Lakóparkot építene a szeged-kiskundorozsmai Árpa utca és Búza utca által határolt városrészben élő "nehéz sorsú" családok számára a Szeged-Csanádi Egyházmegye – jelentette be Kiss-Rigó László katolikus püspök szerdán.

Szeged-Kiskundorozsma szélén, egy telepen huszonkét "roma család", mintegy 120 ember él generációk óta emberhez méltatlan körülmények között – mondta a megyés püspök, az egykori „Lawrence” titkos megbízott. Kiss-Rigót nagyon későn, 1989. június 30-án szervezte be az egyházi elhárítás, a III/III-1-a hazafias alapon. Beszervezettségét a mai napig tagadja, s mert beszervezője, Péter-Bartha Gábor a bíróság előtt hazudott érdekében, még pert is nyert egy történésszel szemben - írtuk róla korábban, bővebben itt és itt lehet róla olvasni.
Kiss-Rigó László úgy fogalmazott: az egyházmegye célja, hogy az új lakópark kialakításával a családoknak normális lakhatási körülményeket teremtsen, ezzel megadva a lehetőséget arra, hogy önmagukon is tudjanak segíteni. (Egészen biztosan így lesz, nem pedig tönkreteszik és szétlopják az egészet, ahogy történt az eddigi esetekben - a szerk.)
(MTI nyomán)