Mint megírtuk, a VII. kerületi önkormányzat döntött: bezárja a fővárosi judaizmus központját, a Janikovszky Iskolát. A szoci, szadeszos és LMP-s támogatást élvező, magukat iskolavédőknek tituláló jiddis közösség elkeseredett, és már a sajtó helyett jogi úton akarja elérni, hogy fennmaradjon a tóra-iskola. Bár az öröknek hitt egységük a bomlás jeleit mutatja, azért többen még mindig a gyújtogatás lázában égnek.
Varga Márta, Gál György egykori, mára megfakult szeretője még három hétig iskolaigazgatónak mondhatja magát. Három hét, és az erzsébetvárosi rémálomnak vége. Addig azonban tovább folytatja a gyerekek agymosását, a szülők félretájékoztatását és kollégái terrorizálását. Utóbbiak közül többeknek a Varga melletti kiállásért vagy a csendes lapításért a munkanélküliség jár jutalmul, hisz nem tettek az ellene semmit, hogy diákjaikat más kerületekbe és más iskolákba írassák át szüleik, bár lesz még nekik is meglepetés az átiratkozási terveik eredményét látva.
A hírek szerint a Gál-ringyó egykori ifjú titánjai közül Kóbor Ádám megvilágosodott, és felismerte: szeretett igazgatója, aki miatt vérig sértette kollégáit, mocskosul átverte, és csak saját céljaira használta. A szexuálisan liberális Meleg-Maróti páros azonban kitart, hisz tudják, hogy máshol már nem kellenének, és egyébként is változatlanul folytatják rendszeres italozásaikat az amúgy alkoholista Vargával. A gyakran vörös orrú igazgató hamar elveszíti az egyébként csak mikroszkóppal felfedezhető gátlásait, és ilyenkor az amúgy fiúkat kedvelő ifjak is elmerülhetnek jóindulatában.
A Varga-fan szülői trió is kitart, és változatlan tempóban folytatja hadjáratát minden nemzeti érzelem ellen. Aktivitásban felülmúlhatatlan Lugosi András, akinek a Nefelejcs utca 20-ban található lakása már inkább emlékeztet harcálláspontra, mint családi fészekre. Folyamatos online kapcsolatban áll a Dohány utca 57-ben lakó Varga Mártával, és mindenben lesi annak kívánságait. Talán csak Lugosi az egyetlen hímnemű csicska, akinek szolgálataiért Varga még nem dobta szét lábait.
A Varga-Lugosi-Báthory vezette válságstáb továbbra sem ad hiteles tájékoztatást senkinek, mert csak így tudják tervüket továbbra is életben tartani, és gyerekek, családok százainak életét folyamatosan megkeseríteni. Persze hasonló sors vár Varga követőire is, hiszen neki csak saját maga számít, és miközben folyamatosan tervezi a jövőjét, kihasználja a seggét nyaló sleppet. A hírek szerint már hadjáratuk kezdetén elfogadtatta a szülői munkaközösség vezetőivel, majd a már jól ismert kollégáival, hogy ő sehol nem nyilvánul meg hozzájuk hasonló módon, nem látszódhat, hogy valójában az ő közvetítésével valósulnak meg a szadeszos tanácsadók tervei, és természetesen az ő jóváhagyásával maradnak el órák, visznek gyerekeket akár a szülők tudta nélkül tüntetésre, és jelennek meg a valóságot meg sem közelítő írások a zsidó sajtóban.
A Gálnak intenzíven, főleg faroktájon bólogató Varga-szajha a helyi suttogások szerint továbbra is igazgatóként képzeli el a jövőjét, nem is akárhol. A megcélzott intézmény az Evangélikus Pedagógiai Intézet, ahová egy az egyházban magas pozícióval bíró rokona igyekszik benyomni. Varga soha életében nem gyakorolt semmilyen vallást, hitetlenként élte és éli életét, és ezt a szadeszos barátai körében mindig is büszkén vállalta. A bibliát nem ismeri, egyházi oktatási ügyekben teljesen járatlan. Az egyetlen terület, amiben otthonosan mozog, a marketing - a pedagógiai kultúra mindig is távol állt tőle. Minden eddigi eredményeit szexuális szolgáltatásával és az azt követő kapcsolattartással érte el. Az pedig már a pofátlanság csúcsa, hogy a tavasszal a Fideszt és a KDNP-t állandóan ostorozó, a sajtóban folyamatosan lejárató szajha egyházi intézményt céloz meg magának. Remélhetőleg az evangélikus egyház vezetése nem akarja lejáratni magát a hívek előtt, és nem tart igényt a nem éppen puritánságáról ismert fehérmájú és alkoholista prostituáltra.
Természetesen nem lenne eléggé magyarországi liberális tulajdonságokkal felvértezve, ha nem tartalékolna további munkahely-lehetőségeket. Miközben a legkevésbé sem törődik beosztottjai jövőjével, magának már további állásokat intézett. Sőt a várhatóan jól fizető főállás mellé korlátlan lehetőségeket és főleg még több pénzt és kapcsolatokat biztosító mellékest is intéz magának és egyetlenként a segge tájékán vele a nyelvével összenőtt legfőbb janikovszkys harcostársának, Tarcsáné Báthory Máriának.
A hű kolléga a magánéleti területen is igyekezett elsajátítani a Varga-mentalitást, bár félrelépéseiből anyagi haszna még nem származott. Mintegy hét éve folytat viszonyt testnevelő kollégájával, eleinte a sportversenyek alkalmával és a diákok nem kis derültségére a szertárban, mostanság már jobban titkolt helyszíneken.
A Varga-Báthory szeretet igazi alapja természetesen a korrupció, melyet a hiperaktív beosztott és annak férje folytat hosszú ideje a Janikovszky Iskola vezetőivel. A kölcsönös előnyök eredményének köszönhetően Báthory Mária nyugodtan hajtja álomra fejét a Halásztelek, Viola utca 7. alatt található családi lakban.
A Varga Márta és Báthory Mária harci alakulat a hazai és uniós pénzek elosztását végző szervezetekhez tart, hiszen ott a fizetés mellett a liberális barátok elvárásainak megfelelő pályázati elbírálások után tisztes kenőpénzt várhatnak el. Az állások megszerzésében segítségükre vannak a régi szadeszos társak, Bella Tibor a Közoktatási Szakértők Egyesülete és a Gregor József Iskola vezetője, valamint meglepő módon az az ember akit Varga Márta életében a legjobban átvert. Egykori, számlálhatatlanul sokszor megcsalt férjéről van szó, aki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál dolgozik, így könnyen álláshoz juttathatja.
Mosolyogtató, hogy Varga Márta, aki az utóbbi időben minden fórumon dühödten támadta a Fidesz-t, most pont a kormánypárt irányítása alatt álló cégekből, mint hivatalos munkavállaló készül minél több pénzt kilopni saját céljaira. És mi lesz a társaival, beosztottaival? Nos, a hozzájuk fűződő valós érzései semmit nem változtak: nem érdekli.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: