Völner Pál, Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője korrupciós botrányba keveredett, amelynek következtében államtitkári posztjáról ugyan lemondott, de mandátumát nem adta vissza, pedig ez volna a minimum.
Összejátszott ugyanis azzal a Schadl Györggyel, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van korrupciós ügyei miatt, ő a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, ez pedig a Mi Hazánk Mozgalom másfél éves kemény munkájának köszönhető. Schadl irodája 2019-ben 644 milliós forgalom mellett 318 millió forint nyereséget termelt, tavaly pedig 149 millió forintos profitról számolt be. Nem túlzás állítani, ma Magyarországon egy végrehajtói maffia működik, és velük kokettált Völner Pál.
Jó látható tehát, nemcsak Gyurcsány emberei, a balliberális oldal nyerészkedői, hanem a Fidesz uram-bátyám rendszerének kegyeltjei is a magyar emberek kárára gazdagodnak, nem a tisztességes magyarok oldalán állnak. A Mi Hazánk valódi alternatívát kínál velük szemben, nekünk nincsen oligarchánk, nincsenek ködös ügyeink, mi alulról szerveződő pártként kívánjuk elhozni a változást. Aki le akar számolni az elmúlt 30 év mocskával, elege van a két nagy politikai tömb korrupciójából, hiteltelenségéből, válassza a harmadik utat Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületében is, mert lesz rá lehetőség. Csak rajtunk múlik a változás! - írja közleményében Lantos János, a Mi Hazánk Komárom-Esztergom megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.
Frissítés: Kubatov szerint is le kell mondania mandátumáról - ha kiderül a bűnössége
Le kell mondania a parlamenti mandátumáról a korrupciós ügybe keveredett korábbi államtitkárnak, Völner Pálnak, ha kiderül a bűnössége, ezt mondta az RTL Klubnak Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke.
Azt ugyanakkor állítása szerint nem tudja megítélni, hogy Varga Judit igazságügyi miniszternek van-e politikai felelőssége az ügyben.