Illusztráció
Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.
A mentők életveszélyes állapotban vittek kórházba egy két éves gyermeket 2014. január 8-án Tápiószeléről. A gyermek 2014. január 10-én az esti órákban a kórházban elhunyt. A nyomozás eddigi szakaszában gyanúsítotti kihallgatás nem történt.
Az eljárást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség - olvasható a Police.-hu-n.
Frissítés: A kislány alultáplált volt - korábbi sérülések, verésnyomok is látszottak testén
Azt mondják, a gyerekek nem kaptak enni sem eleget. Nem hivatalos információk szerint a meghalt kislányon korábbi verésnyomok is voltak.
Meghalt az a kétéves tápiószelei kislány, akit szerdán vittek kórházba, már agyhalott állapotban. A sérüléseiből arra következtettek az orvosok, hogy valaki összeverte.
Zavaros a nevelőapa vallomása
A Hír24 úgy tudja, hogy a kislánnyal a nevelőapja volt otthon, amikor - ő azt mondja - a konyhából valamilyen csattanást hallott. A rendőrség kihallgatta, és a lap információi szerint a férfi ellentmondásokba keveredett. A szomszédok szerint normális, átlagos körülmények között élt a család. Mostanáig.
A család három éve települt át - a Hír24 megfogalmazása szerint - Romániából Tápiószelére. A szülők között megromlott a kapcsolat, a gyerekek édesapja elköltözött a házból, az asszonynak pedig néhány hónapja új élettársa lett.
Megpróbáltak beszélni a kislány édesanyjával és élettársával, de nem akartak nyilatkozni.
Enni sem kaptak eleget?
A Hír24-nek nyilatkozó szomszédok közül többen úgy gondolják, hogy a gyermeket valamelyik szülő verhette halálra.
A Vasárnapi Blikknek az egyik szomszéd azt mesélte, hogy a meghalt kislány édesapja többször úgy ment látogatóba, hogy az autó csomagtartója tele volt étellel, azt mondta: különben nem esznek a gyerekek.
A lap orvosi forrásokra hivatkozva azt írja: a kislány alultáplált volt, és korábbi sérülések, verésnyomok is látszottak testén.
Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.
Az elmúlt hónapokban nem ez volt az egyetlen gyermekbántalmazással kapcsolatos botrány. November végén kiderült: egy szigetszentmiklósi család szexuálisan terrorizálta 3 kiskorú gyermekét. A tanárok állítólag értesítették a hatóságokat arról, hogy a családban bántják a gyerekeket, mégis 4 évbe telt, mire a szülőktől elvették őket.
A szigetszentmiklósi ügyben azóta kiderült: a hatóságok nem felelősek.
Korábban írtuk: Szerda este egy súlyosan sérült, agyhalotti állapotba került kétéves gyereket szállítottak be a mentők a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba a Pest megyei Tápiószeléről – tudta meg a Velvet egy helyi forrástól. A lap úgy értesült, a gyerek családon belüli bántalmazás áldozata lett. Az eset a 6100 fős nagyközség szélén, a Nagy Lajos körút egyik házában történt.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea megerősítette az esetet. "Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folytat eljárást" – közölte a szóvivő. Hozzátette, a nyomozás érdekei miatt további részleteket nem árulhat el.
"A mentők valóban kórházba szállítottak egy 2 év körüli kislányt Tápiószeléről a megadott napon. A gyermeket a mentők kiérkezésükkor légzés, vérkeringés nélkül találták, a helyszíni újraélesztés sikeres volt" – válaszolta a lap megkeresésére az az Országos Mentőszolgálat. A Heim Pál Kórház kommunikációs vezetője, Berkes Gabriella nem adhatott tájékoztatást a gyerek állapotáról, a kórház ugyanis teljes hírzárlatot rendelt el.
A tápiószelei védőnői szolgálat nem kívánt nyilatkozni.
Az Index úgy tudja, még a kórházban dolgozó orvosokat is megdöbbentette a kislány állapota; a gyermeken korábbi bántalmazás nyomai is láthatók.
(Velvet - Index nyomán)