Egyértelműen ütésnyomokat találtak a péntek éjszaka elhunyt 2 éves kislány testén az orvosok. Véleményük szerint a csöppség halálát okozó sérülés arra utal, hogy Kíra valaminek nekivágódott.
Zoom
Sebastian, az apa, kezében az elhunyt kislány
A már szerdán kihallgatott B. Béla, a gyermek nevelőapja azt mondta, nem tudja, mi történt a kislánnyal. Ő saját fiával házuk másik helyiségében tartózkodott, amikor egy csattanásra lett figyelmes a konyhából. A rendőrségi szemlén készült fotók elemzése után a rendőrök azt gyanítják, nincs olyan magas asztal vagy pult, ahonnét ha leesett volna a gyermek, ilyen súlyos sérüléseket szenvedett volna.
Zoom
B. Béla, a nevelőapa a képen a másik kisgyerekkel
– Úgy tudom, a kislánynak olyan súlyos sérülései voltak, hogy a szolnoki kórház nem is fogadta. Sőt volt egy másik kórház is, amelyik úgy nyilatkozott, nem tudja ellátni a gyermeket. Végül a Heim Pálban fogadták, de alig 10 százalék esélyt adtak arra, hogy túlélheti a történteket – mondta a család egyik ismerőse.
Zoom
Az anya, B. Anikó
Úgy tudni, az anya, Anikó a házuk előtt beszélgetett, amikor a tragédia történt. Kihallgatásakor nem kelt élettársa védelmére, s arra a kérdésre, hogy alkalmaztak-e testi fenyítést, igennel válaszolt.
A rendőrség egyelőre nem adta meg a családnak a temetési engedélyt, mivel a boncolás és a szakvélemény még nem készült el. A nevelőapát és az anyát mindenképpen felelősségre vonják, hiszen az ő felügyeletükre bízott gyermekkel történt a tragédia.
(Blikk nyomán)