"Nem fogjuk rehabilitálni Horthy Miklóst vagy a rendszerét. Sehol sem fogunk hivatalos emlékművet állítani neki" - jelentette ki Martonyi János a Külkapcsolatok Tanácsa (Council on Foreign Relations) külpolitikai kutatóintézet szervezésében pénteken Washingtonban megtartott előadása során. Ennek indokául a kormányzónak a 1944. október 15. - a nyilas hatalomátvétel - után játszott szerepére hivatkozott. Hozzátette, hogy a szoborállítás kérdésében az önkormányzatok szabadon dönthetnek. (Még.)

A Nyirő József-üggyel kapcsolatban kijelentette, hogy az író újratemetése nem történt meg. Mint mondta, Nyirő műveiben "nem volt fasizmus", hangsúlyozta ugyanakkor, hogy politikusként 1944. október 15. után is a parlament tagja maradt, ami "elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan számomra és minden tisztességes magyar számára".
A bilderberges külügyér ugyanakkor sajnálatának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy Elie Wiesel lemondott magas magyar kitüntetéséről.
A kommunista rendszer besúgója kijelentette, hogy Magyarország és Izrael viszonya "a lehető legjobb", és Magyarországon "sosem látott zsidó reneszánsznak vagyunk tanúi". E két utóbbi kijelentésében kivételesen nem hazudott...
(MTI nyomán)