A Hungarica pénteki lemezbemutató koncertje a saját bevallása szerint is országrontó kormányfő figyelmét sem kerülte el! Gyurcsány Ferenc blogjában "szélsőséges nacionalista és radikális szövegeiről híres/hírhedt zenekar"-nak nevez minket. Írása tele van pontatlanságokkal, amiket az alábbiakban szeretnénk megválaszolni.
Idézet Gyurcsány blogjából, nagy betûvel a Hungarica kommentárja
"Gyanítom, tegnap sokan megtanultak egy új kifejezést: flashmob. Ezt a furcsa angol kifejezést használják a hamarjában szervezett villámtüntetésekre, gyors akciókra. Igazi posztmodern mûfaj ez. Az internet, a mobiltelefon világa teremtette lehetőség.
Az előzmények nem túl bonyolultak: egy koncertjegyeket árusító iroda vitába keveredett valakivel, aki egy szélsőséges nacionalista (NEM VAGYUNK SZÉLSŐSÉGESEK - HAZAFIAK VAGYUNK, AKIK PERSZE ÉRTELEMSZERÛEN NACIONALISTÁK! NEM ÉRTJÜK A MEGKÜLÖNBÖZTETÉST - ŐK MEG ÉVTIZEDEKEN KERESZTÜL ÉS MIND A MAI NAPIG AZ INTERNACIONALIZMUST HIRDETIK ÉS KÉPVISELIK. VILÁGOSAN LÁTHATÓ, HOVÁ VEZET AZ Ő ÚTJUK: GYARMATI SORBA. SZÁMUNKRA GYF ÉS AZ ÁLTALA KERESZTÜLVERT KURZUS A SZÉLSŐSÉGES.), radikális szövegeiről híres/hírhedt zenekar koncertjére akart jegyet vásárolni. Az iroda nem rendelkezett ilyen jeggyel (1. HAZUGSÁG: RENDELKEZETT ÉS ÁRULTA A HUNGARICA-KONCERTRE A JEGYEKET - 100 FT-OS FELÁRRAL), így a kérést elutasította (2. HAZUGSÁG: NEM EZÉRT UTASÍTOTTA EL A VÁSÁRLÓT, HANEM AZ IRODA két MUNKATÁRSA EGYMÁST ERŐSÍTVE LEFASIZTÁZTA A ZENEKART ÉS A JEGYVÁSÁRLÓT), kialakult egy vita, majd – hogy, hogy nem – a jegyirodát a következő éjjel (3. HAZUGSÁG: NEM A KÖVETKEZŐ ÉJJEL TÖRTÉNT A TÁMADÁS, HANEM 10 NAP MÚLVA - EGY MAGÁT MINISZTERELNÖKNEK TEKINTŐ VEZETŐ 10 NAPOT NE TÉVEDJEN!) felgyújtották."
Gőbl Gábor
a Hungarica menedzsere