Bezár!
2019. november 15., péntek, Albert, Lipót, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány Velencében22:28 Marad az enyhe idő22:01 15 éves ázsiai lövöldözött egy kaliforniai iskolában, halott is van21:44 Csúcson a "német" judeokrácia: egyetlen szó miatt zárták ki az AfD-s parlamenti bizottsági elnököt21:36 Most éppen a lengyel törvényalkotásba pofázik bele az EP21:11 Bolívia "átmeneti elnöke" elismerte Venezuela "ideiglenes elnökét"20:45 Tizenhárom év fegyházra ítéltek egy erőszaktevő szörnyeteget20:03 "Elképesztő szuperfegyverek készülnek a titokban megvásárolt magyar fegyvergyárban"19:48 Afgán, marokkói és tunéziai embercsempészt ítéltek el Zalaegerszegen19:22 Katonai kutyák tépték szét az osztrák hadsereg egyik altisztjét19:00 Újabb bátorítás az ellenőrökre támadóknak: a késsel fenyegetés is csak felfüggesztettet ér18:36 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)18:22 Moszkva is elismerte bolíviai elnöknek az önjelölt szenátort18:02 A Harcos őszi kínálata (x)17:54 Ritkán látott képek egy szovjet atombunkerből
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Ismét jól sakkozik Gyurcsány: határozottabb hangot ütött meg magyarverés-ügyben

Reklám

A Dunaszerdahelyen történteket Gyurcsány Ferenc is szóba hozta napirend előtt a parlamentben. Mindenképp magyarázatot és alapos vizsgálatot kér a kormány a szlovák féltől - jelentette ki a dunaszerdahelyi meccsen történtekről. Mi is volt a bűne a magyar szurkolóknak? - tette fel a kérdést. Hogy elkövettek olyan rendbontást, amelyre ez a rendőri válasz jogszerű és arányos volt? Mi a képeken ilyet nem láttunk. Vagy az volt a bűnük, hogy magyarok voltak. Jó lenne hinni, hogy nem az utóbbi - mondta pátosszal Gyurcsány, akit nyilvánvalóan nem érdekel, hogy mi történik a magyarokkal, viszont jó érzékkel szimatolta meg, hogy az eset hatalmas felháborodást keltett a nemzet körében, s nem volt nehéz kikövetkeztetni, ha a többség szája íze szerint szól, tovább növelheti népszerűségét. Mely egy ma ismertetett felmérés szerint máris növekszik, ellentétben a Fideszével, melynek lassan semmire nem jó elnöke ma csak újságírói kérdésre hozta szóba a tót agressziót, s akkor is a kormány mentegetése képezte a fő üzenetet.
A miniszterelnök szerint ugyanakkor az sem megengedhető, hogy magyar tüntetők szlovák zászlót égessenek, vagy hogy szlováklakta itthoni helységek névtábláját kidöntsék. Ha ilyen úton indulunk el, nehéz megállni - figyelmeztetett a kormányfő, de ebben persze semmi meglepő nincs.
Délután az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságát tájékoztatja az országos rendőrfőkapitány arról a jelentésről, amelyet a szlovák rendőrségtől kapott a szombati, dunaszerdahelyi meccsen történtekről.
Ezekben a pillanatokban is elemzik a szlovákok állításait. A kormányszóvivő azt mondta: az igazságügyi és rendészeti miniszter által kért vizsgálatról van szó, és az alapján a tájékoztatás még nem érkezett meg Magyarországra. Ezt pedig már egy másik, Szlovákiától kért jelentésről mondja Daróczi Dávid kormányszóvivő. Ez egy jóval szélesebb körű elemzés lenne.
A szlovákiai rendészeti minisztérium, nemzetbiztonsági hivatal álláspontja is szerepelhet majd benne: Azt szeretnénk például megtudni – mondta - , hogy a rendőrségnél ki volt az, aki meghozta azt a döntést, hogy beavatkozzanak, és hogy ekkora erőkkel avatkozzanak be, és hogy mi volt az indoka ennek a döntésnek.
(MR nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready