A Jobbik eddig is bizonyos volt abban, hogy a Hallgatói Hálózat hátterében bukott szocialista és szabaddemokrata politikusok, valamint szellemi befolyásukat veszni érző balliberális értelmiségiek állnak. Az elmúlt napokban ez már tagadhatatlanná vált, miután kiderült, hogy a szervezetet a Bajnai Gordon körét is támogató Soros Györgyhöz köthető, amerikai tanácsadók látják el instrukciókkal.
A decemberben megkezdődött HaHa-s tiltakozások már régen nem a kétségtelenül sok sebből vérző magyar felsőoktatási rendszer átalakításáért folytatódnak, hanem pusztán önös politikai és pártérdekeket szolgálnak, valamint a legitim képviselettel rendelkező hallgatói önkormányzatok hiteltelenítését célozzák.
A Jobbik szégyenteljesnek, de egyben jellemzőnek is tartja, hogy többszörösen levitézlett politikusok sok tízezer diák és hallgató jóhiszeműségét, a minőségi felsőoktatás megteremtése iránti elkötelezettségét kihasználva próbálnak maguknak politikai tőkét kovácsolni. Nemzeti ellenzéki pártként bízunk benne, hogy a magyar fiatalok józan többsége nem fog bedőlni ennek a szemfényvesztésnek! - írja közleményében Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik Oktatási Kabinet elnöke.