Jász-Nagykun-Szolnok megyében 30-40 hektáron lángol az aljnövényzet. A tüzet délutánra sikerült körülhatárolni. Korábban Szeged környékén volt óriási bozóttűz.
Hatalmas területen ég az aljnövényzet Túrkeve és Ecsegfalva között, hat tűzoltóság szakemberei dolgoznak a lángok eloltásán - közölte szombat délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűz 30-40 hektárnyi területet érint.
A lángokat délutánra sikerült körülhatárolniuk a túrkevei, mezőtúri, kisújszállási, szolnoki, karcagi és szeghalmi tűzoltóknak. Az oltást nehezíti, hogy a területet nehezen lehet megközelíteni.
Reggel égett az aljnövényzet Szeged és Deszk között is, kb. 30 hektáron. A kiterjedt tűzhöz több településről vezényeltek ki tűzoltókat.
Mintegy harminc hektárnyi területen ég a száraz fű, az avar, a nádas és a bozótos Szeged és Deszk között - tájékoztatta korábban a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Tátrai János elmondta, lángba borult egy melléképületet is, amelyben kecskéket és aprójószágot tartottak, több állat elpusztult.
(MTI - HVG nyomán)