A kondorosi spontán tüntetésen mindössze néhány ember jelent meg. Közülük a tojásdobálás miatt hármat igazoltattak. Egyiküket, egy technikusi végzettségû, kétgyermekes családapát, gazdálkodót előállítottak. Őt egy órányi fogva tartás után elengedték (biztos olyan ügynök, mint Toroczkai és Tomcat, hiszen ellenük az a legfőbb vád, hogy mindig kiengedik őket az előállítás után). A másik két igazoltatott egy főiskolás és egy egyetemista volt. A tojások egyébként elég közel estek le Gyurcsányhoz. A helyi komcsik tanyájának, a Napsugár étteremnek a falán csapódtak be olyan közel, hogy néhány csepp akár Fletó ruhájára is juthatott.

Szentesen, a Jobbik tüntetésén legalább 400 fős tömeg várta a feminin miniszterelnököt és az igen férfias megjelenésû Dobrev Klárát, valamint a helyi seggnyalókat. A hírekkel ellentétben a Magyar Gárda nem tüntetett (mivel politikai szerepet nem vállal), hanem a rendezői feladatokat látta el. A tömeg a már hagyományos "Elkúrtad!" és "Gyurcsány, takarodj!", valamint "Hazaáruló!" rigmusok mellett vicces beszólásokkal is gazdagította az ellenállók szótárát. A helyi kommunista polgármester is megkapta a magáét, amikor a fiatalokból álló tömeg a "Szirbik Imi, nyald ki neki!" szöveget ordította.

A korábbi megyeházán tartott Szabad Nép félóra után Gyurcsány és sleppje fölényes vigyorral kiállt a lépcsőre, és úgy nézte a "fasisztákat". A több száz fős tömeg szinte összes tagja ekkor középső ujját mutatta neki, és a "KUR-VA ANYÁD!" rigmust skandálta. Nem sokkal később elrepült egy tojás, de csak néhány méterre közelítette meg a hazudozót. Utána egy vizes flakon is repült, amely nagyjából egy méterre csapódott be a komcsi bandától.

Miután Gyurcsány beszállt a Volkswagen mikrobuszba, a tömeg megindult az út felé. A rendőrök azonnal sorfalat álltak az út közepén, hiszen a feldühödött tömeg az út feléig is eljutott. Előkerültek a gumibotok is. Állítólag egy ember megrohamozta Gyurcsány autóját, őt el is kapták. Közben a háttérből megjelentek a droidok is, akik szintén gumibotot rántottak, és sorfalat álltak. A tömeg "ÁVH!"-t kiabált, és még rengeteg más módon is kifejezte nemtetszését. Gyurcsány sofőrje beletaposott a gázba, és elmenekült a dühös tüntetők elől. A kanyart is alig tudta bevenni. Szépen megfutamodott.

jogász