Egy ország ismerte meg egy évvel ezelőtt a hajdú-bihari Nyírmártonfalva községét és polgármesterét, Filemon Mihályt, miután híre ment a sajtóban, hogy előbb építettek a településen egy lombkoronasétányt 60 millió forint uniós támogatásból, majd teljesen tarra vágták körülötte az erdőt.
Zoom
A tett valóban megmarad...
Filemon Mihály megkerülhetetlen szereplő volt az ezzel kapcsolatos eseményekben: előfordult, hogy kirúgással fenyegetett meg egy közalkalmazottat, akit szórakoztatott az ügy, és arra is volt példa, hogy be akart perelni minden médiumot, amely beszámol a lombkoronasétánnyal kapcsolatos ügyekről.
Filemont nem törték meg a megpróbáltatások, olyannyira nem, hogy csütörtökön bejelentette: újraindul a polgármesteri székért. A Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta:
Folytassuk, Nyírmártonfalva! A fejlődés nem állhat meg! A szó elszáll, a tett megmarad!
Továbbá írt még arról is, hogy 2019 óta, mióta ő a polgármester, új korszak kezdődött a település életében, a község a fejlődés útjára lépett. „Azonnal elkezdtük a lemaradások ledolgozását, köszönhetően a kormányzattal való együttműködésnek, valamint a munkámat támogató képviselő-testületi tagoknak” – így Filemon, aki ezt követően elkezdte felsorolni a településen megvalósult projekteket, beruházásokat – a lombkoronasétányról ugyanakkor nem ejtett szót.
Az inkumbens polgármester jelezte, sok terve van még az elöttünk álló időszakra is, ezért kérte a falu lakosságát, hogy június 9-én rá szavazzanak majd, írja a 24.