2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Ismét jól sakkozik Gyurcsány: határozottabb hangot ütött meg magyarverés-ügyben

Reklám

A Dunaszerdahelyen történteket Gyurcsány Ferenc is szóba hozta napirend előtt a parlamentben. Mindenképp magyarázatot és alapos vizsgálatot kér a kormány a szlovák féltől - jelentette ki a dunaszerdahelyi meccsen történtekről. Mi is volt a bűne a magyar szurkolóknak? - tette fel a kérdést. Hogy elkövettek olyan rendbontást, amelyre ez a rendőri válasz jogszerű és arányos volt? Mi a képeken ilyet nem láttunk. Vagy az volt a bűnük, hogy magyarok voltak. Jó lenne hinni, hogy nem az utóbbi - mondta pátosszal Gyurcsány, akit nyilvánvalóan nem érdekel, hogy mi történik a magyarokkal, viszont jó érzékkel szimatolta meg, hogy az eset hatalmas felháborodást keltett a nemzet körében, s nem volt nehéz kikövetkeztetni, ha a többség szája íze szerint szól, tovább növelheti népszerűségét. Mely egy ma ismertetett felmérés szerint máris növekszik, ellentétben a Fideszével, melynek lassan semmire nem jó elnöke ma csak újságírói kérdésre hozta szóba a tót agressziót, s akkor is a kormány mentegetése képezte a fő üzenetet.
A miniszterelnök szerint ugyanakkor az sem megengedhető, hogy magyar tüntetők szlovák zászlót égessenek, vagy hogy szlováklakta itthoni helységek névtábláját kidöntsék. Ha ilyen úton indulunk el, nehéz megállni - figyelmeztetett a kormányfő, de ebben persze semmi meglepő nincs.
Délután az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságát tájékoztatja az országos rendőrfőkapitány arról a jelentésről, amelyet a szlovák rendőrségtől kapott a szombati, dunaszerdahelyi meccsen történtekről.
Ezekben a pillanatokban is elemzik a szlovákok állításait. A kormányszóvivő azt mondta: az igazságügyi és rendészeti miniszter által kért vizsgálatról van szó, és az alapján a tájékoztatás még nem érkezett meg Magyarországra. Ezt pedig már egy másik, Szlovákiától kért jelentésről mondja Daróczi Dávid kormányszóvivő. Ez egy jóval szélesebb körű elemzés lenne.
A szlovákiai rendészeti minisztérium, nemzetbiztonsági hivatal álláspontja is szerepelhet majd benne: Azt szeretnénk például megtudni – mondta - , hogy a rendőrségnél ki volt az, aki meghozta azt a döntést, hogy beavatkozzanak, és hogy ekkora erőkkel avatkozzanak be, és hogy mi volt az indoka ennek a döntésnek.
(MR nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready