2017. november 21., kedd, Olivér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:35 Még a hónapban megtárgyalják a 3-as metrót Brüsszelben06:00 Még az oroszokat is meglepte, annyi hó esett22:21 Újabb perverz zsidóval erősítik az "erőszaktevő fehér férfi" sztereotípiáját21:47 Beteg: Londonban akart új életet kezdeni 11 éves diákjával egy aberrált békési tanár - szexuálisan közeledett felé, lebukása után is taníthatott20:44 Szakértő: az FDP a sáskabefogadás miatt szállt ki a német koalíciós tárgyalásokból19:56 Erőltetett menet a nemzethalál felé: soha nem volt ilyen alacsony a gyermekek és ilyen magas az idősek száma Magyarországon19:34 Bestiális kegyetlenséggel megerőszakolta, majd meggyilkolta a 81 éves nénit egy cigány19:01 Kevesek által várt karácsonyi ajándék: a 60 forintos tojás - ideje szólni Tállai elvtársnak18:37 Füstbe ment a Jamaica-koalíció terve: az FDP faképnél hagyta Muttiékat - új választások jöhetnek18:26 Már nem Orbánt, hanem gazdag cigányokat akartak likvidálni a nyugdíjas terroristák - végül is, nincs sok különbség17:58 Így is lehet: hazai fejlesztésű, hazai gyártású drónokkal erősít a lengyel hadsereg17:18 A Liberálisok egyetlen tagja szerint minél szélesebb a Jobbik nélküli együttműködés, annál hatékonyabbak lesznek a demokraták16:55 Budapest: több mázsás betontömbökkel védik az adventi vásárokat a tömegbe hajtóktól16:19 Érvek és ellenérvek a Paks 2-projekttel kapcsolatban16:03 Az UNICEF szerint a gyerekek rosszabbul élnek, mint húsz éve
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Friss hírek ::

Ne másolja, inkább támogassa az egyik legnépszerűbb nemzeti zenekart!

Reklám

Rendelje meg Ön is az egyik legjobb magyar zenekar legújabb nagylemezét, vagy akár a teljes Ismerős Arcok-kollekciót!

Kedvcsinálónak - azoknak, akik még nem ismerik ezt a kiváló zenét - összeállítottunk egy idézetgyűjteményt az együttesről írt legjobb cikkekből és lemezajánlókból. Az Ismerős Arcokat olyan neves jobboldali szerzők is méltatják, mint például Lovas István, Szentesi Zöldi László, Tomcat, Zsebők Csaba és Ágoston Balázs, de méltatjuk mi is. Gyűlölködve ír róluk viszont a liberális mételykommunikáció egyik beteges alakja, az ápolatlan külsejéről hírhedt Tamás Gáspár Miklós, akinek hazug szavai képezik a legjobb ajánlót az együttesre nézve.Minden pozitív kritikánál és TGM-mocskolódásnál többet mond azonban egy dal az Éberálom című lemezről, amelynek címe: Szakadjon szét!. Most pedig tessék a fotelben hátradőlni, kényelmesen elhelyezkedni, és elindítani a lejátszást. 
 A zenekar albumai és koncert DVD-je megrendelhető a cikk alján látható email címen!

Külön megköszönjük, ha megvásárolja, és nem átírja, ugyanis ezáltal is támogatja az együttes jövőbeni munkáját és következő csodálatos lemezét, ezen kívül pedig hírportálunkat is! Ráadásul az eredeti hanghordozók borítói nagyon igényesek is, igazán megéri két és fél mozijegy árát, ami csupán egy egyszeri, az Ismerős Arcok lemezei viszont egy egész életre szóló élmény részesévé teszik Önt!

"Az Ismerős Arcok csendes, érett zenét játszik... Dalaik mélyen a lélekbe merülnek, de nem azért, hogy belemarjanak, nem azért, hogy összeránduljon, hanem hogy megnyugodjon és otthonra leljen. Az Ismerős Arcok dalai felhoznak belőlünk egy pici gyöngyöt, amit nem lehet megnevezni, de ez tesz bennünket emberré, magyar emberré. Nagyon mélyen értik a nemzetet, de nem a zászlólengetős, egyszerű arcát, amelyről a Kárpátia dalai szólnak, hanem a benti, csendes tudatot, amitől fennmaradtunk ezerszáz évig, és amire a zászlók és egyebek már csak mázként rakódtak. Az a fajta zene, ami után merengve ülve marad az ember hosszú perceken át, és valami megmozdul, amiről talán nem is tudtuk, hogy ott van." (Tomcat)

"Az Ismerős Arcok egyre mesteribben bánik hangszereivel. Már előző albumuk - Szélbe kiáltok - is messze a magyarországi zenei színvonal fölé magasodott, de ezúttal be is betonozták helyüket minden idők legemlékezetesebb zenekarai közé. ...az Arcok olyan összeforrt, érett zenekar, ami egyben értékes, nem bontható és nem osztható. Felnőtteknek zenélnek, alkotásaik hallgatásához szív és ész kell, nem lehet háttérzajként benyomni munka közben. Ezen elmélkedni kell, erre rá kell hangolódni. Nem is baj, hogy nem játsszák dalaikat a rádiók, mert nem oda valók. Ez már-már komolyzene, jazz alapokon. Az Ismerős Arcok nem kiabál, csendesen szól. Nem dönti le Jerikó falait, és nem rengeti meg a földet Árpád hadaival, mégis nagyon MAGYAR. Számomra az év legértékesebb zenei albuma az Éberálom, s remélem, még hosszú évekig hallgathatjuk az Ismerős Arcok újabb és újabb remekműveit." (Tomcat - Bombagyár)

"Szélbe kiáltok címmel megjelent második nagylemezetek megjelenéséhez a legnagyobb tisztelettel és szeretettel adózok nektek. Új albumotok egy dalában Ruszkik, haza! címmel énekeltek az 1956-os népfelkelésről és szabadságharcról, amely - túlzás nélkül - megrengette a világot. Vannak, akik a magyar forradalomtól kezdve dátumozzák a szovjet birodalom széthullásának kezdetét. A dalban méltó emléket állítotok a hős Pongrátz Gergelynek, ami nem csak önmagában fontos, de azért is, mert '56-ról nem igazán születtek dalok, tán - még a nyolcvanas években - az EAST nevű zenekar dalán kívül. A Ruszkik haza olyan dal, amelyet nehéz hallgatni a legnagyobb meghatottság nélkül." (Lovas István - Demokrata)

„...a zebránál megállva az autókból olyan fasiszta zenekarok zenéje szól, mint például az Ismerős Arcok." (TGM - Magyarországi Héber Rádió)

"Az Éberálom nem pusztán egy újabb állomás a zenekar történetében, hanem maga a végcél. A fiúk immáron nemcsak ismertek a szűkebb és tágabb hazában, de egyfajta kultuszzenekarrá is váltak. Az Ismerős Arcok olyan formát mutat ezen a lemezen, amit nagyon nehezen lehet majd megismételni. Ha jobban tetszik, igen magasra tették a lécet azzal, hogy eddigi legjobb anyagukat adták ki. Egyszerűen bárhol jó hallgatni ezeket a dalokat. Csak a rádiókban nem lehet, ami persze nem meglepő, hiszen Magyarországon élünk." (Szentesi Zöldi László - Magyar Hírlap)

"Ez a melankolikus, szívet tépően borús életérzés aztán valahogy mégis jót tesz a léleknek. Jót tesz, mert ebben az értékrend nélküli világban, ebben az erkölcsileg mélyre züllött országban képes szavakba és hangokba öntve megjeleníteni azt a fajta ideális emberi jellemességet, amely már csak egy egyre inkább szűkülő közösségre, s nem a nemzet egészére jellemző. Az Éberálom című lemez nem akar izzadságszagúan fennkölt lenni, nem akarja felülmúlni a régi dalokat, nem akar gyökeresen megújulni, és tán pont ezért halad meg minden mást." (Kuruc.info)

"Az Ismerős Arcokat egyre többen ismerik, de még mindig viszonylag kevesen. A fél évtizede működő, immár tökéletesen kiérlelt művészi világú Ismerős Arcokat persze a stílust illetően nehéz belőni, az előszeretettel használt nemzeti jelző jelen esetben inkább szűkítő jellegű, hiszen sokkal profibbak, mint úgynevezett konkurenseik; ráadásul az Arcok a bluestól a rockon át magyar népzenei motívumokig sok mindenhez hozzányúlnak – aranykézzel. Negyedik stúdiólemezük, az Éberálom ugyanis lenyűgöző atmoszférájú anyag." (Zsebők Csaba - Magyar Nemzet)

"A dalszövegekre az élet legfőbb értékeinek csodálatos megjelenítése jellemző, úgy mint például a hazaszeretet, a barátság, a hűség, a bátorság, a hagyományőrzés és a családi kötelékek ápolása, de hallhatunk torokszorító sorokat az elmúlásról és a reményvesztett ember mindennapos vívódásairól is." (Kuruc.info)

"Mindezektől függetlenül régen várt, hiánypótló munka ez, melynek hallgatása a szélesebb ismertség hiánya miatt csak egy meglehetősen szűk rétegnek nyújthat élményt. Hallhatjuk őket élőben, az ország és Erdély minden részében kisebb klubokban, és a nyár végén a Magyar Szigeten, azaz csak olyan közegben, ahová még nem ért el a kétarcúság, a Kádár-korszak retrofílingje és a Szimpla-kert bárgyú liberalizmusa. Az Ismerős Arcok üdítő színfolt a magyar underground szubkultúrában, hiszen nem áll be a tilos rádiós, belgás, szigetes életérzés szolgálatába." (Magyar Nemzet Online)

"Az Ismerős Arcok muzsikája nem könnyed, szórakoztató zene. Sokkal inkább elgondolkodtató, felrázó kompozíciók az Éberálom című album dalai. Szó esik a lemezen a viperát szorongató kígyóbűvölőkről, akik a nagymamát lovakkal tapossák, s arról is, hogy a szülőföld mindig hazahív, mert haza nélkül senki sem lehet az ember. Az egyik tétel a tévé-vezérelt tömeget próbálja felrázni, mondván, lehet lapulni, bezárkózni, elhagyni és megtagadni múltat és ősöket, de a jövőnek csak a múlt ad értelmet, és mindenkinek tenni kell azért, hogy magyarnak nevezhesse önmagát." (Ágoston Balázs - Demokrata)

A lemezekből a hirdetes@kuruc.info címen vagy az albumok címére kattintva lehet rendelni. A levélben, kérjük, írják meg nevüket, címüket, telefonszámukat, a lemez címét vagy címeit és a rendelt mennyiséget albumonként.

(A megrendeléseket heti átfutási idővel tudjuk teljesíteni, a postaköltség pedig függ a CD-darabszámtól és a postázási címtől is. Belföldön ez pár száz Ft körüli összeget jelent, külföldi megrendelés esetén pedig megírjuk a kézbesítéshez szükséges tranzakció módját.)


Éberálom (2007)
Játékidő: 71 perc, Szerzői kiadás
3500 Ft + postaköltség

 
 
 

2005. November 4. Budapest, MOM Lemezbemutató koncert DVD (2006)
Játékidő: 96 perc, Szerzői kiadás
3800 Ft + postaköltség

 
 
 

Szélbe kiáltok (2005)
Játékidő: 62 perc, Szerzői kiadás
3000 Ft + postaköltség

 
 
 

Mennyit ér? (2004)
Játékidő: 34 perc, Szerzői kiadás
1500 Ft + postaköltség

 
 
 

Egy a hazánk (2003)
Játékidő: 53 perc, Szerzői kiadás
3000 Ft + postaköltség
 
 
 

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready