Hétfő este tiszántúli vármegyékre is kiadta a másodfokú (narancs) riasztást az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, kiadták a másodfokú riasztást Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyékre is. A nap folyamán már kiadták a másodfokú riasztást Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Vas, Zala, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna, Pest vármegyékre, valamint a fővárosra, ugyanis a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.
A meteorológiai szolgálat hétfőre kiadott figyelmeztetése szerint a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén, Pest és Bács-Kiskun vármegye térségében, majd késő délutántól már északkeleten, a Zempléni-hegységben, a Bodrogközben, a Nyírségben és a Hajdúságban viharos, általában 70-90 kilométer/órát, de időnként akár 90 kilométer/órát meghaladó, egy-egy helyen a 100 kilométer/órát is elérő, erősen viharos széllökésekre kell számítani.
Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás, majd kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, amely kedd estétől fokozatosan veszít erejéből.