során szerda délutánonként. Engem ma értesített a sértett nagymamája az incidensről.

Vígh Szilárd
Tehát a tegnapi nap délutánján a magyar fiatalok táncpróbája közben egy kb. 8-9 fős cigány fiatalokból álló csoport berontott a konyári művelődési házba, csak mert ők így döntöttek, hogy se szó, se beszéd, bemennek. Hogy miért, talán még ők sem tudták. Amint be akartak jutni a műv. házba, az ott tartózkodó személyzet egyik hölgy tagja közölte velük, hogy odabent zártkörű rendezvény zajlik, legyenek szívesek távozni, hamarosan úgyis zárja az épületet. Erről azonban a cigányokból álló csoport nem kívánt tudomást venni, és berontott a terembe. Az egyik táncpróbán lévő fiatal magyar fiú is a hölgy segítségére kívánt kelni, szerette volna megértetni a roma fiatalokkal, hogy magánrendezvényen táncpróbát tartanak, ezért kérte őket, fáradjanak ki az épületből. Eme békés szándékú felszólításról tudomást sem véve, illetve azt sértésként értékelve a cigány fiatalok ezen egy szál magyar fiúnak estek, és agyba-főbe verték, ütötték, rúgták, ahol csak érték. A nagymama sírva mondta el nekem ezt a felháborító és vérlázító esetet, majd elcsukló hangon közölte velem, hogy unokáját - akit az állatként viselkedő cigányok kis híján agyonvertek - arccsonttöréssel szállították a mentők tegnap délután kórházba. Unokája arccsontja 4 azaz négy helyen törött el. Ma pedig Debrecenbe szállítják kivizsgálásra, mert a szeme is súlyosan sérült.
Nos, kérem, a mi "nagyszerű" vezetőink pedig azt kommunikálják a nyilvánosság felé, hogy ebben a faluban nincs semmi probléma, itt minden jól működik, állatként viselkedő hordákról beszélni nem szabad, mert ilyenek nincsenek. Sajnos a valóságról beszélni nem akarnak vagy/és nem mernek elöljáróink, csakhogy az a bizonyos "bomba" ketyeg, ami talán hamarosan valamelyik településen robbanni fog. Ez pedig az "etnikai bomba", amiről már politikusok és szociológusok is beszéltek az utóbbi időben Magyarországon különféle fórumokon.
Oktatás. Történt, hogy a konyári általános iskolában helyemet átvevő hölgy, aki cigány népismeretet tanít, a keddi napon újfent képtelen volt rendet tartani óráján. Információim szerint a cigány gyerekek kívánságainak megfelelően (ami számomra is nagyon ismerős, hogy miket szerettek volna tenni tanórákon anno...) cigányzenéket akart lejátszani, s eme jóindulatú tettéért cserébe a gyerekek egy része iszonyatos zajkeltés közepette a tanárnő laptopját megrongálta, őrjöngtek, civilizálatlan módon viselkedtek, s ezért másnapra - vagyis szerda reggel 7.45-re - tudomásom szerint 14 gyerek szüleit felhívatták - immár sokadszorra a tanév folyamán... - elbeszélgetésre, amelyen elhangzott az a sokat és sokszor hangoztatott vezetői intelem, javaslat, hogy otthon szigorúbban kell fogni a gyerekeket...
Hogy az iskolában mi történik, úgy gondolom, mindenkinek tudnia kell, ott milyen civilizálatlan és tiszteletlen gyerekekkel kell a tanároknak "megküzdeniük" nap mint nap, ugyanis ezek a gyerekek néhány év múlva a társadalomra lesznek rászabadítva. Ők fognak "felelős állampolgárként" segíteni az időseken, ők fognak majd gyerekeiknek "megfelelő erkölcsi értékrendet" közvetíteni, majdan áthagyományozni. Kérem, a konyári vezetők és pedagógusok miért söprik a szőnyeg alá az egyre súlyosbodó és igenis évek óta jelenlévő problémákat? Miért nem mondja már ki a konyári tantestület egy emberként,hogy itt óriási baj van? Itt is, persze, mert sok más településen is vannak bajok, de ha itt elindulna valami pozitív folyamat, akkor lavinát lehetne elindítani, és sok más település tantestületei állnának ki a nyilvánosság elé! Persze tudom, az egzisztenciájukat féltik a pedagógusok, amit meg is lehet érteni, de könyörgök: ezért kellene egy emberként kiállniuk a nyilvánosság elé, és elmondani a színtiszta igazságot, még ha az a liberális jogvédőknek és oktatási vezetőknek nem is tetszik!
Az egyik pedagógus a minap panaszkodott az anyósának, aki egyébként elég fontos helyet foglal el a falu közéletében, hogy az egyik kollégájának az allergiája jött már ki attól az elviselhetetlen idegmennyiségtől, amiket nap mint nap kell lenyelnie a civilizálatlan létformát megtestesítő gyerekek viselkedése miatt, emellett több kolléga sírva és iszonyatos gyomorideggel jön ki tanórákról, sőt már reggel úgy érkeznek be az iskolába a pedagógusok.
Miért kell elhallgatni és eltűrni mindent? Pedagógusok, akik sok éve a pályán vannak, most kellene megmutassák, milyen az igazi magyar virtus, hogy az igazság és egymás mellett valamint egymásért hogyan kell kiállnia egy tökös, igaz magyar emberekből álló tantestületnek! Meddig akarnak még félelemben és hazugságban élni? Az nem lehet, hogy egy egész tantestületet kirúgjanak állásából, csak azért, mert elmondták az igazat! Ébresztő!
Sajnos a vezetőink képesek bármit eltitkolni, bármilyen - egyébként súlyos - problémát elhallgatni és a felszínen a békét és nyugalmat mutatni csak azért, mert a liberális felfogású oktatási és egyéb más vezetők ezt akarják hallani. De ha gyengekezű, semmirekellő vezetőink vannak, akkor a közembernek, az "alacsonyabb rangú" embereknek kell együtt lépnie! Akkor fognak Önökre igazán felnézni a konyári emberek, és akkor fogják tisztelni Önöket, ha ki mernek együtt állni és elmondani az igazat, mi zajlik a konyári iskolában! Hiszen ez nem belügy, nem az iskola belügye, hanem a falu, sőt az egész magyar társadalom ügye, s ha a problémákra nem világítanak rá egyszer és mindenkorra, akkor azok soha nem oldódnak meg. Akarnak még a pedagógus kollégák sírva-ríva kijönni tanórákról és állandó félelemben élni? Öntsenek már végre tiszta vizet a pohárba, ne legyenek gyávák!
Vígh Szilárd
igazmondás miatt elbocsátott történelemtanár, politológus
Kapcsolódó: