2021. szeptember 29., szerda, Mihály, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:46 Johnson: nem a bevándorlás kínálja a megoldást az ellátási problémákra21:32 Megközelítette a 75 százalékot a felnőttek átoltottsága Németországban21:16 Megkezdődött a párizsi iszlamista merényletek túlélőinek és tanúinak meghallgatása20:57 A német államfő már arról beszél, hogy nem az emberek bevándorló hátterűek, hanem maga az ország bevándorló hátterű20:35 A WHO jóságos alkalmazottai is ráfanyalodtak a kongói lányokra-nőkre az ebolajárvány idején20:17 A román kormány 10 százalékos nettó minimálbéremelést javasol január 1-től19:46 Csak felfüggesztettet kapott hűtlen kezelésért egy volt fideszes polgármester - mégpedig "időmúlás miatt"19:09 Csökkentenék az orvosilag nem indokolt terhességmegszakítások számát Kínában18:43 A román képviselőház elutasította a bejegyzett élettársi kapcsolatokról szóló tervezetet18:12 Horvátországban kötelező lesz a védettségi igazolás az egészségügyi és szociális intézményekben17:36 Állam elleni bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsították Postáékat17:11 Ismét Pócs János egyik elvadult "házikutyája" rabolt Jászapátin16:58 Őrizetbe vették, de szabadon is engedték a Rutte elleni támadás előkészítésével gyanúsított újmuszlim tanácsost16:33 Üzemanyagkáosz az Egyesült Királyságban: a pánikoló britek azt sem nézik, mit tankolnak autóikba16:15 Megdobta Macront egy tojással, kényszerkezelés alá helyezték
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

Négymilliót kell fizetnie Tánczosnak az ártatlanul leült tíz évért

Komoly gondban van a nemrég szabadult Tánczos Gábor. Nem fizette ki még ugyanis az államnak a négymillió forintos bűnügyi költségeket. A börtönben pedig még dolgozni sem dolgozhatott, így szó szerint üres zsebbel távozott tíz év után. Tánczosék lakását már megpróbálták elárverezni, de erre senki sem jelentkezett. Megpróbálták lefoglalni, de ez is kudarcba fulladt.
"Valóban meg van terhelve a lakásunk. Igazából földönfutók vagyunk. Többször megpróbálták elárverezni, de ez egyszer sem sikerült, szerencsére. A lakás fele Gáboré, én vagyok a haszonélvező. Nem tudom, hogy ezt a bűnügyi költséget miből fogjuk kifizetni, ez nagy lelki teher számunkra, nem titkolom. Most azonban az a legfontosabb, hogy Gáborkám beilleszkedjen a mindennapi életbe. 10 évig volt elzárva a külvilágtól, és ez rengeteg idő. Ki sem mozdul itthonról. Gyógyszereken él szinte. A pártfogóval is egyeztetnie kell majd, hogy mit tehet, mit nem, hova mehet és hova nem. A munka szóba került, de ez még túl korai lenne, azt hiszem. Össze kell, hogy szedje magát, a szabad életbe való visszakerülés jóval nehezebb, mint azt bárki gondolná. Aminek viszont nagyon örülök, hogy a rendőrök naponta többször járőröznek a lakásunk előtt, amit köszönök nekik" - mondta Tánczosné, Gábor édesanyja.
Tánczos Gábor ügyvédje szerint a bűnügyi költséget teljes mértékben ügyfelére terhelték és ezt ki kell fizetni, ez az adósság sosem évül el.
"A Földhivatalnál Tánczosék lakása a bűnügyi költséggel meg van terhelve. Ezt majd ki kell fizetniük, ez nem évül el, mint egy APEH-tartozás. Lehet, hogy majd eladják, de ezzel az a baj, hogy az egész lakás alig ér többet az adósságnál. Így hova is költözhetnének? Maximum földönfutók lehetnének. Úgy vélem, ez komoly teher Tánczoséknak, és a bűnügyi költségekből alig vállalt valamit magára az állam. Azt is elmondhatom, hogy ügyfelem, Tánczos Gábor jó ideig biztos nem fog dolgozni" - nyilatkozta Somos Zoltán ügyvéd.
Ha dolgozhatott volna börtönmunkásként, akkor havonta legjobb esetben is maximum tízezer forintot kaphatott volna Tánczos. Az elmúlt 10 évben így optimális esetben keresett volna kb. 1 millió forintot, amit azonnal utalhatott volna a tartozás törlesztésére.
(Stop)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Ki lesz a moslékkirály(nő) a vörös előjáték végén?
» Dobrev» Karácsony

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready