Gyarmati Györgynek, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) jelenleg is aktív főosztályvezetőjének édesanyját is támogatta a milliárdos csalás és csempészet gyanújába került Egymásért Egy-Másért Alapítvány – derül ki a szervezet és a nemzetbiztonság kapcsolatát vizsgáló jelentésből.

Az alapítvány támogatásai segítették Őrbottyán települést, az osztályvezető lakhelyét is. Barabás községben pedig hivatalosan több tízmillió forintot költött el a szervezet gyermekek támogatására és a helyi iskola étkeztetésére. A település polgármestere az alapítvány elnöke által létrehozott párt színeiben indult a 2006-os országgyűlési választásokon, és közel három százalékát vitte el a szavazatoknak. Daróczy Pál polgármester lapunkkal közölte: biztos abban, hogy az alapítvány elnöke ártatlan az ellene felhozott vádakban.

Demeter Ervin, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja tegnap ismételten lemondásra szólította fel a kancelláriaminisztert. Kijelentette: Szilvásy György zűrös ügyei jelzik, hogy alkalmatlan az ország biztonságáért felelősséget viselő NBH felügyeletére. A képviselő szerint felelős emberre van szükség, hogy a szolgálatok el tudják látni feladatukat.
Eközben a magyar grafológusok legrégebbi és legnagyobb szervezete, a Magyar Írástanulmányi Társaság közleményben határolódott el az Egymásért Alapítvánnyal is kapcsolatba került Szilvásy Péter „okkult”, a grafológusszakmához „méltatlan” megnyilatkozásaitól. Ez azért is érdekes, mert a kancelláriaminiszter öccsét az alapítvány megbízott kuratóriumi elnöke, Simon Ibolya az ország egyik legismertebb grafológusának nevezte, ezzel indokolva a megbízását.

Miközben a milliárdos csempészés és adócsalás gyanújába keveredő Egymásért Egy-Másért Alapítvány megbízott kuratóriumi elnöke, Simon Ibolya a minap „az ország egyik legismertebb grafológusának” nevezte az alapítványnak a tehetséges gyermekek felkutatásában segédkező Szilvásy Pétert, addig a magyar grafológusok legrégebbi és legnagyobb szervezete, a Magyar Írástanulmányi Társaság (MIT) tegnap közleményben határolódott el a kancelláriaminiszter öccsének közelmúltbeli nyilatkozataitól.

A szervezet ezeket a megnyilatkozásokat a magyar grafológia történelmi hagyományaihoz méltatlannak, a mágia és más okkultista tanok vadhajtásainak tartja. Ismert, a Kormányzati Tanácsadó Jósdát vezető Szilvásy Péter szerint az augusztus 20-i vihar szándékosan létrehozott, kollektív tudat manipulálásán keresztül kiváltott paranormális jelenség volt. A kancelláriaminiszter öccse egy másik dolgozatában a vörös csillag legalizálásáért és a feszület betiltásáért is síkra szállt.

A MIT lapunkhoz eljuttatott levele szerint Szilvásy nyilatkozatai az egész grafológustársadalom eddig elért eredményeit kedvezőtlen színben tüntetik fel. A közlemény hangsúlyozza: az igazi grafológiát több éves képzésben, akkreditált intézményekben, közép- és emelt szinten kell teljesíteni, egyetemeken és főiskolákon pedig szakvizsgák, speciális kollégiumok tehetők belőle, de Szilvásy Péter ilyenekkel nem rendelkezik.

Szilvásy Péter lapunknak nevetségesnek nevezte a MIT közleményét. Elmondta: ő 1989 óta tagja a szervezetnek, és inkorrektnek tartja, hogy a megkérdezése nélkül ilyen közleményt adtak ki. Állítása szerint a társaság is belevisz okkult elemeket az elemzéseibe. Szilvásy közölte: a honlapján közzétett írásokban semmi rendkívüli nincsen.

(MN)