Bezár!
2020. június 7., vasárnap, Róbert, Arianna, Kocsárd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:53 Büntetőeljárás indítását szorgalmazzák Aján Tamás ellen23:51 Fulani faluban mészároltak egyenruhások Maliban23:25 A Mi Hazánk miatt akarta lemondani a megemlékezést Mirkóczki, de igencsak alászaladt23:14 Durva Izrael-gúnyrajzzal jelentkezett a Népszava karikaturistája22:45 Vonatbaleset Németországban: sínekre dőlt, égő fának hajtott a szerelvény, 150 utast kellett evakuálni22:20 CIszjordánia annektálása ellen tüntettek Tel-Avivban21:52 Szegény, zárkózott Lakatos Csaba szerelmi fájdalmában agyonverte élettársát21:37 Pedofilhálózatra csapott le a német rendőrség - a főbűnöst már kétszer elítélték korábban gyermekpornográfia bortoklásáért21:18 Fél évvel később lépnek hatályba a drónrendeletek20:57 Kormányellenes tüntetők csaptak össze a Hezbollah híveivel Bejrútban20:42 Gaudi: Mikor kerülhet vissza a törökbecsei turulos szabadságszobor Délvidéken a méltó helyére?20:34 George Floyd-simogatást tartottak és a "rendőri rasszizmust" szidták világszerte20:13 Óvatosan kinyithattak a múzeumok Madridban19:28 Földrengésre készül Észak-India18:51 Egyiptom előállt egy Haftart segítő béketervvel, de Tripoli tetszését nem nyerte meg vele
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Külföld ::

Üzenet az izraeli nagykövetség szóvivőjének

Reklám

Tisztelt Büchler András!

A Magyar Nemzet megkereste Önt mint az izraeli nagykövetség szóvivőjét, és megkérdezte: Simon Peresz államelnök valóban mondta-e azt, hogy izraeliek fölvásárolják (többek között) Magyarországot? Az ellenzéki napilap tette ezt azért is, mert rajta és néhány nemzeti hírportálon kívül a magyarországi médiumok valahogyan elfelejtettek beszámolni erről a jelentéktelennek egyáltalán nem nevezhető államfői megnyilatkozásról. Pedig Izraelben van tudósítója többek között a Magyar Távirati Irodának és a Magyar Rádiónak, akik tudnak héberül. Nem beszélve arról, hogy a Peresz-beszédet a tel-avivi magyar nagykövetség néhány munkatársa is meghallgatta.

A szóvivő úr válasza a Magyar Nemzet kérdésére ez volt: "Bár a szöveg nem tekinthető tükörfordításnak, ám a felvásárlás kifejezés korrektnek mondható". Idézett mondatával Ön elismerte ugyan a Peresz-beszéd számunkra lényeges részének elhangzását - mit is tehetett volna, hiszen legalább két héber forrás is a rendelkezésünkre áll -, de a "nem tekinthető tükörfordításnak" fordulattal Ön dehonesztáló módon igyekszik alábecsülni a héber (vagy talán a magyar?) nyelvtudásomat. Ami a hazai sajtóban Peresz beszédéből az én fordításomban magyarul napvilágot látott, az bizony tökéletesen tükrözi az eredeti héber szöveget, ha úgy tetszik, tükörfordítás.

A Peresz-beszédhez hasonló botrányos, egyes elemeiben már nyílt hadüzenetnek is fölfogható, más nemzetek és államok érzékenységét ilyen durván sértő megnyilatkozás napvilágra kerülése után egy nagykövetségnek nem a beszédet kellene kimagyarázni és a fordító képességeire vonatkozó megjegyzést tenni, hanem David Admon nagykövet úrnak meg kellene követnie a magyar népet. Végül is a Magyarország fölvásárlásáról szóló kijelentést nem a Máháné Jehudá nevű jeruzsálemi piac zöldséges kofája tette, hanem a zsidó állam elnöke. Igaz, hogy ehhez előbb a jelenlegi budapesti kormánynak kellene tiltakoznia, ami érdekes módon eddig nem történt meg.

Hering József
az izraeli hadsereg veteránja

(Nemzeti Hírháló)

Kapcsolódó cikkeink:
- A legnagyobb példányszámú izraeli lap is megerősítette: fölvásárolják hazánkat
- A Strabag Nemzet nem hisz Izrael elnökének
- Az izraeli elnök kimondta, amit már tudunk: felvásárolják Magyarországot
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready