Tánczos Gábor exkluzív interjút adott az Esti Frizbinek. A körmendi gyermekgyilkosságért elítélt és néhány hete szabadult fiatalember beszámolt arról, hogy annak idején bántalmazták a kihallgatások alatt, és hogy nemrég egy névtelen bombafenyegetést kapott.
Tánczos biztonsági őrök kíséretében érkezett az ATV-n vasárnap adásba kerülő Esti Frizbi forgatására. A nemrég szabadult férfi beszámolt arról, hogy mióta kijött a börtönből, kapott egy fenyegetését, miszerint az autójába el fognak helyezni egy pokolgépet. Ezért történt, hogy az adás felvételére is egy barátja kocsijával érkezett és elutasította a stúdió által felajánlott sofőrt, sőt a felvétel alatt mindenkit kiküldetett a stúdióból, csak két biztonsági ember maradhatott.

 
 
 
Bántalmazták a kihallgatások alatt
Tánczos a műsorban beszélt arról, hogy több alkalommal bántalmazták a nyomozati eljárás során, sőt sokszor kényszervallatták és gyógyszereket adtak neki. A férfi a tíz év börtönbüntetés folyamán nyelveket tanult és tájékozódott a világban, mint mondta: a börtönben sokszor hamar hajlamosok az emberek ítélkezni, pálcát törni egymás felett. Tánczos állítása szerint az eltelt évek alatt több a tények feltárásán munkálkodó embert is bántalmaztak, így egy újságírót, egy grafológusnőt, aki súlyos bordatörést szenvedett, illetve az édesanyját, aki megpróbálta tisztázni a fiát. A bántalmazók kilétét azóta is homály fedi. Tánczos mindent megtenne, hogy kiderüljön az igazság, ugyanis állítja, hogy bár ismerte az áldozatot, semmi köze a tíz éve történt gyilkossághoz.
 
(stop)