Bezár!
2021. január 25., hétfő, Pál napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:01 Jelzésértékű, hogy a franciaországi Rothschild-fiúval tárgyalt először Biden07:46 100 millió közelében a kínai vírus fertőzöttjeinek száma07:25 Elárverezték a Knight Rider K.I.T.T.-jét - a vacsora David Hasselhoff-fal már kevésbé volt kelendő06:56 Rekordszámú műholdat vitt magával a világűrbe egy SpaceX-rakéta22:52 Női vízilabda olimpiai selejtező: magyar siker a fináléban22:33 Trump brazil cioncimbijének is a fejét követelik22:16 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának22:09 Kapitulált a francia kártya - Heti progresszió (LXIV. rész)21:30 Ságvári és a "történelmi példaképek" - Viszontválasz Schiffer Andrásnak20:57 Szicíliában köthet ki Afrika egyik szemétszállító hajója20:33 Karanténba vonult az Airbus mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban20:03 Hollandiai fiatalok egy tesztközpont felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen19:50 Korábban a britektől, most az EU-tól nem akar elszakadni Skócia: újabb függetlenségi népszavazásra készülnek19:09 Lezuhant egy focistákat szállító kisrepülőgép Brazíliában18:48 Lengyelországban foglalt az összes oltási időpont
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók ::

Az alaptörvényt is módosítaná a Jobbik a cigánybűnözés visszaszorításáért - Pintér szerint ők már megerősítették a közbiztonságot

Reklám

Három jogszabályt, köztük az alaptörvényt is szigorítaná a Jobbik az új rendvédelmi koncepciója keretében, amelyet a szigethalmi verekedés, valamint a bűncselekmények több éve tartó szaporodásának hatására dolgoz ki - ismertette Sneider Tamás, az Országgyűlés szociális bizottságának jobbikos elnöke keddi sajtótájékoztatóján.
Elmondta: az alaptörvényt, valamint a szociális törvényt is módosítani kezdeményező javaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy megvonható legyen a szociális juttatások egy köre a szülőktől, nevelőktől, ha az általuk nevelt fiatal a szigethalmihoz hasonló bűncselekményt követ el.
Az ellenzéki párt a veszélyes eszközök viselését is szigorítaná, amely jelenleg szabálysértésnek minősül. Azt mondta, ezt bűncselekménnyé tennék és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnék abban az esetben, ha olyan ember hord magánál kést vagy más veszélyes eszközt, akit korábban már elítéltek személy elleni erőszakos bűncselekményért vagy fegyveres bűnözésért.
Sneider Tamás közölte: az előterjesztéseket a párt elnöksége még megvitatja, és várhatóan szerdán nyújtják be a parlament elé. Közlése szerint a bűncselekmények száma évek óta folyamatosan emelkedik, tavaly több mint 450 ezer ilyen eset történt.
A Jobbik szombatra demonstrációt hirdetett Szigethalomra.
Frissítés: Pintér ismét a bűnözők pártját fogja
A Jobbik javaslatai nem a rendet erősítik, hanem a rendetlenséget - reagált a Belügyminisztérium Sneider Tamás keddi sajtótájékoztatójára, amelyen az Országgyűlés szociális bizottságának jobbikos elnöke arról beszélt, hogy pártja három jogszabályt, köztük az alaptörvényt is szigorítaná az új rendvédelmi koncepciója keretében.
A Belügyminisztérium közleményében azt hazudta: a "nemzeti együttműködés kormánya" kiemelt feladatként kezeli a rend fenntartását, az állampolgárok biztonságérzetének javítását. Hozzátették: a tárca szakmailag átgondolt rendészeti koncepció alapján "erősítette meg a közbiztonságot". Felidézték: a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői mára elzárással sújthatók, sokkal több esetben kell alkalmazni a tényleges életfogytig tartó börtönbüntetés intézményét. A parlament elfogadta a "három csapás" törvényt. Új szabálysértési kódexet fogadott el az Országgyűlés. A jogszabályok mára szigorúbbak, a büntetési tételek emelkedtek - sorolták fel.
A tárca szerint a szakmai munkának köszönhetően a rendőrség is megerősödött. A közterületek biztonsága érdekében 3500 fővel több rendőr szolgál az utcákon (pl. traffipaxoznak - a szerk.). 2012 végén 1750 új gépjárművet kapott a rendőrség, ez javított a rendőrség reagáló képességén.
A közlemény kitért arra, hogy Magyarországon a megtett intézkedéseknek köszönhetően javult a közbiztonság. 2012-ben az előző évhez viszonyítva 25,7 százalékkal kevesebb emberölés és mintegy 5 százalékkal kevesebb közterületen elkövetett bűncselekmény történt. A személy elleni bűncselekmények mintegy 10 százalékkal, 27 204-ről 24 575-re, a személy elleni erőszakos bűncselekmények száma pedig mintegy 9 százalékkal 39 136-ról 35 723-ra csökkentek.
A tárca szerint a Jobbik a Belügyminisztérium által benyújtott törvények nagy többségét nem támogatta (pl. nem szavazta meg a gárdaellenes törvényt is tartalmazó csomagot - a szerk.), a rendészeti átalakítást folyamatosan támadta. "A párt minden alkalmat megragadott arra, hogy politikai haszonszerzés céljából egyes tragikus eseteket meglovagolva feszültséget szítson társadalmi csoportok között, vonulásokat rendezzen és a tényeket elferdítve megtévessze az embereket" - fogalmaz a minisztériumi közlemény. Hozzátették: ezért a Jobbik javaslatai "nem a rendet erősítik, hanem a rendetlenséget".
(MTI nyomán)
2. frissítés: Videó Sneider Tamás sajtótájékoztatójáról:
3. frissítés: Sneider Tamás az Echo TV-ben:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready