Elkészítette első "antiszemitizmus-monitoring" jelentését a Tett és Védelem Alapítvány által felállított Brüsszel Intézet.
Az alapítványnak az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a jövőben havi rendszerességgel számolnak be az "antiszemita cselekményekről".

Jól jön a pénz a több tízmilliós tartozást felhalmozó zsidóbűnözőnek
A tájékoztatás szerint a Brüsszel Intézet 2013 májusában kilenc "antiszemita gyűlöletcselekményt" azonosított, négy esetben "gyűlöletbeszédet", három "fenyegetést", egy-egy "támadást" és rongálást rögzítettek. Valóban hatalmas teljesítmény.
A Brüsszel Intézet 2013/2014-es kutatási terve a rendszeres monitoringjelentések közzétételén túl magában foglal egy átfogó, a zsidóságot érintő kutatást, valamint az egész társadalomra kiterjedő felmérést az antiszemitizmus jelenlegi helyzetével kapcsolatban. (Magyarul kiderítik, hogy tombol az antiszemétizmus, ezért még több holokausztozás és még több tízmillió kell Bodnár Danikának a magyar adófizetők pénzéből.)
Egy olyan képzési program kialakítása is a céljuk, mely az állami ügyintézés különböző szintjei és szereplői számára biztosít felkészítést "a rasszista és antiszemita jelenségekkel kapcsolatos fellépésről, eljárásokról iskolai és továbbképzés-rendszerű tananyagok formájában". A teljes projekt költsége csaknem 100 millió forint, finanszírozása megközelítőleg azonos mértékben magánadományokból, pályázatokból és állami hozzájárulásból történik.
A Tett és a Védelem Alapítvány honlapján az olvasható, hogy az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség Köves Slomó vezető rabbi kezdeményezésére 2012 novemberében hívta életre az alapítványt, amely "a romló minőségű közbeszéd, a kirekesztés, az antiszemitizmus táptalaját adó ismerethiány, valamint az atrocitások és törvényszegések elleni erélytelen jogi fellépéssel szemben kíván új alternatívát nyújtani, a pozitív zsidó identitás és a közösségi szerveződés stratégiája mentén".
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: