Tisztelt Szerkesztőség, tisztelt Kuruc.info Olvasók! Jóllehet, az angol nyelvű Wikipedia internetes enciklopédia számos kritikával illethető, annyi azonban bizonyos, hogy rengetegen látogatják. Sok amerikai és nyugat-európai fiatal innen szerzi információit a világ más, számukra talán egzotikusnak vagy provinciálisnak tűnő részeiről. Ezért nem mindegy, mik kerülnek fel rá hazánkról, a magyar nemzetről, vagy éppen a jelenlegi határainkon kívül rekedt magyarokról.

Emiatt döntöttem úgy, hogy szócikket nyitok a Nyitrán megvert Malina Hedvig meghurcoltatásáról. A cikk ezen az oldalon érhető el: http://en.wikipedia.org/wiki/Hedvig_Malina 

Kérek minden kuruc.info olvasót, ha tehetik, segítsenek benne, hogy a cikk hitelesen képviselje Malina Hedvig ügyét, pártatlan, valósághű módon mutassa be a környező országok nemegyszer magyarellenes kisebbségi politikáját. Szörnyű dolog, hogy ma, amikor a "kisebbség", az "etnikum" fogalma a politikai és kulturális közbeszéd egyik legfontosabb fogalma, mi, magyarok, nem tudjuk kellőképpen hangoztatni, hogy a határon túli magyarság - az egységesnek semmilyen értelemben sem tekinthető cigányság és a jórészt Ázsiában élő kurdok helyett - joggal tarthatna igényt az Európa legnagyobb kisebbsége címre. Kevés lehetőség van, hogy civil kezdeményezéssel - ha már az államtól ezt nem várhatjuk el - felhívjuk a világ figyelmét a magyarságot érő jogtiprásokra; a Wikipedia talán egy ilyen lehetőség.

Ezért kérem segítségüket. Ha bármilyen pontatlanságot, hibát találnak a cikkben, kérem, javítsák ki, illetve ha ki tudják egészíteni releváns információkkal, kérem, tegyék meg. Különösen várom a szlovák nyelvű forrásokat, hogy ne érhesse az elfogultság vádja a cikket.

Előre is köszönettel:
Koplányi Gy.