Sorra járják a bűnözők a képviselők lakásait: múlt szerdán Lendvai Ildikó szocionista képviselő otthonába próbáltak behatolni. Az azt megelőző bő egy hétben két fideszest, Tállai András belügyi államtitkárt és Csöbör Katalin képviselőt lopták meg besurranó tolvajok, júniusban pedig Révész Máriusznál próbálkoztak.

A nagy rendrakó vajon mikor kerül sorra?
– Délután három körül hívott a gondnok, mondván, be akartak törni hozzám – mesélte a "nemzet anyósa". – Éppen a két unokámra vigyáztam a fiaméknál, így a gyerekekkel együtt rohantam haza. A házban rendőrök mellett mentőket is találtam. Utóbbiak a szomszédomhoz jöttek, aki ugyan megakadályozta a betörést, de a bűnözők rátámadtak.
A betörők fényes nappal akkora zajt csaptak a belvárosi bérházban, hogy arra a másik lakásban tévéző 70 év körüli elvtárs is felfigyelt. A szomszéd kinézett a lépcsőházba, s meglátta az ajtót feszegető ismeretlent. Csakhogy az őrt álló bűntárs paprikaspray-vel fújta le a szemtanút a kémlelőn keresztül, majd kereket oldottak.

Kérdezze meg Viktortól, elvtársnő - ha már ilyen jó viszonyban vannak -, meddig tart még a két hét!
– Nagyon örülök, hogy nem sikerült bejutniuk a betörőknek, s csak az ajtó sérült néhány helyen – örvendezett a cenzor asszony. – Én nem hordok arany ékszereket, és készpénzt sem tartok otthon. Így a támadók üres kézzel távoztak volna, s ilyenkor állítólag bosszúból felforgatják a lakást, törnek-zúznak. Szerencsére ezt elkerültem.
Nem így több tízezren azok közül, akik Lendvaiéknak és Pintéréknek köszönhetően minden napjukat rettegésben töltik, s örülnek, ha élve megússzák...
(Blikk nyomán)