Egyre több a női öngyilkos merénylő Irakban. A muszlim kulturális érzékenység miatt a nők ideális merénylők, mivel a férfi biztonsági őrök nem kutathatják át őket – írja a Military.com. Barack Obama a muszlim múltját rejtegeti? – ezt a kérdést feszegeti a NewsMax.

Military.com / Associated Press
Egyre több Irakban a női öngyilkos merénylő – írja az AP nyomán a Military.com. Egy amerikai katonai szóvivő szerint ez a kétségbeesés jele. Az AP adatai szerint 2005 májusa óta 667 öngyilkos merénylet közül 14-et nők követtek el, ami körülbelül 2 százaléknak felel meg. A 2065 áldozat közül 107-nek a haláláért voltak női terroristák felelősek, ami 5 százalékos aránynak felel meg. A muszlim kulturális érzékenység miatt a nők tökéletes öngyilkos merénylők, mivel a férfi biztonsági őrök nem kutathatják át őket. Így a bombával felszerelt női terroristák átvizsgálás nélkül tudnak átférkőzni fontos ellenőrző pontokon.
 
NewsMax
A jobboldali NewsMax hírportál azokkal a vádakkal foglalkozik, melyek szerint a Demokrata Párt elnökjelöléséért küzdő Barack Obama muszlim múltját rejtegeti. A vádak szerint Indonéziában töltött gyermekkora alatt gyakorolhatta a muszlim vallást a politikus. A történet gyanús eleme az – mutat rá a NewsMax –, hogy Obama szóvivője, Robert Gibbs először kijelentette: a szenátor sohasem volt muszlim, nem nevelték muszlimnak és elkötelezett keresztény. Nem sokkal később azonban a szóvivő visszakozott, mondván: Obama szenátor sosem volt „gyakorló” muszlim.
(MNO)