2019. augusztus 24., szombat, Bertalan, Taksony napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt13:29 Eltűnt egy magyarul nem tudó kisfiú Budapesten12:56 Zöldlomb utcai családirtás: fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen12:19 Botka ellenében indul egy elvtárs Szegeden11:50 Egy török kikötő felé tart a Gibraltárról elengedett iráni tartályhajó 11:31 Robbantásos merénylet egy iraki város zsúfolt piacán
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Ismét jól sakkozik Gyurcsány: határozottabb hangot ütött meg magyarverés-ügyben

Reklám

A Dunaszerdahelyen történteket Gyurcsány Ferenc is szóba hozta napirend előtt a parlamentben. Mindenképp magyarázatot és alapos vizsgálatot kér a kormány a szlovák féltől - jelentette ki a dunaszerdahelyi meccsen történtekről. Mi is volt a bűne a magyar szurkolóknak? - tette fel a kérdést. Hogy elkövettek olyan rendbontást, amelyre ez a rendőri válasz jogszerű és arányos volt? Mi a képeken ilyet nem láttunk. Vagy az volt a bűnük, hogy magyarok voltak. Jó lenne hinni, hogy nem az utóbbi - mondta pátosszal Gyurcsány, akit nyilvánvalóan nem érdekel, hogy mi történik a magyarokkal, viszont jó érzékkel szimatolta meg, hogy az eset hatalmas felháborodást keltett a nemzet körében, s nem volt nehéz kikövetkeztetni, ha a többség szája íze szerint szól, tovább növelheti népszerűségét. Mely egy ma ismertetett felmérés szerint máris növekszik, ellentétben a Fideszével, melynek lassan semmire nem jó elnöke ma csak újságírói kérdésre hozta szóba a tót agressziót, s akkor is a kormány mentegetése képezte a fő üzenetet.
A miniszterelnök szerint ugyanakkor az sem megengedhető, hogy magyar tüntetők szlovák zászlót égessenek, vagy hogy szlováklakta itthoni helységek névtábláját kidöntsék. Ha ilyen úton indulunk el, nehéz megállni - figyelmeztetett a kormányfő, de ebben persze semmi meglepő nincs.
Délután az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságát tájékoztatja az országos rendőrfőkapitány arról a jelentésről, amelyet a szlovák rendőrségtől kapott a szombati, dunaszerdahelyi meccsen történtekről.
Ezekben a pillanatokban is elemzik a szlovákok állításait. A kormányszóvivő azt mondta: az igazságügyi és rendészeti miniszter által kért vizsgálatról van szó, és az alapján a tájékoztatás még nem érkezett meg Magyarországra. Ezt pedig már egy másik, Szlovákiától kért jelentésről mondja Daróczi Dávid kormányszóvivő. Ez egy jóval szélesebb körű elemzés lenne.
A szlovákiai rendészeti minisztérium, nemzetbiztonsági hivatal álláspontja is szerepelhet majd benne: Azt szeretnénk például megtudni – mondta - , hogy a rendőrségnél ki volt az, aki meghozta azt a döntést, hogy beavatkozzanak, és hogy ekkora erőkkel avatkozzanak be, és hogy mi volt az indoka ennek a döntésnek.
(MR nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready