Horn Gyula volt miniszterelnök és pufajkás terrorista egészségi állapota továbbra is nagyon rossz, mondta a Blikknek egy szocionista politikus. „Nagyon szomorú látni, ahogy a magyar történelem egyik meghatározó politikusa leépül. Sajnos már bennünket sem ismer meg. Tartok tőle, hogy már nem láthatjuk őt viszont sem az Országgyűlésben, sem a pártrendezvényeken” – sajnálkozott az MSZP idősebb generációjához tartozó hornimádó elvtárs.
Az MSZP országgyűlési képviselőjét a közelmúltban átadott új épületszárny úgynevezett VIP-részlegében tartják folyamatos megfigyelés alatt. Egyedül fekszik egy kórteremben, ám felkészült, tapasztalt ápolónők a nap 24 órájában vele vannak.
Kiszivárgott hírek szerint a politikus nincs közvetlen életveszélyben, fizikálisan korának megfelelő állapotban van, ám szellemileg szinte teljesen leépült. Tájékozódási és beszédzavarokkal küzd, már írni sem tud. Ennek köszönhető, hogy családtagjai január 31-ig nem tudták benyújtani az Országgyűlésnek a 2007-es vagyonnyilatkozatát. Így Horn Gyula – bár jogilag továbbra is a szocialista frakció országgyűlési képviselője – nem jogosult a tiszteletdíjára.
Horn folyamatosan alszik, 24 órából legfeljebb négyet tölt ébren. Amikor ébren van, akkor sem tud mindig kommunikálni környezetével. Októberben még kijárt a függőfolyosóra dohányozni, ám most már erről sem lehet szó. Az egyre ritkább tiszta pillanataiban a kórteremben azért rágyújt. „A dohányzás az egyetlen, ami a régi Gyulából megmaradt” – kesergett a komcsi politikustárs.
(Blikk nyomán)