A Sajtóklub aktuális adása kapcsán szükségét érezzük pontosítani egy kérdést, amivel azok, akik nem kényszerülnek átlátni egy bírósági eljárás menetét, teljesen érthető módon nincsenek tisztában: a másodfokú ítélet több hónap, akár egy-másfél év múlva várható - olvasható a Budaházy.org-on, alább a folytatás.
Az Echo TV-n újraindult Sajtóklub c. műsorban 2017. január 9-én szóba került Budaházy György és társainak igazságtalan elítélése és a másodfokú ítélet után szükséges amnesztia. Az ügy azonban még nem tart a másodfoknál, ugyanis amíg nincs írásba foglalva az elsőfokú ítélet, addig a vádlottak nem tudnak írásbeli fellebbezést benyújtani. A másodfokú eljárás a fellebbezés benyújtásával tud elkezdődni, és még akkor is hosszú hónapok fognak eltelni, míg a másodfokú bíróság áttanulmányozza a rengeteg iratanyagot, és dönt a fellebbezések ügyében.
Kenéz Andrea bírónőnek a 2016. augusztus 30-i ítélethirdetés után jogilag 60 nap állt rendelkezésére az ítélet írásba foglalására, azonban ezt a mai napig nem tette meg. A másodfokú ítéletig így akár egy-másfél év is eltelhet, és addig érvényben lesznek a kényszerintézkedések, az előzetes letartóztatások is.