A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Bartha László pénteken nem kommentálta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint egy Jászjákóhalmán történt elfogás összefüggésben áll a Tatárszentgyörgyön február 23-ra virradóan történt kettős gyilkossággal.
Pénteken a Magyar Nemzet, előző nap pedig a szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei online hírportál számolt be arról, hogy még kedden este kommandósok fogtak el öt férfit Jászjákóhalmán, s az eset - meg nem erősített hírek szerint - összefügg a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal.
A megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján az elfogással kapcsolatban annyit közölt, hogy Jászjákóhalmán fokozott közúti ellenőrzést tartottak és az egyik áteresztő pontnál "az ellenőrzés kikerülésére irányuló manővert észlelt a szolgálatot teljesítő járőr".
A rendőrök megtalálták az autót, abban gázriasztó fegyvert, "rendőri jelleget imitáló tárgyakat (jelvény, mellény, gumibot) és klasszikusan rablásnál használt eszközöket találtak". A közlemény szerint az autóban öt férfi volt, őket őrizetbe vették és rablás előkészülete miatt az ügyben eljárást indítottak.
(MTI)

Az Index szerint ez teljesen alaptalan feltételezés.
Érdeklődésükre Bartha László, az NNI szóvivője azt mondta, a jászjákohalmi ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság jár el. Márpedig a tatárszentgyörgyi ügyben az NNI nyomoz, ezt érdeklődésükre Bartha is megerősítette. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség amúgy sem nyomozhatna egy Pest megyei bűncselekmény ügyében.
Az akcióban ugyan az NNI egységei is részt vettek, mivel a kommandósok az NNI alárendeltségébe tartoznak.