Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnökének közleményét nem volt hajlandó közzétenni a Magyar Távirati Iroda (MTI), arra hivatkozva, hogy annak "faji megkülönböztetést kifejező, a kisebbségeket sértő vagy gyűlölet keltésére alkalmas a tartalma".
Sneider a közösségi oldalon közzétett bejegyzésben reagált, hazugnak nevezve az MTI indokolását. Mint a politikus fogalmaz, az MTI azért nem hozza le a közleményét, mert cigányok az elkövetők.
Miközben százak életét tették és teszik tönkre ezekben a pillanatokban is hasonló módszerekkel a bűnözők, addig a Távirati Iroda sajátos elfogultságával gátat szab a gyors és hiteles hírszolgáltatásnak, holott éppen ez lenne az egyik feladata - fogalmaz Sneider, kérve minden igazságszerető honfitársát, hogy a házfoglalásról szóló hírek terjesztésével segítsenek áttörni az elhallgatás falát.
Mutassuk meg a lakásmaffiának - és a Távirati Irodának is -, hogy a bűnösökkel és cinkosaikkal szemben vagyunk még egy páran! - zárul a felhívása, megjegyezve, hogy 13:30 órakor - az MTI-vel, vagy MTI nélkül - az érdi helyszínen kíván tájékozódni a történtekről.