Shiri Zsuzsa, a Magyar Rádió jeruzsálemi tudósítója az elhíresült Peresz-beszéd apropójából csúsztat, magyarokat leantiszemitáz és heccelődik a nemzet jogos félelmén. Simon Peresz szóvivője – közvetve – hazugsággal vádolja Izrael két legtekintélyesebb héber nyelvű napilapját, illetve Büchler Andrást, a zsidó állam budapesti nagykövetségének szóvivőjét. Mi, magyarok pedig továbbra is várjuk Magyarország hivatalos tiltakozását Peresz megnyilatkozása miatt.

Shiri Zsuzsa a Magyar Rádió jeruzsálemi tudósítója a HVG-ben jegyzett írásában (Izrael tényleg megveszi Magyarországot?), az izraeli államfő szóvivőjére, Ájelet Frissre hivatkozva, megkísérli kimagyarázni Simon Peresz 2007. október 10-én, Tel-Avivban elhangzott beszédét, amelyben az izraeli elnök többek között azzal hencegett, hogy izraeliek „fölvásárolják Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot.”

Shiri Zsuzsa az ominózus megnyilatkozás tisztázására, pontosabban abban reménykedve, hogy az izraeli államelnök egyáltalán nem beszélt Magyarország fölvásárlásáról, megkereste Simon Peresz szóvivőjét, aki a Magyar Rádió tudósítója szerint „nem emlékezett arra, hogy a Magyarországon oly sokat idézett mondat egyáltalán elhangzott volna azon a bizonyos rendezvényen”. A Rádió tudósítója ezután hangsúlyozza: „Ájelet Friss, Simon Peresz szóvivője állítja, hogy három éve dolgozik Peresszel, de hasonló szavakat még soha nem hallott tőle.” (A HVG-cikk ezen mondata magyarítva – H. J.)

Simon Peresz szóvivője tehát meghazudtolja (ha már a tények miatt letagadni nem tudja) a Máárív című héber lap újságíróját, illetve Büchler Andrást, Izrael budapesti nagykövetségének szóvivőjét, aki a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elismerte, hogy Peresz tényleg mondta, amit mondott.

Peresz szóvivőjének és Shiri Zsuzsának, valamint a megnyilatkozást agyon hallgató hazai cionista bagázsnak a hazudozásait megcáfolja az a tény, hogy nem csak a Máárív tudósítója hallotta és jegyezte le Peresz fölháborító szavait, hanem rajta kívül a legnagyobb példányszámú héber napilap, a Jediot Áháronot is, amelyben szó szerint ugyanaz olvasható, mint a Máárívban. A két legtekintélyesebb héber nyelvű napilap tudósítói egymástól függetlenül meghallották Peresz ominózus kijelentését, de az államelnök szóvivője nem. S itt újra elismételjük: Izraelben van tudósítója az MTI-nek, a Magyar Rádiónak és a legtöbb magyarországi napilapnak.

Peresz szóvivője cáfol, Shiri Zsuzsa antiszemitázik, s mi, magyarok pedig továbbra is várjuk a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának tiltakozását Simon Peresz hadüzenetnek is fölfogható megnyilatkozása miatt.

Hering József

(Kuruc.info)

Kapcsolódó cikkeink:
- Üzenet az izraeli nagykövetség szóvivőjének
- A zsidó nagykövetség elismerte: valóban hazánk felvásárlásáról beszélt Peresz
- A legnagyobb példányszámú izraeli lap is megerősítette: fölvásárolják hazánkat
- A Strabag Nemzet nem hisz Izrael elnökének
- Az izraeli elnök kimondta, amit már tudunk: felvásárolják Magyarországot