Lopnak, csalnak,közben minket figyelnek
A Nemzetbiztonsági Hivatal volt és jelenlegi munkatársai is kurátorai az Egymásért Egy-másért Alapítványnak, amelynek elnökét a múlt héten helyezték előzetes letartóztatásba csempészet miatt. A „céggel” való szoros viszony nyilvánvaló, ezt tetézi még, hogy a kancelláriaminiszter, Szilvásy György testvére, a grafológusként dolgozó Szilvásy Péter is az alapítvány munkatársai közé tartozik.

Kínos fotók tömkelegét lehet az interneten letölteni a milliárdos csempészet miatt gyanúba került Egymásért Egy-másért Alapítvány honlapjáról, de innen az is kiderül, hogy nem akárkik a kiemelten közhasznú nemzetközi alapítvány kurátorai és munkatársai. Ezek alapján kijelenthető: a Nemzetbiztonsági Hivatal volt és jelenlegi munkatársai döntik el, hogy az alapítvány kit, mikor és mennyivel támogat.

A „cég” jelenleg is aktív főosztályvezetője, Gyarmati György az egyik kurátor. Róla azt érdemes tudni, hogy annak a főosztálynak a vezetője, amely nemrégiben két ügynököt küldött a Magyar Nemzet két munkatársának lakására, miután Szilvásy György kancelláriaminiszter építkezéséről gyűjtöttek anyagot. Gyarmatinak NBH-s engedélye van arra, hogy magánemberként kurátori tevékenységet lásson el az alapítványban. A főtiszt volt főnöke, az NBH első főigazgatója, a tavaly elhunyt Nagy Lajos is a kurátorok között szerepel.

De a „cég” egykori jogásza, a ma már nyugdíjas Simon Ibolya viszi az alapítvány ügyes-bajos dolgait a bíróságon. Simon saját bevallása szerint még vissza-visszadolgozik volt munkáltatójának.

(Továbbiak a Magyar Nemzet 2007 április 19-i számában)

(MN)