Katonai tiszteletadás mellett ma kísérik utolsó útjára Pálvölgyi Pétert, akit egy múlt heti házkutatás során lőtt le a Magyar Nemzeti Arcvonalat a kommunisták felé közeledésével ketté szakító Győrkös István, akinek állapota a tököli rabkórházban sokat javult.
– A múlt héten még úgy tűnt, hogy védencem bal lába lebénult, mostanra azonban már tudja mozgatni, úgy tűnik, nem ért ideget az őt eltaláló lövedék, nem szenvedett maradandó károsodást – közölte a Borssal "Gy. István" védője, dr. Léhner György.
– Szerdán jártam nála, kifejezte, hogy együtt kíván működni az ügy vizsgálóival, és részletes vallomást kíván tenni. Az ügyészség jövő hét elején hallgatja ki védencemet – tette hozzá az ügyvéd.
Továbbra is kérdés: miért nem a TEK vonult ki a házkutatásra, hibáztak-e Pálvölgyi Péter felettesei. Erre egyelőre a rendőrség és az ügyészség sem adott érdemi választ. Pedig ez annak fényében is érdekes lenne, hogy a meglőtt, súlyos fejsérülést szenvedett, de még élő rendőrt fél óráig nem menekítették ki a házból, ahol pedig több nyomozó és tűzszerész is tartózkodott. A sérült rendőrt végül a TEK-esek hozták ki az épületből, ahol Győrkös elbarikádozta magát.
(Borsonline nyomán)