Nemzeti, európai uniós és cigány zászlók mögött, mintegy 300 résztvevővel szerda délután két órakor az Avasi lakótelepről elindult a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat által szervezett menet, amelyet A hazáért, a demokráciáért címmel hirdetett meg a szervezet.
A tüntetést azután szervezték meg, hogy a Jobbik az avasi lakótelepen kezdeményezett ugyancsak szerda délutánra (17 órától) megmozdulást.
Mint azt Váradi Gábor, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat vezetője a menet elindulása előtt az MTI-nek elmondta, "a gyűlölet és a kirekesztés, a bűnbakképzés ellen akarnak fellépni". "Tűrhetetlen ugyanis, hogy egyesek azért gyűlölnek másokat, esetleg azért akarják az életüket kioltani, mert más a bőrük színe" - tette hozzá, de valószínűleg nem a saját cigányaira gondolt, pedig ők terrorizálnak és gyilkolásznak bőrszín alapján nap mint nap (aki pedig ezt szóvá teszi, az a gyűlölködő és a bűnbakképző).
A menet a tervek szerint Miskolc belvárosába vonul, ahol petíciót kívánnak átnyújtani a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban. Útközben több helyszínen csatlakozni fognak még a menethez, más településekről buszokkal érkező szimpatizánsok is.
(MTI nyomán)
Frissítés: Ők küldenének haza bennünket... pedig ha így folytatják, fordítva fog történni:
Így vonulnak "a hazáért és a demokráciáért":
(Videók: Boon)